|
![]() |
#22263 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Decki, ako netko ima za prodat obruc (koji mu stoji i skuplja prasinu, itd.) sljedecih karakteristika molim da mi se javi na pm jer imam potencijalnog kupca ![]() 26” , 32 rupe, 21 ili 22 mm sirine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22264 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
jedno početničko pitanje ? Koji biciklin za brdo i nizbrdo (to je lako znam) za malo jače osobe preko 100kg gledao sam neke s amortizerima i diskovima , i izgleda to dobro, ali kad se prisjednem na to nekako kao da če da pukne ![]() ima li možda kakva prerada pravog cross motora pa dodane pedale ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22265 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
kolko točno kila i kolko para misliš izdvojit i kakvo brdo misliš vozit? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22266 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Stvari koje su sklone pucanju su žbice i obruči na kotačima, a ne rama. Tako da bicikl uzmi po šmeku, a kad i ako ti krenu problemi s savijanjem kotača uzmeš deblje žbice i čvršće obruče. Naravno uvijek vrijedi ona stara "kolko para tolko muzike" tako da ćeš lakše razjebat bajk od 2k kuna nego onaj od 4. Ima među ekipom i pojedinaca dosta preko stotke pa bicikliraju bez brige. Ako si baš debelo preko stotke imaš malo ojačane modele pojedinih proizvođača.
![]() |
#22267 |
Premium
|
ok, znači može proči onaj iz peveca za oko 2000 kn, ima sve kako mi se sviđa, valjda i vredi eventualno ako ima koji negdje bolji od toga, s time da stvarno nemam namjeru dati više od 3000 kn, za toliko ču prodati jedan motor pa če mi ostati lova za bajk ah kile..kile... ajmo reći 120 kg |
![]() |
![]() |
![]() |
#22269 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Frend i ja odradili vožnju...staza je zabavna, prvi dio, onaj mali gdje se kreće od ceste, stepenica onih kao kada idemo na 522-55-57 čuks itd..., kada se taj prvi dio prođe, nismo išli cestom lijevo, nego još dolje...ugl staza je odlična, dobar dio se vozi u kanalu, što je jako zabavno ![]() Izašli smo na Šestine van, tamo kod doma zdravlja |
![]() |
![]() |
![]() |
#22270 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Gledao sam bajkove za frenda i okvirno za 2800kn dobijes Acera razinu opreme, suntour xct vilja i v-break, ako ulovis nekakav popust onda za tu lovu idu mehanicke disk kocnice. Na masu od 100kg i vise, kotace mozes odmah mijenjati, a onda kocnice ako mislis ici po sumi...recimo izdrzat ce ti cca 700-800km max (oliti 20 voznji na Sljeme), a onda ces promijeniti pol bicikla, a do kraja godine ce ostati samo okvir od starih dijelova. Daklem, ako mislis ici gor/dol po sumi odmah povecaj budget za duplo, a ako gledas da ima straznju suspenziju racunaj na jos jedno duplanje budgeta (najmanje) Ukratko, aktivno ganjanje bicikla po sumi = rupa bez dna. Ja sam si bas razmisljao kakav sam motor mogao kupiti umjesto bicikla...lepi ![]() ...daklem Pevecikli, Kinezi i ostalo smece po trgovackim centrima u startu odmah prekrizi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22271 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ak nekoga zanima... Danas kada sam mijenjao zracnicu (continentalka, francuski ventil) sam skuzio da se jezgra ventila moze izvadit van i navoj je prek cijeloga ventila. Pa kome treba za tjubles nek si pogleda te zracnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22272 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
bas je rupa bez dna..zato sam odusto od ulaganja u bicikl..puno potrosis a malo dobis,a kad gledas pro ekipa je dobra jer ima talenta a ne skupi bajk..vilica jos dalje curi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22273 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22275 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
iskreno staza izgleda dosadno..kak ti se to da vozit sa 150hoda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22277 |
Registered User
|
Ovo što Vuco kaže, oko 2:30 si imao dobru ideju da treba skrenut desno. Vidjelo se da si htio ![]() I na 4:30 se popneš gore na ovu grbu pa malo tehniciraš, kasnije opet odeš desno na singlice di se račva staza. Ti kanali su meni smrt, užasno mi je teško po tom i takvom terenu vozit. Staza je super, drugi put istraži i ove bolje varijante. Btw nije taj Sven ni spor...
![]() |
#22278 |
Premium
|
Nije, nije...zna vozit Da sad opet idem na tu stazu, znam kak bi se zabavljao po kanalima, ovak kad prvi put ideš pa ne znaš kaj te čeka je malo pizdarija... A ono na 2:32 ja sam mislio na tren da se ide gore al sam vidio da je on produžio edit: iz videa sam izostavio tehnički dio staze, čisto iz razloga jer bi video bio predugačak, ugl singlica, pod nagibom, korjenje and stuff, ugl jako zabavno ![]() Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 26.04.2012. u 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22279 |
Registered User
|
Ma ja ne bi nikad pogodio skretanja da nisam imao vodiča, tj. nekih 10ak vodiča ispred mene, tad nas je bilo pun kurac na spustu. Zato jednom kad sam zaostao/čekao ove iza sebe bilo je urnebesno tražiti pravi/najzabavniji put do dolje. Taj put je u kanalima bio Murina ispred mene, on se lansirao preko svakog kamena i korijena, a ja sam ko Hugo stiskao 6 i 4 na telefonu i išao lijevo/desno od prepreka, bi se kurac usudio prvi put na stazi letit na kickere i sranja. Inače onaj prvi dio koji si dijelom izrezao, ona tehnička singlica, to bi volio češće vozit da se učim.
![]() |
#22280 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Slušaj nick-a rekao ti je sve. Pevec bicikl qurca ne vrijedi. Ja bih išao na minimalno 3000 kn i to čak rabljene bicikle do godinu dana starosti. Ja imam 110 kg i bicikl od početnih 5 soma, sad 7 i u narednih par mjeseci će cifra preć 10 soma. Sve ovisi kolko gdje i kak se voziš. Naravno računaj ako ćeš se vozit po brdu da moraš i opremu kupovat. To ti je još minimalno pola vrijednosti bicikla. Bicikli su gori od kredita! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22281 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22282 |
Premium
|
Izgleda da je bolje da zadržim sve motore makar neregane nego se uvaliti u "kredit" zvan dobar biciklin kako sam shvatio Nema za mene niš pametnoga , gledal sm neke po 6000€ (kud baš takve, jebeš mene) , ali za to imam yamahu XT ! A stvarno sam imal želju da malo dobim kondicije i smršavim , ali stvarno ![]() sada imam "ispričnicu" za ženu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22283 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam se jedno vrijeme premisljao dal uzeti neki motorin za ganjanje sumom ili biciklin...za oboje nemam vremena, a ni kunica. Onda sam laganom racunicom dosao da padanje s motora kosta kudikamo vise nego s bicikla (a pad je neminovan), i da motor kako god uzmes papa puno vise para po kilometru voznje, i ono najbitnije s motorom se ne mogu voziti po toliko divljijim mjestima s kojima mogu na bajku i kupih bajk. Jedino sto nisam racunao da cu se toliko puno voziti i da sam se podosta podracunao glede troskova, a imam zapisanu svaku kunu koju sam potrosio na bicikle i dijelova, i to je strahota ![]() ...a i 4 bajka sam kupio u 2 godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22287 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Može i ne mora bit. Naravno treba se dat puno love , al onda si miran neko vrijeme. Npr. Daniel kolko ja znam nije niš mjenjao na bajku osim potrošnih dijelova poput diskova , pakni i eventualno kazete i lanca. Ima jedan dečko na forum hr. kaj je prešao oko 40000 km na Treku 4300 a mjenja dijelove kad se skroz potroše , znači kad se više ne može uopče vozit se zamijeni. Mi smo skroz druga priča , stalno neka mjenanja i kemijanja , a puno manje vožnje. Ja nemrem dočekat da mi stigne pogon da to namontiram i da završim s bajkom za sva vremena. Onda samo promjene kad se nešto strga/potroši. e da , sad idem pregledavat bajk i vidim 2 nova denta na kotačima , psmtr! Mekani su obruči , jučer sam brijem prednji sjebao na onom dropu prije Čukijevog dropa.
![]() |
#22288 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovako se vozi sa XC bajkovima ![]() Vanderham and Simmons Ride Element MSL On The North Shore on pinkbike.com
![]() |
#22290 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hehe, mene je to isto nasmijalo ![]() @Max; odličan video, ali mislim da se nikada nebi uspio natjerati da za prednju i stražnju nabu dam 600€ koliko dođu ove od Chris Kinga, pa da imaju i mali motor unutra (iako izgledaju predobro)
![]() |
Uređivanje | |
|
|