|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
ok Visage, ja ti zahvaljujem na dubokoj mudrosti koju si napisao al evo ormar u kojemu se nalazi audio hardware je popunjen i meni je puno prikladnije stavit to u kuciste, dobro izolirat i onda biti miran. Istina u glavnoj sobi gdje su miksete je odvojena od druge dvije gdje se snima vokali i instrumenti, ali isto tako kad već slažem komp koji će biti tamo neki duži period volim da to bude kako spada i naranvo da bude tiho i kvalitetno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Citiraj:
![]() ili ciscenje do daske i recimo... micanje znaka lovackog roga s prednje maske : ![]() ![]() Bas sam malo vise preletio linkove kucista koje nisam do sada vidio. Ako ste pazljivije gledali detalje, primjetit cete da svako trece ima neki sitni detalj, koji bi htjeli vidjeti u svom idealnom finalnom the kucistu. Lijepo je vidjeti, cak i kad mi se uopce ne svidja kuciste po vanjstini, da se stvarno trude osmisliti neki svoj posebni detalj ili soluciju. Recimo Phantom mi je simpatican sa svojim magnetskim vratima. Ponovo atipican odabir, koji uopce ne bih stavio na stol, ali osebujan i originalan na svoj nacin. Takodjer postoji igranje originalnog osmisljavanja krovne "usb komore" koju vidim da i drugi pokusavaju osmisliti na svoj nacin. Ali Colossusovi detalji mi se posebno svidjaju, bas na temu komore. Ali onda pomak koji sam mislio da necu vidjeti u 'civilnom' kucistu! Posebno me odusevilo kad sam vidio slike modela NZXT H2-ke. Naglasak simpatije ide na detalje : ![]() ![]() ![]() Hot Swap ventovi su prica koju cu razloziti detaljno u posebnoj temi, jer mislim da zasluzuje svoju temu na PCE-u, koji zacudo uopce nije pokazivao znatizelju za ugradnjom istih, ili barem, upite i izvide ![]() Osim IBM-ovih (Delte pocesto) i Nidecovih (HP) vrlo je malo stvarnih Hot ventova u pravom redudantnom smislu hot rijeci. Ali to nije ni bitno. Jer u PCE prici, prava stvar je elegancija skidanja i gust odrzavanja istih. Neka me netko ispravi, ali ne pamtim konkretan model osim KL02B-W, Fortress FT03 i mozda jos pokojeg SilverKamenjar kucista, koje je imalo Hot Swap ventove unutar klase kucista. Zato me je posebno NZXT H2-ka iznenadio odabirom ventova. Bilo bi lijepo saznati od vlasnika iz prve ruke radi li se o pretvorbi ili nativcu u pravom smislu rijeci pljuera. Jer meni se cini zgodnije ako se radi o pretvorbi, buduci da bi bila daleko zgodnija za ovakva kucista. Nesto na tragu prvih Apple pretvarancija kamufliranih kao Hot-ovi. Zamislite NZXT-a, ili bilo koje konkurentno ime, da recimo ponude solo "kitove" koje bi korisnici mogli posebno kupovati za svoja kucista. Recite da ne bi barem godinu dana bio hit medju high-end kucistima! Mada bi poziv zapravo trebao ici proizvodjacima ventova, ali neka, cini se da smo na dobrom putu. Zato oni koji ce detaljno pratiti H2 pricu, ili mozda postanu vlasnici - darujte nas spoznajom jednom obdukcijom koju se necete libiti uslikati za potrebu nauke! Pomalo i zacudjen, kad sam od Anteca vidio DF-85 kuciste koje po nicemu ne bih mogao povezati s Antec dizajnom. Ali obratite paznju na soluciju s ventovima - zgodno, zar ne? eh da, duzan sam i odgovor od prije : Mozda tvoj nacin i nije posebno ugladjen manir pedikurom, ali dajem za pravo da sam promasio komentarom temu! Naime, u trenutku pisanja, pomislio sam da covjek pita u temi slaganja konfiguracija! Tek kad sam lupio post, shvatio sam gdje pisem. U prvobitnoj temi dirnula me je strukovna prepoznatljivost onoga sto pita, i prijateljski sam zelio iz prve ruke ponuditi gole cinjenice. Zato sam kolegi dovrsio misao na PM-u, jer ovdje nije mjesto za lekcije. Tema su Visoka "ne znao im se kraj" kucista, i samo nebo smije biti granica u mastanju i kupovini onog pravog ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ja bi rađe da nzxt i antec uzmu sva ta sranja koja si nabrojao..hot swap ventove, kerefeke sa filterima i ulože te pare u kvalitetniju izradu tih kućišta..jedina svrha hot swap venta koju ja vidim da ima logike je na bočnoj stranici..jer stvarno nije problem klasično otkopčat vent kad ga vadiš iz kućišta svakih par mjeseci da ga malo očistiš od prašine..ovaj sistem od anteca za dust filtere mi isto ne paše, ima puno elegantnijih riješenja gdje se jednim potezom skida filter za cijeli prednji intake umjesto da skidaš svaki filter posebno..da ne govorim koliko ta glupost na antecu ubija protok..magnetska vrata su već duugo na tržišu, cm im je koristio taj princip još na stacker 80x seriji...postaju sve inovativniji al štede na onom što ne treba i ovakvim glupostim privlače kupce |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tko hoće dobro kućište za povoljnu cijenu, ima u linksu na vikend akciji CM 690 II Lite sa plexijem za 559kn http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1
![]() |
#636 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
i haf x je na akciji,da mogu prodat tempest evo išao bi na njega kućište je savršeno,veliko i ima sata dock šta mi nedostaje kod sadašnjeg http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.607.105 |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#638 |
Banned
|
Kakvo bolesno kuciste! Naprosto brutalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() "Stari" Cosmos je bio daleko najljepše kučište, ali ovo je još bolje. Strašno nešto koliko je ovo dobro! 300$, pa ovo ću uzet samo da ga imam!
![]() |
![]() |
#643 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ali je i ogromno. Svaki put kad dođem u riječki Links, oko mi skrene na njega (imaju onu srebrnu verziju). Bogami, i cijena je paprena.
![]() |
#644 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
|
![]() |
#648 |
Premium
|
Mrak obavjest,meni osobno je Silverstone-SST-FT02S-Fortress prirastao srcu samo je jedna prepreka,koliko bi to kod nas koštalo? A sve više se bavim idejom o nekom handmade projektu u tom tipu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Treci dan mi je riknija gumb za paljenje (a servis oce samo kuciste pa sam mora sve cupat van), maticna dobro ne ljeze na plocu pa imam problema kad koristim donje PCI slotove, mehanizma za diskove sa tkz ladicama je katastrofa, spuzva koja na zadnjoj strani sluzi ko zvucna izlolacija samo smeta kablovima pa ako ih imas puno oce isbacit stranicu jer kopce nista ne vride (mislim na kopce koje drze bocnu stranicu), doslo mi je također bez zvucnika pa sam ga mora zicat po servisima itd itd ..... A da, vibrira plastika na vrhu kucista ako je vent malo brzi (ako ga budem prodava ovo mi je super reklama ![]() Ugalvnom koliko kosta mora bi malu dicu cuvat i kuvat kavu sa šlagom ![]() Zapravo jedino sta valja na njemu su rucke za nošenje ili kao noge jer kad ga polozis ne pod (bocno) ne grebe bocnu stranicu i olakasva micanje generalno. Bas me zanima kako ce iskemijat ovo novo i fala bogu da su odustali od onih blesavih ladica za HDD.
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#651 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Pogledaj koje je kućište pobijedlilo u testu gejmerskih kućišta ![]()
Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 04.08.2011. u 08:18. Razlog: dodan link + ipsravci tipfelera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
@ante2: Imenjače, mogu se samo složiti s tobom, imamo iste zamjerke za Cosmos. Idiotu (u nedostatku blaže riječi) koji je izmislio kavez za diskove na Cosmosu bi trebalo zakonom zabraniti da dotakne ijedno kućište... A cable management je zbog one glupe vidite ne prečke iza koma... Dođe mi da plačem kada vidim 800D kako to ima genijalno riješeno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
|
Citiraj:
Ako je rijeć o 1000, mogu samo reći ![]() 1000 ima IMHO daleko, ali miljama daleko najbolji kavez ikad implementiran u neko kučište. Kad sam iz Cosmosa selio u Lian Li najviše mi je bilo žao što nema tog kaveza. Disk je praktički suspendiran u zraku, dodiruje sa sa kučištem u 4 točke koje su zapravo vijci, vibracije su nepostojeće, sistem kaveza neviđen i elegantan. Da nisam sucker na ovog brutalnog Liana pored mene, mislim da bi još dugo dugo u Cosmosu vozio svoj stroj. Jedno od najljepših, ako ne i najljepše kučište koje novac može kupiti, prelijepo izgleda na svakom stolu.
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Hehe, kako sam znao da ćeš se javiti u obranu Cosmosa. ![]() Stari moj, znaš koja je jedina stvar koja mi vibrira u kućištu? WD Green u tom prokletom kavezu. Da ne govorim da su ventilirana samo gornja tri slota za HDD-ove. Osobno, najbolji sistem hlađenja diskova mi je imao Antec P182, četiri diska koje hladi strujanje zraka do napajanja, sve ovješeno o mekani silikon...genijalno. Ali da Cosmos Pure nije tako lijepo kućište, vjeruj mi, već bi bio ili pod stolom ili prodan. Namučio sam se dok sam ga složio kako spada, ali sada je kao zmaj. U retrospektivi, vjerojatno bi išao na Obsidiana 800D, ali u usporedbi s Cosmosom, malo mi je ...prećoškast. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
|
Meni se WD Black nije ni čuo a kamoli vibrirao. Što se tiće kablovanja, da istina, iza traya se mogu provući samo najtanji kablovi, ali uopće nije problem provesti ove debele oko MBO pomoću vezica tako da se jedva vide, a i uopće ne smetaju protoku zraka. Ja cijelo kablovanje u Cosmosu organiziram u roku pola sata, stvarno mi nedostatak prostora iza traya uopće nije pravio nikakav problem.
![]() |
#657 |
Premium
|
Ne znam, moje iskustvo je da, u odnosu na moj stari P182, Cosmos ima jako loše riješen sustav hlađenja i utišavanja diskova. Preko onih plavih umetaka se vibracije prenose samo tako. Što se tiče kabliranja, u odnosu na P182 ili 800D, CM-ovi inženjeri su zaslužili da ih se lupa kvrgavom toljagom po glavi svaki dan za doručak, ručak i večeru, uz dva dodatna udarca za laku noć. Osjetljiv sam na nered u kućištu, pa mi je trebalo dva dana da uz snake skinove, alate za krimpanje, bužire i sve ostale dobrote sa MDPC-X dovedem unutrašnjost u nešto što slučajnog prolaznika neće preplašiti i navesti na ideju da bi poskok mogao iskočiti iz kompjutera. ![]() Uglavnom, na kraju sam ipak zadovoljan sa sadašnjom all black unutrašnjosti, samo kažem da se hrpa stvari mogla i bolje riješiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |