Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2011., 13:58   #1
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
adsl spliter

Dobar dan, naime dobio sam dsl i prilikom poziva puca mi konekcija, tako da sam narucio spliter , ali debili dosli dali i otisli. Eh sad mene zanima kako da spojim spliter na linijom pa u telefon i modemom istovremeno .. Telefon mi je na prvom spratu a modem na drugom. Nemam dvi ciste help xD.
seno je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2011., 14:06   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvo pogledaj 1. post ADSL Biblije.
Koliko splitter - a sad imaš, 1 ili 2 ?
Gdje ulazi tel. linija u kuću i gdje se spajaja po katovima ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2011., 14:20   #3
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ovako , imam jedan spliter , na prvom katu mi se nalazi telefon , na drugom katu dsl modem.
Kraj racunara mi se nalazi kutija sa dva ulaza za fixni prikljucak, da li ako bi prispojio da oba ulaza imaju isti broj 032/xxx-xxx bi bilo moguce da onda ukljucim u spliter jedan ulaz , nakon toga u Modem , pa iz (u spliteru Phone) u drugi ulaz u kutije? Malo sam zbrljo nadam se da ces me shvatiti.

Linija ulazi iz prizemlja , direktno u telefon pa kasnije na potkrovlje gdje je dalje preusmjereno na drugi kat.
seno je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2011., 15:20   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Morat ćeš sve skupa (ožičenje u kući) spojit drugačije, tako da se dolazna linija preko razdjelnika dijeli na adsl i tel. Prije razdjelnika ne smije biti nijedan "uređaj". Kad razdvojiš možeš tel. "slat" put gore / dole do samog telefona.
Valjda se nije baš štedilo pa vuklo samo 1 parica (2 žice) do pojedine pozicije / lokacije, ako ima po 2 parice (4 žice) onda neće biti problema.
Prvo dovedeš liniju direktno do lokacije adsl modema / routera tu staviš razdjelnik i iz TEL a preko druge parice "vratiš tel. po cijeloj kući ili gdje već treba.

Postoji još jedno rješenje koje se kod nas u principu ne koristi a to je da je adsl + tel. pušten u cijelu lokalnu tj. kućnu mrežu a ispred tel. se stavlja filter ili razdjelnik s tim da spojiš samo Line - TEL. Ovo rješenje ima manu da adsl može loše radit (smetnje) baš zbog toga jer je "u cijeloj kući".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2011., 16:22   #5
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ako sam dobro shvatio kod tebe bi to trebalo ovako pospajat da sve funkcionira kako treba:

Napomena: splitter ima samo jednu PHONE rupu a ti imas vise telefona (npr 2), onda ces uzeti sabirnicu sa slike i staviti ju u rupu PHONE na splitteru kako bi mogao spojiti 2 telefona.

Ili ako nemas mogucnost tako spojiti sve, onda ispred svakog telefona dodaj splitter i riješio si problem, tako sam bar ja.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno