|
![]() |
#21031 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 25.03.2012. u 14:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21033 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja danas nisam mogao na sljeme jer jučer dok sam mjenjao kočnice mi dođe cimer i počne nabijat po ručicama i naravno odmah je zrak ušao unutra... Popizdio sam u pm!! ![]() Ima ko set za odzračivanje elixira? Bolje da vama pivu platim nego da vozim nekud pa platit to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21034 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Uglavnom, sreo sam Dadu i ovo dečka na Cube-u danas malo nakon Lojsteka. Kasnije je taj frend od Dade morao gurati (to je ono kad ti se poklopi sve loše u danu pa neće) pa smo se razišli prije makadama za Runolist. S obzirom da nije bilo tak sunčano unutro, a i puhao je vjetar gore malo jači, ostao sam u lugarnici se malo posušiti jer sam imao sam jednu rezervnu majicu kratkih rukava. Malo se posušio i pojeo štrudlu i otišao do Zlatnog mede gore prije tornja jer mi je od tud kretala staza za dolje. Ono što sam prošlu nedjelju prehodao, danas sam sa bajkom riješio. Singlica je fenomenalna, ima par zajebanih djelova, stalno si na kočnici, na nosu i mislim da je to jedna od staza sa najvećim nagibom. Jednom sam morao sa bajka silaziti jer je palo drvo, a i tamo je kontra nagib i mora se uhvatiti brzina ranije (da nema drva bilo bi bolje). Kao što sam rekao - 52jka ali je stazica malo šira i nije nakošena. Par zavoja za 180° u stilu Strmopeći i jedan drop kojeg se nisam usudio danas proć jer sam bio solo pa bolje ne izazivati sreću. Jako je strm i ima tipa 10cm prolaz za gumu, ali je u okolici kamenje na koje se može fino past na bulju. Kada će nas ići više, onda će se i isprobati. Negativno jest to, da je kratka. Od Zlatnog mede od Kraljičinog zdenca ima ~3.7km kaže GPS log. Kasnije sam se nekako jedva popeo do klupica na 12ici i preko Medvedgrada doma došao. Umor me čopio na spustu pa me treslo finjaka. Druga loša stvar je što definitivno nešto ne valja sa mojom zadnjom Deore. Jučer i danas sam na spustu morao ručicu do gripa stisnuti da mi uopće zadnji kotač zablokira. Danas kad sam išao doma po asfaltu, nije uopće htjelo zablokirati. Cijela ručica je u prašini koja se nakupila na ulje i naprijed kod olive mi curi sitno ulje (ali očito dovoljno). To ću morati riješiti sa Sašom nekako, najbolje bi bilo preko pošte, s time da napravim one papire za prijevremeni izvoz (u svrhu reklamacije). Slike stazice: https://dl-web.dropbox.com/get/Camer...jpg?w=c25ae163 https://dl-web.dropbox.com/get/Camer...jpg?w=ddbb8639 GPS log: Sljeme staza 1 - Zlatni medvjed - Mrcina - K. zdenac
![]() |
![]() |
#21035 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Jer i moja jos uvijek curi naprijed na rucici kod rezervara. Za poludit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21037 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21038 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Zadnjom. Svi linkovi su stegnuti tak da vise ne znam u cem je problem. Jer je kocnica namjestena kak spada. Mozda da ponovo odfuram bajk u Proteu da oni vide u cem je problem jer sam ja sve opcije isprobao. Pakne nisu masne sigurno, rotor je ravan i centriran sa celjusti. Oba klipa izlaze istovremeno van tak da sam kocnice odbacio kao mogucnost za sada jedino kaj mi je ostalo je da posmirglam malo pakne, a to nisam napravio jer nemam isopropilni alkohol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21040 | |
Moderator
|
Citiraj:
Max, ja sam takav problem (ali na prednjoj kočnici) imao jer sam adapter skresao za koji mm da mi pakne naliježu cijelom površinom na rotor. To sam ja nešto zeznuo ziher jer je prije radilo super. A u životu nisam vidio da tako vilica vibrira i ide osovina napred-nazad.. Nešto je do pakni/rotora. Probaj si rubove pakni (koje su okomite na smjer kretanja diska) malo sturpijati, da imaju kao skošenje kad naliježu na disk. Nešto je između rupi na disku i pakni.
![]() |
![]() |
#21041 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21042 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Za sada sam uspio srediti stvar. Preselio sam zadnji rotor skup sa paknama naprijed, a prednji i pakne iza i vise mi nis ne vibrira. U cem je bil problem nemam pojma, al bitno da sada na prvu bajk ne vibrira. EDIT: Veselje je kratko trajalo. Nakon nekog vremena mi je ponovo zadnji trokut poceo vibrirat. Sada sam isprobao sve kombinacije sa kocnicama i mogu rec da problem nije u njima. U sutra idem u proteu da vidim kaj ce oni rec. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 25.03.2012. u 16:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21045 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Danas sam išao pješke na Kraljičin Zdenac iz Šestina, pa na Medvedgrad, i dolje 12icom. Bolje da nisam išao, sad kad sam pješke prošao stazu strah me ić tamo ponovo bajkom ![]() Dobije čovjek drugu perspektivu, koliko tamo ima korijenja, dropova, lišća, uskih prolaza, stabala, uopće o tome ne misliš dok si na bajku ali šanse za kvalitetno se skršit su prekoodlične.
![]() |
#21046 | |
Moderator
|
Citiraj:
Si vidio uspon od K. zdenca do klupica na 12ici ?
![]() |
![]() |
#21047 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Tko ti je kriv kad ne slusas koje kocnice NE treba kupovati...peticama je skroz normalno da svakih cca 4-5 (zescih) voznji potegnu malo zraka i da ih treba cesto odzracivati - barem su takve moje bile...dok new Elixir 3 nije trebalo odzracivati, ali su zato svi ostali nedostaci petica bili tu. @Sile Par postova prije sam vec napomenuo da mi se 12ica cini gorom nego prije, one vododerine su garant dublje...a kad dojuris s preko 40km/h da vidis veselja, pogotovo na HT-u. ...kad sam u punom gasu uletio u brazdu nije mi bilo bas smijesno, a ne moze ju se zaobici, fulka je to speglala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21048 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Da, išao sam Miroslavcom, staza je nekad bila puno bolja ali odroni zemlje unazad godinu dana su je dosta pogoršali. Često sam išao njom jer mi je kum u Šestinama pa nakon ručka zapalim do Kraljičinog na pivu pješke. Znam kuda ide stazica, jer sam jednom s 12ice skrenuo na tu (valjda) stazicu do Zdenca, pa opet cestom na Medvedgrad, pa dalje normalno - gdje sam se izubijao ko nenormalan (Zlata s RST Gilom i v-brakeom). 12ica se na par mjesta račva, i išao sam nekim alternativnim putevima, i ko za kurac ima tako odličnih alternativa koje se spajaju na glavnu stazu, ali redovito imaju po jedan neprohodan element - ogromni korijen, odron, preuzak prolaz između stabala, drop za vrat strgat itd - tako da ništa. Kad sam tek krenuo gore vidio sam Puxa na kraju 12ice kod izlaza na cestu, još je na onom Giantu, koji je to tenk.
![]() |
#21049 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Pitanje za sve sa tubelessom. Jucer sam slozio svoj prvi tubeless pa imam par pitanja... Kad sam ga slozio navecer bio sam poprilicno zadovoljan ali ujutro sam nasao malu lokvicu ispod kotaca. Nakon toga sam odvozio dotku i tokom dana vise nije nista kapalo al na djelovima uz obruc guma je jos uvijek malo vlazna. Znaci pitanje bi bilo koliko je to normalno i jel postoji neki period da se stvar "normalizira". Drugo pitanje je u vezi odrzavanja. Koliko sam shvatio potrebno je nadoljevati mlijeko? Koju kolicinu i koliko cesto? Je li potrebno ovo zasuseno iznutra ocistiti prethodno? Eto ako netko jos ima nesto pametno za dodati na sto bi bilo dobro pripaziti bio bih mu zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21050 |
Moderator
|
@Sile Gore kad se spojiš na 12icu od K. zdenca, pa kojih 50-100m po Omladinskoj, ima jedna isto staza na kojoj piše Medvedgrad. Ne znam di završava točno. Tamo kad si kod klupica na 12ici, vidi se točno dolje desno staza ta (ne ono malo račvanje desno koje se kasnije spoji na našu klasičnu 12icu, nego je dolje desno baš široka staza). Ima tamo staza pun kufer, kao i između 52ice i 57ice.
![]() |
#21051 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
nakon što sam si složio gheto tubeless nisam doživio nikakvo curenje ičega iz guma... osim kad sam je izbušio šarafcigerom da vidim kako Stan krpa - uglavnom, nemoj to raditi ![]() što se nadoljevanja tiče, ja sam svoje kotače složio još tamo negdje oko nove godine, i od neki dan više ne čujem nikakvo bučkanje u gumi... to je znak da treba nadoliti, a pošto nemam ventile sa jezgrom koja se vadi, moram sve raskopat... kanim to napraviti ovaj tjedan, pa ti javim rezultate sljedeću nedjelju na vožnji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21052 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21053 | ||
Registered User
|
Dobro pitanje. Rekao bi mlijeka ali je bilo crne boje ![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21054 | |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21055 |
Premium
|
ovo za lokvu stvarno neznam što bi moglo biti, ali kažeš da ne čuješ bučkanje? pa koliko si ga stavio... ja sam bio razuzdan kada sam stavio cca 0.8 dl unutra, ali sam si to opravdao sa velikim gumama i volumenom koji je sealant morao pokriti... provjeru bučkanjem je lako napraviti na prednjem kotaču... digni bic na stražnji i tresi sa volanom ljevo-desno i ako se ne čuje, tko zna, možda je cijeli iscurio... btw, sječam se da imaš flow obruče, ali ne sječam se guma, možda stvarno nisu za to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21056 |
Registered User
|
Buckanje sam cuo u pocetku ali nakon nekog vremena je nestalo. Mlijeka sam stavio 60 ml jer je tako doslo pakirano, dvije bocice po 60 ml. Trenutno nemam vise od toga ![]() Na prednji kotac jos nisam stavio tak da ne mogu ovo provjeriti. Guma je Specialized Eskar, vulgaris neki najjeftiniji. Kada sam kupovao bila je skuplja tubeless verzija ali tada sam mislio da tubeless koriste zene i mala djeca pa ju nisam uzeo na kraju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21057 |
Premium
|
tih 60 je taman na knap s obzirom na volumen (pretpostavljam da je guma 2.2 ili 2.3 što je za spec dosta široko...) a kažeš da ni guma nije 2bliss (to je specova oznaka za tubeless ready), i lokve i konstantno je mokro neki k***c.... uglavnom zvuči loše da ti pravo kažem... gume koje nisu TR znaju u početku ispuštati na sajdvolu, jer su tamo dosta tanke i nisu namjenjene za tubeless, pa ti se mljeko prvo tamo namučilo da pokrpa te "mikro-rupe" (a tko zna, možda još uvijek to radi), tako da vjerujem da je tebi bilo potrebno barem 80ml ili više za početak. jesi probao napumpat gumu prije nego si ulio mljeko, te da vidiš koliko to dugo dura? moje gume su mogle satima, da ne kažem danima izdržat bez ikakvog mljeka prije nego sam ga uspio, s time da su moje gume 2bliss... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21059 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() -- Danas sam odradio istraživanje staza. Počeo sam 10kom koja starta u Gornjem Vrapču, staza je odmah nakon prelaska s asfalta na cestu opasno započela sa opakom strminom od nekih 100m, ali kasnije se ipak udomaćila. Srednje je širine u početku (taman uslikao najširi dio xD) i sa lijeve strane provalija od 100injak metara, a u daljini neki valjda kamenolom. Nakon odličnog gor-dol dijela, koji stvarno ima strmih mini spustića pa isto tako strmih usponića, došao sam do račvanja i odabrao 54 - lijevo. Tu kreće širok zemljani put prema dolje, nema uspona, ali on nimalo nije širok što se tiče vožnje bajka. Kolotrazi mašinerije od dosta davnog izvlačenja drveća (nema tragova balvana) su slijeva i zdesna, tako da se efektivno voziš po singlici koja je jako brza ak se pustiš. Na nekim dijelovima taman kamen baci u zrak. Ovo sve što pišem tu je znači put od dna prema vrhu, više sam se spušto nego penjao danas skoro ![]() Nakon tih par minuta spuštanja dođe se do mjesta gdje 54 siječe kustošijanski makadam i nastavlja preko potoka uzbrdo. Nagib se ponovo zaoštrava a put od tuda pa do krajnjeg sjecišta sa makadamom ponovo je ugrubo tri puta kraći, dakle stvarno je strmo na nekim mjestima. Prolazi se po dosta širokom neugaženom putu no efektivno se može voziti samo po uskom dijelu gdje je ipak netko očito prošao. Dolazim do balvana i može se prevoziti ako se uzme zalet jer je strmo i ovi se balvani kotrljaju pod kotačima, nakon čega je tu još malo prepreka na putu. Onda malo dalje dolazi se do oštrog skretanja na singlicu na kojoj ima obrezanih kupina, dakle bit će da je netko prošao nedavno tu ![]() Na kraju pogled sa makadama na kraj (početak) staze. Ak vam to nije dosta strmo, onda nema problema, sve na nogama ko Dainel odvozite i gg ![]() Pogled na makadam prema dolje pa prema gore i jedna krajobrazna fotka za kraj. Došao sam do Risnjaka sav ubijen jer me noge rasturaju od teretane jučer (čučnjevi s utegom + mrtvo dizanje, benč i trbušnjaci), ali sam se morao zguštat ![]() Nakon što sam 20 minuta čekao da dođem na red u risnjaku, iznenadilo me da sam grah i štrudlu od sira platio samo 20kn!! Potamanio to dvoje u 10 minuta, nalio litru vode i zapičio devetku. Četvrti put zaredom ![]() Ruke su me isto ubijale na spustu i morao sam stati jednom prije onog kamenjara na kraju, ali sve sam prilično dobro proletio. Onda sam zapičio do Jaruna, dva kruga, sjeo sa frendom na klopu u pivnici medvedgrad na trešnjevci, pa opet Jarun pa doma. Endomondo nisam instalirao bio pa niti nemam track. Jebga. Budem još malo istraživo pa kad nađem neku kombinaciju ludu za spust okačim. Inače, sad je potencijalno dobra staza od vrha 9-54-10. Istražit ću i to pa javiti. Ako ništa drugo Žac kaže da ćemo probiti novu stazu sa ove zapadne strane. Mjesec dana posla i moglo bi se to. Vidjet ćemo. Moram si za ovakva istraživanja nabaviti lakšu kacigu jer ovo vući sa sobom stvarno nije ugodno. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|