|
![]() |
#2043 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Jel nije bio taki neki hladnjak, sam manji i u setu sa S1? Inače, i TR proizvodi hladnak za regulaciju, pa ko zna, možda ima koji u linksu. 1, 2,
![]() |
![]() |
#2045 |
...estranged....
Datum registracije: Oct 2008
|
Dosla je samo grafa i vec montirani ac tt , i stock cooler imam . A nema ni od TR-a coolera u linksu ! Mi u Osijeku imamo samo links , a u linksu vise nema nishta ! S cime ljepit jezice , a da ima u linksu ? ![]() Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 24.05.2011. u 12:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2046 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pogledaj kako je to rješeno na stock cooleru, bilo je slučajeva kad je taj dio bio odvojen od hladnjaka pa se jednostavno moglo ostaviti taj dio na VRMu
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 24.05.2011. u 12:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2048 |
...estranged....
|
Slika je s neta ![]() Moze ovako ostat i onda gore ac tt ? Samo me josh zanima s cime sad prikeljit ove jezice kao sto su na slici , i opcenito jezice a da se ima kupit u linksu ? I dali ima za kupit onu spuzvu/pjenu/zvaku , sto na stock cooleru budu iznad vrm-a? ![]() Na ovo bijelo mislim ! EDIT:Ovakva je grafa kao s slike ,gigabyte hd4870 512mb gddr5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ti si "prijatelj" iz ove teme? "Žvaku" sa VRM-a nema smisla kupovat (kod nas je ni nema), bolje rješenje je to srediti aluminijskim ili bakrenim listićima (između spojeva pasta naravno, preporučio bih neku keramičku). Kod mene je VRM trenutno na 47°C, vent na stock 25%, doduše napon je 1.083V (2D) pošto sam moddao BIOS. U loadu možda dođe do 80°C, no tada mi je poštiman malo agresivniji način rada venta (55-60%), s tim da je GPU kloknut na 825MHz. Pogledaj ovu temu, kolega Burko je jako lijepo sredio hlađenje uz malo spretnosti. Edit: sry tek sam sad vidio da imaš stock cooler. A ništa, sredi onda sa stock coolerom, a ako imaš mogućnost nabavit aluminijske ili bakrene listiće (debljine 0,7 - 1mm i skrojit ih po mjeri, napravi to.
![]() |
#2050 |
...estranged....
|
Da to je ta grafa ! Ja bi najradije rijesio neki hladnjak na vrm-ove , ovo od kolege Burka je super rijesenje , ali di naci takav kladnjak , ili opcenito hladnjak za vrm ? Morat ce biti neki iz kucne radinosti ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Kao sto rekoh potrazi na ebayu zalmana ako ga nema u HR. Lakse ti je njega nesto sitno modat nego hladnjak od p3 cijelog modat. Ali ako ne mozes nikako do zalmana onda potrazi cooler za p3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Brat od Đon Vejna
|
![]() |
#2056 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako nije kome na odmet, molio bih kratki naputak ili ti savjet, imam hd 4870 512mb gddr5 koja radi ok. Htio bih dodati jos jednu grafu u crossfire-u pa me kopka, jeli recimo ova http://www.amazon.com/dp/B0047ZH7GE/...3590_pe_epc_d3 kompatibilna sa starom i hoce li to sve raditi pod uslovom da napajanje moze podnjeti, ili da idem na dodavanje iste hd 4870 u cross-u ?! Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Premium
|
Ti mješaš kruške i jabuke, ne možeš spojiti u crossfie dvije generacije staru karticu sa dvije generacije novom ![]() Napajanje nisi naveo kakvo imaš, iako je ovo fail unaprijed, radije se rješi te 4870 te za s tim novcima i novcima koje bi dao za drugu grafu uzmi neku novije generacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2058 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Tako sam i mislio i pomenuo, samo sam htio da to neko strucniji od mene potvrdi i kaze, u svakom slucaju, hvala na savjetu ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem vent. graficke kartice
Postovanje. Imam ati sapphire 4870 toxic graficku karticu. Sve je radilo super. Dodjen sa posla i graficka se pocne pregrijavat. Skuzim da se vent. od graficke ne okrece. Pogledam sta je, i kad se komp upali, vent se zavrti, i stane nakon 2-3 sekunde... Odnesen kod prijatelja, ustekamo, i 1. put se vent normalo pocne okretat, a drugi put nakon cca 1 minute, ponovo upalimo i opet nakon 2-3 sek vent stane. i tako iduca 2 puta... Kad stavim drugi vent (120mm ustekan na plocu ), graficka sama po sebi radi normalno, temperatura varira oko 57 C. Dakle, sama graficka mi djeluje u redu. Ocito nije do napajanja i maticne... Jel zna netko sta bi moglo bit?! Jos da kazem da sam vent djeluje u redu, nema nikakvih ispadanja iz lezaja (bar pod rukom), kad ga sam zavrtim, sve djeluje u redu...
![]() |
#2060 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo je komplicirano izvest, trebaš još izmjerit napon (na onom malom konektoru na grafi) a možeš probat vent te grafe spojit na 12V (Molex). Sa ovim informacijama ćeš znat "na ćemu si". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Premium
|
Izgleda da je otisa čip u ventu... ![]() ![]()
![]() |
#2062 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Bar to nije nikakav problem, samo pogledaj sliku ispod (možda je tvoj hladnjak malo drugačiji ali princip je isti) ![]() Dakle skineš ovu crnu plastiku, ukloniš vent i izmiriš koliki ima promjer (vjerojatno 8cm). Kupiš neki najjeftiniji te veličine (ili neki bolji s većim protokom zraka), izrežeš onaj "crni-plastični-vanjski-kockasti-okvir" ![]() Simple as that! PS Ako imaš koji vent doma (iz nekog starog kućišta ili neispravnog napajanja uzmeš taj vent i uštediš još dodatno ![]()
![]() |
#2064 |
Split resist itself!
|
![]() |
#2066 |
Split resist itself!
|
![]() |
#2067 |
Premium
|
Gle, sam hladnjak je super, i ne treba mi novi. Zato zelim sam vent, dok ovisi o ponudi kakav je za cijeli hladnjak. Vent bi htio, jer se u odnosu za temperaturu dize i rpm.. Garanciju nemam, u biti je jos pod garancijom (mislim), ali nemam racuna ![]()
![]() |
#2068 |
Premium
|
Jel mi netko moze na PM poslat sliku sa straznje strane venta? treba mi SN od toga.. Bio bih jako zahvalan! Ili da mi kaze velicinu venta? Da li stane 80 ili 92 mm?
![]() |
#2069 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
An 8 cm fan, mounted on a plastic crossbar and centered over the GPU, draws air from inside the case and exhausts it through both ends of the shroud (meaning some warm air is blown outside the case, while some is also vented inside the case). http://www.tomshardware.com/reviews/...it,2096-3.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
Premium
|
Jel bi mi mogla jedna dobra dusa slika dno ventilatora (treba mi serial) jer san u mogucnosti nabavit novi vent, ali im treba bas taj serial venta... Ne pitajte zasto, ne znam ni sam... (ocito im nije dovoljno podaci i SN od graficke) Hvala!
![]() |
Uređivanje | |
|
|