|
![]() |
#1 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() Mislio sam prvo u svaštaru, pa ako modovi ocijene da treba tamo neka premjeste... uglavnom, unazad tjedan dana imam uzasnih problema sa dva servera i koristenjem dyndnsa, do prije tjedan dana radilo je savrseno... problem je slijedeci, oba servera su na t-com adslu, neko vrijeme radi normalno, moze se logirati, http, ftp sve radi i onda odjednom crkne i vise od pola dana nikako se ne moze spojit, mislim da je problem u syncanju sa dyndns serverom, jer ako pukne veza radi veceg uploada (inace poznat problem t-coma) vrlo brzo se uspostavi, serveri normalno imaju pristup netu i sve, ali nemoze se njima pristupit, probao sam reinstalirat updater, ali ne pomaze. ima li mozda kakove veze kaj je usluga po novom sad komercijalna, tj. vidim da nema nikakvih free paketa, pa mozda ove free accounte ne syncaju kak se spada ili nesto trece ako netko ima neku informaciju... zahvaljujem! ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Tema tu i spada. Prije nekih zaključaka / koraka trebalo bi napraviti par testova / pokušaja ako imaš nekog na lokaciji. Kada ustanoviš problematično stanje, probaj najprije reboot routera a u drugom slučaju server pa vidi rezultat. Ako reboot routera rješava stvar onda bi trebalo napravit: - neku skriptu koja će detektirat to žnj stanje - nekakav hw interface preko serial ili usb da može preko komande gasit / palit neki relej (dovoljno da može na 1 - 2 sec. prebacit stanje releja) - pa preko tog releja spojiš nap. routera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
evo upravo se igrao, stvar je do updatera, software, ako se rucno klikne refresh ili ponovo pokrene program radi... bit ce da je makinacija radi starog free accounta...
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A šta možeš, moderna vremena, samo lova igra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
poslat cu jos mail supportu da vidim kaj ce mi reci... ima li netko nekaj protiv no-IP servisa? edit: na jedan server upravo stavio no-ip, za sada odlicno, svakih 5 min ima opciju refresha, moze se tocno odabrati koji nic da prati, dodati kao sistemski proces...
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 30.05.2012. u 12:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Dydndns updater ti ima svoje mušice nekada, ovisno od verzije. Koristim ga na oko 100-tinjak servera i zna se dešavati ovi problemi koje si spomenuo. Ako možemo prebacimo podatke na router ili novija / starija verzija updatera / odnosno srodna aplikacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
ja do sad nisam imal nekih problema... customer support mi je rekel nek si uzmem neki paket koji se placa i da onda imas full customer support, yeah right! NO-IP eto sad na ovom jednom serveru radi savrseno, niti jednom problema oko spajanja ili bilo kaj... upravo napravio instalaciju na drugom serveru i adio dyndns... kaj se mene tice moze lock na temu ili promijena u rijeseno kako god modovi odluce...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|