|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kloniranje particije
Kupio sam novi disk i pokusao kopirati sadrzaj particije na kojoj su win sa starog diska. Pomocu Partition Magica 8 sam si sredio particije i formatiro disk u NTFS, 1. particija primary, extended primary i ostale dvije logical (isto kao i na starom). Sa Norton Ghostom 2003 sam napravio Clone particije. Prvi put mi je javljao virus u boot sektoru ali sam iskljucio onu opciju u biosu za viruse pa je drugi put sve proslo. Sve radi i sve super ali mi se nece bootat sa novog diska! Zasto? PM 8 mi je javljo neku gresku sa cilindrima 1025 ako se dobro sjecam i da bi to moglo raditi probleme pri bootanju. Jel ima mozde neki drugi program za kloniranje. P.S. neda mi se ponovo instalirati win. Novi disk: Segate SATA 120gb 8MB Stari: WB vidi sig |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nisi stavio "Set Avtive partition" na C particiju. Stavi i radit će.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Na novu naravno. kada je pregaziš sa ghostom, biti će to c: particija. Ostale se mogu pomiješati slova ali to ćeš već promijeniti u windowsima.
![]() |
#5 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Kloniranje particije
Citiraj:
to ti je zato sto si napravio clone samo particije, a ne i cilog diska. Tako nisi prekopira Master Boot Record (MBR) u kojem, izmedju ostalog, pise s koje particije bootat
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Slozio sam da je na SATA disku "active partition" i sam se normalno boota ali dok krene pokretanje win (odma nakon odabira koje win zelim) pojavi mi se poruka da se nemogu pokrenuti da nema fajla ili da je ostecen \system32\ntuskrnl.exe. Da li mozda trebam instalirat neke drivere za sata disk? Da neotvaram novi post. Da li postoji memorija ddr koja radi na 166MHz, ja sam cuo za najsporiju 266? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|