|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Windows 7 stane na animaciji - pomoć!
Dakle kod svakog 1. paljenja (99,8% slučajeva), Windows mi stane na slici u prilogu i stoji n vremena dok ne restartam (najduže gotovo 30 min., nisam više imao živce to gledati)... ![]() Kako je stavljena druga matična, mislio sam da je problem s windowsima pa sam stavio nove ali očito isti problem. Svaki sljedeći restart nakon ovog je normalan, tek nakon shutdowna mogu očekivat ovak nešt, naravno ne svaki put. Uključio sam OS Boot information, prođu svi driveri, no kad ovog problema freeza na ovoj poruci: "Microsoft (R) Windows (R) Version 6.1 (Build 7600) 2 System Processors [3500 MB Memory] Multiprocessor Kernel Probao sam svašta: Test svakog keksa memorije posebno (MemTest86+ po 3 pass-a), svaki RAM slot sam tesitrao dal radi. Kako je unutra bilo 4x1GB rama, izvadio sam van 2x1GB novih keksova i ostavio staru kombinacju 2x1GB da vidim što će se dešavati. Dva dana sam vrtio samo 2x1gb DDR2 (stariji keksovi, slotovi 1 i 3) i sve je bilo ok, bez ovog problema. Danas sam stavio noviji par 1x2GB u slotove 2 i 4 i problem je počeo. Zatim sam stare stavio u te slotove (da eleminiram problem neispravnog keksa) i opet isto. Vratio sam stare u utore 1 i 3 i radilo je. Zatim sam probao nove u utorima 1 i 3 i opet ništa, da bi potom vratio stare u iste utore pa ni stari više nisu prolazili sliku od gore. Zbilja ovo postaje frustrirajuće! Palio sam i gasio pc u istim intervalima i od 8 paljenja 5x je stalo na ovoj slici, naravno nakon restarta sve radi. S 2X1 GB poruka je: "Microsoft (R) Windows (R) Version 6.1 (Build 7600) 2 System Processors [2048 MB Memory] Multiprocessor Kernel Također u Boot logu nema ničeg jer tada kad restartam taj "session" uopće ne postoji u toj datoteci...Help!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
a koja je mbo? ASRock P5B-DE ili Gigabyte P31-DS3L znam da zvuci glupo, al ja doma imam tri Gigabyte ploce (GA-MA790GP-DS4H, GA-MA78G-DS3H, GA-MA78GM-UD2H) i na svakom kompu imam 3.5" USB card reader... imo sam identicni problem tvome (na sva 3 kompa)... jednostavno stane nekad prilikom boota (identična slika tvojoj) i nakon restarta radi sve OK... rijesio sam tako da sam u BIOS-u pod "Integrated Peripherals" iskljucio "Legacy USB storage detect"... to onemoguci MBO da detektira/boota USB (tj. card reader - u mom slucaju) i od onda nemam nikakih problema s bootom Win7... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma ASRock P5B-DE....užasno sam nezadovoljan s ovom pločom...prvo nebreš normalno clockat (naravno sada uživam na 1.8Ghz, jeeej... ![]() ![]() USB Controler USB 2.0 Support Leagacy USB Support s tim da sam potonji zgasio, valjda to nije to kad je problem i dalje prisutan..
Zadnje izmijenjeno od: McT.. 16.12.2011. u 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Metni 1.1 bios ako vec nije gore... napravi clr cmos ako nisi probao tako Inace nemam pojma, kada mi se takvo sto dogadjalo, reinstal windowsa mi je rijesio...Mozda da probas nekim drugim winsima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ploča ima zadnji bios 1.10, najžalosnije je kaj je Windows 7 ready..žal mi je jedino da ne mogu vidjet što je točno problem, nema nikakav log, a baš me interesira koji se to točno driver ili štogod pokreće kad ova animacija dođe u taj položaj...jer očito jest neki driver u pitanju kad u safe modu pokreće bez problema. Ni jedan dodatni uređaj nije spojen, osim tipkovnice i miša koji su PS/2. Mislim, ovo nema smisla, pališ pc (i već unaprijed znaš da sljedi ) restart i potom start windows normally da bi došao u OS. Zašto ne staje i kad restartam? Ubija me takva igra živaca. Do prije 2 tjedna sam normalno radio na računalu..od kad je nova ploča tu sami problemi..užas!
![]() |
#7 |
Premium
|
Napravio sam clr mos i sad animacija zašteka tik prije nego se sve četiri točke spoje. Kod clear MOS-a je multiplier proca stavljen na 6 tako da sada radi na 1200Mhz, lol. Dakle 1200Mhz - animacija stane tik pred spajanje Default frekva e2160 (1800Mhz) - animacija stane kao u prvom postu Računalo mi je sada užasno sporo..užaš, ko da sam na staroj mašini gdje je AMD 900Mhz... Problem je prisutan od dana kad sam donio računalo sa servise, a to će sada biti ravno 10 dana i više nemam rješenja. Isprobao sam sve živo s memorijama (memtest, test svake memorije zasebno, test svakog DIMM slota zasebno), pobrisao neke stare programe tipa TuneUp, stavio friski WIN7, "deaktivirao" WIN7, stavio INF drivere, resetirao BIOS, promijenio naponski kabel, otpojio DVD i ekstra HDD, otpojio mrežu....
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Toliko sam već jadan (doslovno) i bez ideja da sam išao uspoređivat i štopat vremena kod boot-a s informacijama i kad freezea i ispalo je da kod boot-a s informacijama (show boot info) sve preleti za slabe 4 sekunde i zadnje kaj prikaže je: Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\CLASSPNP.SYS potom slijedi "Microsoft (R) Windows (R) Version 6.1 (Build 7600) 2 System Processors [2048 MB Memory] Multiprocessor Kernel ako je sve ok, ovo stoji na zaslonu 4-5 sek i boota normalno, a ako freeza stane na tome. E sad, kad pustim s animacijom, stane točno (onoliko točno koliko sam mogao izmjeriti) na 6.2 sek (ako gledamo početak pojavljivana Loading Windows poruke odnosno početak izlistavanja drivera kod boot informationa. Kad je sve ok tada boot log izgleda ovako (uvijek nakon restarta ili ako se "potrefi"): Code:
Loaded driver \SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe Loaded driver \SystemRoot\system32\halmacpi.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\kdcom.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\mcupdate_GenuineIntel.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\PSHED.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\BOOTVID.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\CLFS.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\CI.dll Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\Wdf01000.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\WDFLDR.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\sptd.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\WMILIB.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\SCSIPORT.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ACPI.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\msisadrv.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\vdrvroot.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\pci.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\partmgr.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\volmgr.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\volmgrx.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\intelide.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\PCIIDEX.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\pciide.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\mountmgr.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\atapi.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ataport.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\amdxata.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\fltmgr.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\fileinfo.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Ntfs.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\msrpc.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\ksecdd.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\cng.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\pcw.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Fs_Rec.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\ndis.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\NETIO.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\ksecpkg.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\tcpip.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\fwpkclnt.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\vmstorfl.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\volsnap.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\spldr.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\rdyboost.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\mup.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\hwpolicy.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\fvevol.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\disk.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\CLASSPNP.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\cdrom.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Null.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Beep.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\vga.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\RDPCDD.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\rdpencdd.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\rdprefmp.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Msfs.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Npfs.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\tdx.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\afd.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\netbt.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\wfplwf.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\pacer.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\netbios.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\serial.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\wanarp.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\termdd.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ssmdrv.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\rdbss.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\nsiproxy.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mssmbios.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\discache.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\csc.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\dfsc.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\blbdrive.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\avkmgr.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\avipbb.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\tunnel.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\intelppm.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\dxgkrnl.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\nvlddmkm.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\usbuhci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\usbehci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\HDAudBus.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\Rt86win7.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\1394ohci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\parport.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\i8042prt.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\kbdclass.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mouclass.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\serenum.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\axuof3fr.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\CompositeBus.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\AgileVpn.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\rasl2tp.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ndistapi.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\ndiswan.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\raspppoe.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\raspptp.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\rassstp.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\rdpbus.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\swenum.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\umbus.sys Did not load driver \SystemRoot\System32\drivers\vga.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\usbhub.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\HdAudio.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\monitor.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\luafv.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\avgntflt.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\lltdio.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\rspndr.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\HTTP.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\bowser.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\mpsdrv.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb10.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mrxsmb20.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\parvdm.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\peauth.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\secdrv.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srvnet.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\drivers\tcpipreg.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv2.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv.sys Did not load driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\kbdclass.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\mouclass.sys onda od CLASSPNP.SYS do kbdclass.sys u tih 13.7 otpada dugih 10 sekundi pa bi tih 6.2 bilo negdje ovdje Code:
Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Msfs.SYS Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\Npfs.SYS Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\tdx.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\afd.sys Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\netbt.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\wfplwf.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\pacer.sys Code:
Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\nvlddmkm.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\usbuhci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\usbehci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\HDAudBus.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\Rt86win7.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\1394ohci.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\parport.sys Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\i8042prt.sys
Zadnje izmijenjeno od: McT.. 17.12.2011. u 14:36. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() Čuj već sa vidio par puta tako nešto, učinak nije uvijek isti nekada dobiješ plavi ekran nakon dizanja windowsa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ma ovo isto je meni bilo prije par mjeseci, samo sto kod mene kako doslo - tako proslo. isto, palim, spajaju se one cetiri tocke u jednu i kako se spoje, tako komp moze stajat dok ne nestane struje.........
restart, nikakvo registriranje da je bilo prisilnih restartova (safe mod sto je bilo na xp-u recimo, mislim da w7 nudi repair), najnormalnije prode sve i sljaka 5/5. no, posto je to mene zezalo i samo prestalo, nisam trazio krivca. tako da pojma nemam do cega je, ali cist ne vjerujem da je do aktivatora ili tako necega.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Kod mene to sad već traje..nakon restarta mi ponudi ![]() startup repair baš ništa ne nudi osim restore pointa (koji ionak nikad nije ukljucen) pa stoga nikva korist od toga...Jednostavno stisnem start normally i sve bude dobro dalje, do sljedećeg shutdowna. BIOS mi ne nudi neke previše korisne opcije da bi tamo probao nešt promijenit. ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Zato velim da vjerovatno nešt u BIOS-u treba promjenit jer nema logike. Matična i napajanje su promijenjeni, novi, 24 mjeseci garancije. Ako do ponedjeljka ne nađem riješenje (a fakat sam sve već probao) zvat ću ih jer nemam više živaca. Do sad sam radi ovog u 4 dana napravio valjda 100-injak pali-gasi-restartaj operacija i svejedno nisam blizu rješenja
![]() |
#19 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
kao sto je domis rekao...digni voltazu procesora...ako nije digni malo i memoriju i mozda nba...mozda maticna daje manje v nego sto treba...probaj! I jesi li probao drivere druge od grafičke? I takodjer probaj prckati u biosu oko ide moda,sata nativ disable i to...grafu probaj metnuti na pci,pa na pcie... latencije meme ukucaj ručno.... i da takodjer probaj u biosu onu opciju za usb, metni na disable |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Promjenio sam opet OS...na Ultimate, s njim brejka već kod Starting Windows, animacije ni nema...kako nisam fan Ultimatea vratio sam ponovno na Professional, ista stvar, sad uopće nema animacije i brejka svaki put kad upalim (nema više bi-nebi) a gore su samo win i driveri od grafe....sutra ide na servis..nemam zivce vise definitivno.
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Da oživim malo temu. Jučer me počela zezati ta stvar sa stajanjem boota na animaciji. Nakon restarta sve radi normalno. Jel se može kako skužiti u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
Pogledaj logove u Event Vieweru. Možda ti to da neku ideju. |
![]() |
![]() |
|
|