|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
![]() Pozdrav svima ovo je moj prvi post ode premda sam cesto ode kad naidjem na problem i u vecini slucajeva nađem riješenje kod vas da ne duzim imam problem s laptopom i ne znam dali da ga svrstam u hardware ili software ovako kada igram na laptopu neke zahtjevnije igre grafika mi pada non stop naime kako pada , pada tako da " iskoristivost " grafike je na 90 do 99 % tada je sve ok i imam nekih 80 do 90 Fps ali nakon nekog određenog vremena oko nekih 2 do 3 min igranja grafika padne na 15 do 20% " iskoristivosti " tada imam oko 10 do 15 Fps grafika je GTX 560 m poslao sam ga u servis toshibe ili točnije MR. servis u zagrebu da bi oni tamo pormjenili mi cijelu matičnu ploču i grafičku ali problemi dalje ostaje isiti. Kada sam ga testirao s benchmarkom " furmark " krivulje ide gore dok ne dodje na 13 fps i tako ostane nekih 5 sec i onda ide nagli pad na 3 fps i tako non stop gore dole u ovakom stanje je bilo sta ne igrivo tako ako itko ima koje rješenje ili bar savjet koji bi mogao iskušati unaprijed mu se zahvaljujem Sorry šta nemam slike od benchmarka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad si vec to sve napisao, napisi i konfiguraciju laptopa i temperature idle/load.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Procesor • Intel Core i7-2670QM (2.20 GHz / 3.10 GHz TurboBoost, 6 MB L3 cache) Monitor • 17.3" FullHD TruBrite 3D (1920 x 1080) Memorija • 8 GB (2 x 4.096 MB) DDR3 1333 MHz (2 utora, max 8 GB) Hard disk • 1 TB (pogonska jedinica Solid State Hybrid 4G s 500 GB i 4GB NAND flash memorije + 500 GB) Optički uređaj • Blu-ray snimač / DVD±RW DL Grafika • nVidia GeForce GTX 560M (1.536 MB) (Dostupna grafička memorija može se proširiti pomoću sistemske memorije putem tehnologije TurboCache™, a ugrađeno je do 4.095 MB s 8 GB sistemske memorije kako je prikazano u aplikaciji NVIDIA Control Panel (s unaprijed instaliranim 64-bitnim operacijskim sustavom).) Mreža • 802.11b/g/n • GbLAN • Bluetooth 3.0 I/O portovi • 3 x USB 2.0 • 1 x USB 3.0 • 1 x audio izlaz • 1 x mikrofonski ulaz • 1 x RJ-45 (ethernet) • 1 x VGA (15-pin D-sub) • 1 x HDMI Baterija • Lithium-Ion (max 2:30h - Mobile Mark™ 2007) Operativni sustav • Windows 7 Home Premium (64-bit) Temperature grafike kad nije pod opterečenjem oko 50 do 55 c Kad je pod optrečenjem kreče se oko 68 do 74 c Sorry nisam bas stručan u izrazima nadam se da je to to! ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hmmmm sad ako sam ja ovo dobro izmjerija uz pomoč Realtemp ..... evo ovako temepratura grafike "GPU" je MIN - 56 MAX - 75 Temperatura procesora "CPU" je e sad koliko sam ja ovo razumija on mjeri u sve četiri jezgre ako nije ispravite me plz thanks core 0 MIN 77 MAX - 102 core 1 MIN 78 MAX - 105 core 2 MIN 73 MAX - 100 core 3 MIN 73 MAX - 99 to mi se pokazalo od temeratura nakon 20 min igranja na njemu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To su previsoke temperature. Ili nisu očistili cooler kako treba ili je problem sa heatpipeovima. Koliko je star lap?
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
CPU throttling, to sam pretpostavio, pregrijava se.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Laptop je star 10 mjeseci ali imam s njim ovih problema od prvog dana koristenja ali je u ovo zadnje vrijeme bas totalno neigrivo , sta se tice coolera mislim da su sve ocistili jer se ne vidi niti malo prasine ispod na hlađenju a u vezi temeperatura ne znam evo sad mi govore da se cak neki procesori gase povise 100 c |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
PizzoZder
|
Gdje je to servisirano? Nesto nije u redu, ja bi na tvom mjestu digao finu frku za to, ipak taj lap ne kosta 3k kuna, makar ti gejming laptopi inace imaju frke sa pregrijavanjem. Citiraj:
Citiraj:
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Laptop je servisirao MR - servis u zagrebu ovlasteni toshiba serviser kako oni navode mjenjali su mu graficku i maticnu i da su ga testirali ja da budem iskren sto ga sad vise koristim to vise sumnjam da su oni ista radili prije mi se cini da su ga samo ocistili od prasine i to je to jer sam i 3 i vise puta pitao i rekao da ga testiraju pod opterecenjem i oni su rekli da su to napravili kad mi je dosa laptop nakon 30 min instalacije OS stavija sam ga na testiranje s furmarkom i nakn 10 sec pocelo je sve ici nikako krivulja gore dole gore dole 13 fps na 1 fps |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
Furmark radije nemoj koristit. Imas razne game benchmarke (Heaven, Stalker...itd) koji ce isto dobro zakurit grafu. Cinjenica je da se definitivno pregrijava. Kontaktiraj "Moj servis" i objasni problem pa se dogovori za provjeru. Mislim da su i oni ovlasteni servis. Btw, zamjenom maticne i graficke trebao si dobiti i neku potvrdu sta je zamjenjeno kao i novu garanciju na uredjaj od dana zamjene komponenti.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
evo bas sam pogleda u vezi tog papira i potvrde da su nesto radili nista nisam dobija osim nekog opisa kvara na papiru i sastajaka moje kutije s laptopom sta sam im posla na servis nema nidi naveden broj maticne ili graficke kartice niti ikakve potvrde o produzenju jamstva doduse meni je jamstvo online tako da najvjerovatnije je tamo ažurirano . sta se tice toga MOJ servis cita sam malo po netu po raznim forumima dosta ih hvale za razliku od MR servisa vidit cu s njima u ponedjeljak ali ja mislim da je tu nesto pogresno s biosom jer su iz toshibe izbacili 10 verzija biosa u 10 mjeseci i nisu uspjeli popravit |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Nikad nije problem u BIOS-u. Uvijek je stvar loše smišljenog ili neadekvatnog hlađenja, a sva ova njihova mućkanja s novim BIOS-ima su posljedica toga. Ako ti se prije nije tako grijao i zaštekavao, moguće da ovima u servisu nije dobro sjeo hladnjak na CPU.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|