Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.04.2005., 14:55   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
nForce2 driver problem ili gremlini ...

Uglavnom ABIT NF7 ploča nakon nekog vremena (nema nekog peridoda niti roka niti obrasca ponašanja) pojavi se samo blank screen sa porukom C:\windows\system32\config missing or damage (nešto u tom stilu) i to je to ... jednom sam uspio izvuć stvar sa micanjem user i passworda ali danas nije išlo ... uglavnom ne radi safe mod, ne radi recovery neda repair instalacije već novi install ... dakle jel se to kome to zbiva i da li me sumnja na nVidia IDE drivere vodi u pravom smjeru ... mislim okolo pitam i svi kažu da je to do nVidia IDE drivera ... sada ću sutra složiti taj komp sa nativ driverima koje da XP-SP2 za to čudo ali da se opt nebi desila ista stvar za 2 - 3 - 100 dana ... ili je to vezano možda i za ABIT NF7 seriju ploča ?

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2005., 15:22   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Iako sam slušao o tim problemima sa nVidia driverima, ne mogu reći da sam se susreo sa njima. Preciznije ne znam niti kako se manifestiraju. NF7-SL mi je server 24/7 i da nije izbacilo Krhko, tko zna koliki bi bio uptime.

Za tvoje probleme razloga može biti puno. Ne znam ni odakle bi krenuo. Memorija, pregrijavanje, disk, napajanje, kondenzatori, ... Nadopuni sam.

Repair instalacije radi ali na nekim CD-ima. Ne na modificiranim na SP1 ili SP2. Čisti SP1 ili ONAJ DVD.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2005., 15:26   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja sam na AN7 koristio drivere sa SP1 jer su mi se SW IDE od Nvidie klali sa WD-om...ali takvu grešku mi nikad nije napisao

Takva greška je uobičajena kod prevelikog overclocka, preagresivnih postavki meme i slično...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2005., 16:08   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by RAK
Iako sam slušao o tim problemima sa nVidia driverima, ne mogu reći da sam se susreo sa njima. Preciznije ne znam niti kako se manifestiraju. NF7-SL mi je server 24/7 i da nije izbacilo Krhko, tko zna koliki bi bio uptime.
Kupi UPS

Citiraj:
Originally posted by RAK
Za tvoje probleme razloga može biti puno. Ne znam ni odakle bi krenuo. Memorija, pregrijavanje, disk, napajanje, kondenzatori, ... Nadopuni sam.
a gle sve je na nominalnim postavkama, komp služi za sjedni i crtaj u CAD/CAMu, nema overclocka i ne znam kaj bi se pregrijavalo ... dobro memorija mi JE sumnjiva ali radi prime bez greške satima ali pada na memtestu u 5 testu uvijek na 1 pločici od 512 (2x512 je) Nisam probao sa jednom jel komp je kupljen "mimo" mene pa mi se ne da pametovat i micat naljepnice, neka si sami navažaju komp tamo di su ga kupili za otvaranja i HW provjere. FireGL je, Chiftech 420W, PATA Bare po 80 GB, ... dakle ako je HW, onda je mem. Ali kažem pada samo na MemTestu na 5 testu oko 520 MB (to je onaj komp koji sam već postao prije da pada MemTest ali da radi, eto radio je mjesec ili dva pa ova poruka prekjuče, poa eto i danas).

Citiraj:
Originally posted by RAK
Repair instalacije radi ali na nekim CD-ima. Ne na modificiranim na SP1 ili SP2. Čisti SP1 ili ONAJ DVD.
Meni radi samo SA modificiranih ONAJ korporacijski pa na njega dodavani SP1 ili SP2, mislim slipstreamani, a sa irginalnih OEMa ne radi (di sam bio imao sam samo orginalni OEM pri šapama, ... kupi orginal i stavi u ladicu, a koristi piratski jel taj RADI )

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno