Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.10.2011., 21:07   #1
Mladen-zg
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Exclamation Problem sa mrezom

POSTOVANI MOLIM POMOC
posjedujem internet od ISKONA, ali imam jedan problem. Naime povukao sam kabel utp kat 6 i sam sam krimpo (kabal je ispitan po paricama i sve je ok). Ukupna duzina tog kabla je cca 25-30m, no bez obzira na sve signal mi ne dolazi (ko da je predugacak kabel al cisto sumnjam). Probao sam s varijantom da s druge strane stavim drugi ruter, signal sam dobio ali mi kaze "limited or no conectivity" i nikako da dobijem normalan signal, a kada sam stavio isti taj kabal ali duzine od 2m sve je normalno radilo, stvarno nemam pojma kaj da radim. Nemam koga pitat pa sam se odlucio na vasu pomoc, vi ste mi zadnja nada, molim vas pomozite, trebam net pod hitno...
Unaprijed hvala na trudu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.10.2011. u 08:58. Razlog: Piši sa razmacima zbog preglednosti i lakšeg čitanja
Mladen-zg je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2011., 08:14   #2
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
hmm...kako si ga ispitao? znaci sve zice si prosao i nisu u prekidu?
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2011., 08:15   #3
dani77
Premium
Moj komp

dani77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
99% da nije dobro zakrimpano. Vidi ako imas nekog da ti provjeri cable testerom.
Staro 26.10.2011., 09:09   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Već navedeno, kabel provjeri testerom, kabel može biti dužine 100 M pa to nije problem u tvom slučaju.
"limited or no conectivity" može ukazivat na drugi čest problem a to je preklapanje ili krivo definiranje ip adresa. Drugi router ti nije potreban.
Za početak napiši koji uređaj imaš od Iskona i koja mu je ip adresa, na kompu za TCP/IP postavi na automatic.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2011., 19:39   #5
Mladen-zg
Registered User

Sve što ste rekli drži vodu. Čak i mogu ispitat sa intrumentom za ispitivanje kabela, no zašto taj isti kabel, na isti način krimpan i ispitan (električar sam po struci pa imam iskustva sa slabom strujom) tak da što se tiče krimpanja i ispitiavanja nije mi stran pojam, ukupne dužine 3 m radi bez problema

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.10.2011. u 20:28. Razlog: Opet razmaci
Staro 26.10.2011., 20:34   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da nisi zamješao raspored žica tj. jesi "složio" po standardu ?
Vidi Sticky
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 15:22   #7
Mladen-zg
Registered User

Ne razumijem, kako mislis da nisam "slozio" po standardu? Meni stvarno nije jasno, slozio sam ih po paricama s jedne i druge strane identicno i opet nista. Cini mi se da cu jos jednom probat slozit i krimpat pa cu onda vidjet, jer ovakav problem ima sigurno neki glupi zaj... i stvarno me zivcira. Sto se tice IP adrese mislim da je nije potrebno unosit jer komp na kracem kablu radi bez greske...

Pogledao sam Sticky i sve tamo navedeno je identican postupak kojim sam i sam radio, da vas vise ne umaram probat cu jos jednom ispocetka, vama hvala na pomoci pa ako bude opet istih problema javim se...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.10.2011. u 00:12.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno