|
![]() |
#27121 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
![]() |
#27122 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Evo najave za ponedjeljak: kad se naspavam ak će bit lijepo vrijeme idem na Sljeme između 11 i 1 ![]() S tim da u ponedjeljak planiram ić na 39 u Zagorje pa u Bistru u "Plimu", išo bi i danas da se Vuci nije žurilo. Znam samo da me nećete tak skoro vidjet u 10 ujutro na tunelu jer mi je draže spavanje od bilo čega. Da sam znao da nisi išo Miki sigurno bi ti se javio btw, makar da se uguzim za prijevoz hehehehe
![]() Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 06.10.2012. u 21:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27123 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja danas uspio popodne 30km odradit ![]() ![]()
![]() |
#27124 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27125 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Bili su neki velki planovi za vikend, al losa prognoza u nedelju, a nedostatak vremena da se krene u petak i eto zavrsio danas na Pohorju sa Crocusom i njegovim frendovima. Odradili smo 6 spusteva, jedan po nekoj ilegalnoj stazi koja se prikljucuje na flow i 5 po flowu i bilo nam je Odlicno. Drobili smo brze nego fizio ![]() Odradio sam sve tablove I jos par skokova, a za ovo drugo nisam bio spreman da isprobam. Sto se tice flow staze stvarno se moze lijepo drobiti ali na pocetku sezone. Stanje je takvo da se ne mozes niti sekundu opustiti jer nemas gdje jer je staza cijelom duzinom u braking bumpsima. Ak sam imo neki kamenac sa sigurnoscu mogu rec da ga vise nemam ![]() Jednostavo moras stati i barem na mi utu odmorit prste kolko te trese. Uglavnom sigurno cu ici ponovo al sada cu pokusat odvozit sve elemente. Jel netko ima puli sa saraficem viska jer nazalost nisam stavio loctite na taj saraf pa mi se je od silnog treskanja saraf odsarafio i skupa sa pulijem pao negdje na stazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27126 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
![]() If you're in control, you aren't going fast enough. Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 06.10.2012. u 22:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27128 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nebi ni mogao ić ako je Sanda išla sa vama. Kakva je staza tamo , jel šuma ili kamenjar? Ako je kamenjar , drago mi je da nisam bio jer bi došao sa hemoroidima nazad ![]()
![]() |
#27129 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije išla Sanda. Uspon je relativno lagan, spust bi odradio bez većih problema po mom mišljenju, malo je kamenit kroz šumu, ali ono, možeš između kamenja vozit. Za 100kn kolko bi platio mislim da bolju vožnju ne možeš smisliti. ![]() Prednost je što nema brake bumpsa ![]() Ali zato ima "log bumps" ![]()
![]() |
#27130 |
SCSI Freak, deda :P
|
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 06.10.2012. u 23:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27132 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Na troje bi nas izaslo manje od 70kn...dzabalesku ![]() Uglavnom, voznja iznad svakog ocekivanja, znao sam ja da je to vrlo vozivo, ali da je tak dobro, to nisam. Vrhunska staza, k´o stvoreno za bicikle - i naravno zabranjeno za bicikle (bijasmo upozoreni...kao nisam znao ![]() Steta sto nam je ovo prva voznja pa smo bili ipak malo oprezniji, nije bas preporucljivo nasaditi se na neku kamencinu kojih ima u izobilju. Krenuli smo iz Senja. Do Oltara se izmjenjuje asfalt i solidan makadam, pustopoljina i kamenjar s odlicnim pogledom na more i otoke. Nakon Oltara je skroz sumovito i doslovce laganica od cca 600mnv do Zavizana. Spust vrhunski, krece s izuzetno atraktivnim stijenskim dijelom a zavrsava prolaskom kroz stijenu, i dalje se nastavlja sumovitim zemljanim terenom, koji kasnije postaje mix svega i svacega. Put vijuga na sve strane i fakat je odlican...treba biti skroz mekan na bajku i samo opusteno. Sveukupno 66km, fotke i clipici su uspjeli, sad samo da to ukomponiram u filmic...a do tad evo jedne panorame - Zavizanska kosa i brdo Balinovac: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27133 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Report ![]() I tako, krenusmo mi u 6h ispred moje zgrade, tandrkali se neka dva sata i kusur i došli do Senja. Meni su se serpentine pred Senjom zgadile jer ne volim putovati, a najnevolim putovati serpentinskim cestama. ![]() No dobro, došli smo na magistralu, našli stvarno idealno mjesto za parking točno ispod Nehaja s odličnim pogledom na more, Krk i onaj otok ispod njega, tak svejedno kak se zove. ![]() Palo je par fotki, vidi se da je sunce na izlasku fino, 20m ispod nas je neka ko fol plažica i ono, svo bilje cvjeta, a rojevi pčela samo zuje oko njega. Nemojte sad mahnito baš svaku fotku otvarat, neke su vrlo slične, pa ono, čisto da ne potrošite bezveze koji elektron u bakrenoj parici bezveze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uspon asfaltom kreće dosta opasno, no vrlo brzo se pretvara u pitom asfaltirani uspon koji kasnije prelazi u makadam te se na nekim intervalima opet miješa s asfaltom. Na nekim mjestima makadam je fini za voziti no uglavnom je malo rastresitiji. Vozio sam sa zaključanim marzom, tak da se može i sa rigidom proći to sve. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krajolik je stvarno šaren i prekrasan. Neke biljke cvjetaju, druge su suhe, treće pomalo odbacuju lišće što rezultira šarenim skladom boja. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obratite pozornost na ogromnu rupu koja kao da usisava ostatak udoline. ![]() Domaće životinje su neizostavni dodatak, a ovi lijepi i timareni konji su nas čudno gledali ![]() ![]() ![]() Tako smo se više uspinjali, ali bilo je i finih spustića za odmorit noge sve do Oltara, ak me sjećanje služi 954m nv, nemam tu nekih fotki. Tu je malo više od pola puta bilo, sjeli pojeli sendviče, Nik će nadopuniti svojim fotkama. Usput budi rečeno, zaboravio sam sendviče u frižideru doma, pa sam preživio sa jednim doniranim i 5 čokoladica te dvije Nikove jabuke. Fino za uspon od 38km + spust = nešto ispod 70km. Dalje se fino kreće asfaltom prema ulazu u nacionalni park, ima fanj komad do kućica gdje naplaćuju trodnevnu kartu 25kn. Nik je stalno govorio, evo tu iza drugog zavoja je ta kućica, i tako mi prolazili zavoje i nismo stali nijednom, dupendara nas bolila obojicu pa smo htjeli što prije doći i odmoriti. Fascinantno je da nam pri kupnji karte nisu rekli da je "zabranjeno" ići biciklima. Yea right ![]() ![]() Nakon kućica trebao bi ići makadam do Zavižana, no tu neka teška mašinerija očito priprema donji osnovni sloj za asfalt protiv kojeg se planinari bune. Tako je mašinerija od fino utabanog makadama napravila slojevitu smjesu mrvljenog kamenja i prašine, tako da je bilo teško voziti bicikl te smo gurali tih 1.5km cca. No nakon toga se opet dalo pedalirati fino, sreli jedan kamion na putu dolje, došli do parkinga za buseve i mjesta gdje je trebao pucati fini pogled na more, no oblačine koje su se kotrljale preko zavižana napravile su turobnu atmosferu i spustile temperaturu na jednoznamenkastu brojku: 9°C ![]() ![]() ![]() ![]() Ok, dosad ste valjda shvatili da se hvalim novim Hope V2 kočnicama koje odlično koče. I naravno: marz powah! ![]() Još nas je čekao kratak uspon do same meteorološke postaje na Zavižanu koja je ujedno i planinarski dom. Na sljedećem nizu fotki možete vidjeti kako oblaci čas zaklone pogled na dom, pa se opet pomaknu i tako u nedogled. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogled na jesensko šarenilo prije samog Zavižana: ![]() ![]() Parking ispred samog PD Zavižan i par fotki najbližeg brda Balinovac udaljenog cca 200m, čas se vidi čas ne ![]() ![]() ![]() ![]() I na kraju, dokumentirani video spusta koji će Nik srediti samo za vas, a prije samog polaska natrag smo još malo uprli nogama i popeli se tih par stotina metara do Nehaja (dužinski, ne visinski). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 07.10.2012. u 00:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27137 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Jucer odvozio 9ku. Fino bilo, planinara i nije bilo previse koliko sam mislio da ce bit. Jedino pripaziti na sruseno drvece po stazi, skroz od Tomislavca do Graficara. Napokon testirao novu vilicu, volan i gume i naravno razlika je vidljiva. Samo jos muda moram nac da mogu pustit kocnice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27139 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
I ja imao bogat vikend, AM tura na Mosor sa likom iz kluba, bilo je pogibeljno, ali zabavno. Sad me sve boli, bike plaće od bola (sve škripi, ovo ono). Uglavnom, rezime pošto me SportsTracker izdao i resetirao mob. - 45.54 km vožnje od Splita do Mosora i nazad, koliko planinarenja pitaj boga jer ciklokomp to ne računa - 3h 20m, prosječna brzina 14km/h, max 54km/h po toj sipari i kasnije makadamu - uspon 900m na ~10km, nije previše, ali po takvom terenu katastrofa. Bike je dobio lulicu od 40mm, Hussefelt trenutno, ali vjerojatno dolazi RaceFace Respond od 45mm + RaceFace Atlas skraćen na 720-700mm. Slike (javan je album pa bi tribali moć vidit): https://www.facebook.com/media/set/?...8563409&type=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27140 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Video i fotke sa Zavizana su zgotovljene: Slike: https://picasaweb.google.com/0Slavek...0121006Zavizan Video: http://youtu.be/rR3ytEcBIDg?hd=1 GPS track: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=aksbddjoibzxackg @Mitsuoka Ne znam kako ostali ali ja slike vidjeti ne merem. ![]() p.s. nesto se dogodilo u prvih par klipica sa zvukom, pa je govor snimljen onako drecav/zvonak, da se ne cudite kako imamo metalan glas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27143 |
Premium
|
Ja bi išao da ne idem na glupi ručak , tak da se moram žurit doma. U 10h sam na tunelu , vjerojatno i Zlayo. Sile nemoj bit pica i odi s nama , kaj ćeš spavat doma , who dares wins.
![]() |
#27145 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Lonjščina gore - 39tka dolje. Pizza u Plimi (ne znam jel imamo gdje bajkove ostaviti da su pored nas tamo; ja sam uvijek jeo unutra) i penjemo se od G. Bistre Turbo Sport stazom br. 5 ili planinarskom 46 do Bistranskog sedla, tu spust po 9-10 i izađemo na Vrapču ![]() Puno uspona i puno vremena nam treba. Trebali bi ići ranije nego jučer kad smo u 12 bili tek krenuli.
![]() |
![]() |
#27146 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Na DB-u me Misak (iz Donjeg Miholjca) pitao još prije da mu preporučim rutu neku Sljemensku jer nikad nije bio. Poslao sam ga Lojstekom gore pa na istok preko Hunjke na Gorščicu i Lipu Rog u nadi da se neće izgubiti, da ga neće kiša oprat i da neće poginut od umora ko ja kad tak idem. Frajer je to zgazio u 3 sata sve od Mirogoja do vrha i nazad uokolo, s tim da mu je od Mirogoja do vrha trebalo sat vremena. http://connect.garmin.com/player/230903980 Hehehe dobro da se nisam nudio da ću ga vodit ![]() ^^ @Vuco - ne sviđa mi se ![]()
![]() |
#27147 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gle 46-icu: http://www.medvednica.info/2010/10/p...-staza-46.html ![]() Oćemo onda sendviče u tašku pa bez žderanja ići po 46ici ?
![]() |
#27148 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
46ica je, bar meni, loša staza. ako se vozi traktorskim putevima je dosadna, ako se vozi po šumnskoj stazici je na dijelovima toliko strma da je teško uopće gurat. vozljiva je ona i sve to, ali nije neki gušt. ubit ćeš sileta, vuco. opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27149 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27150 |
Premium
|
LOL , Švicarci imaju najviše staza i najviše gaze od svih ![]() Gledajte ove budale , koja to muda treba imat da to radiš? http://www.pinkbike.com/news/Red-Bul...-Yardsale.html Vele da je ovaj jedan doskočio i popigao obje pedale ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|