|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
CPU Over Voltage Error
Pozdrav!Evo probao sam upariti Asus P5QPL-AM i Pentium E 1240 i dobivam ovu poruku.S F1 mogu onda dalje.Sve je stavljeno na defult.Probao sam i dva različita napajanja i opet isto, također i cmos kao i vađenje baterije... E sad više nemam ideje pa ako tko ima nek napiše. p.s i bios flešan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Probao si ručno namjestiti napon procesora? Koja napajanja si probao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam, sve je stavljeno na auto. Od napajanja imam čifteka od 350w i LC Power 420w. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo sad sam malo bolje pogledao i rezultati su očajni: Vcore 0.776 V i ploča ne podržava mjenjanje napona +12 samo +8.74 Usput sam stavio i treće napajanje i opet isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Ako točno očitava to nikako ne štima. Čudno da uopće i radi na tako malom naponu. Jel ti radi komp normalno? Može biti da ti taj senzor ne radi kako treba, jer nisam siguran da bi se uopce palio na 0.8v |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Komp radi normalno par minuta jer me strah duze drzati da kaj ne pregori. U biosu se za +12v pokazuje 12.034v ali everest i raznorazni programi prikazuju puno manje.Sad ako u biosu stavim vcore na ignored komp se dize i radi normalno, samo do kad jer ne znam bi li izdrzao kakvo opterecenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Ma komp ti nebi sigurno ni radio da je napon 0.7v jer je to skoro duplo manje od deklariranog napona. Tako da vjerujem da je tebi neispravan senzor na ploči pa da ti krivo očitava. Ako ti sve radi normalno i ne ruši se nemas se sta brinit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Samsung89 bio si u pravu, senzori su svi u banani pa čak i mb pokazuje da ima 127 stupnjeva.Ostavio sam komp preko noći da radi i evo ga ujutro živ.Sad je i izvrtio jedan film bez problema.Jedino mi ostaje dilema dali da odnesem na servis jer je mb kupljena u 4 mj. ili da vozim dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Ako imaš garanciju imaš pravo reklamirati. Ja se nebih s time zamarao nego tamo negdje pred kraj garancije bi odnjeo na servis i to je to. Možda dobiješ i neku noviju ploču ako tvoje više ne bude na lageru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|