|
|||||||||||
|
|
#2 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam koristio ovo kada sam morao spajati stranice u diplomskom i odlicno mi je posluzio. http://www.pdfill.com/ |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Pišem diplomski rad u Word-u a literatura mi je u PDF-u. U gornjoj slici bi trebao opis slike (masna kuglica) i nazive stupaca i redaka tablice prevesti sa engleskoga na hrvatski . Probao sam konvrziju PDF-a u DOCX sa ABBYY Finerider 10 ali rezultat je vrlo loš. Tablica se razleti a slike nestanu.Da li postoji program u kojemu se već u PDF formatu može promjeni tekst , pa onda tako promjenjenu sliku izrezati (i tablicu) i zalijepiti je u Word? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Iskreno, dok tako tražiš odgovarajući software, prije ćeš biti gotov kreiranjem tablice u samom Wordu, upisati text koji treba i dodatno je urediti po svom ukusu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
Slažem se. Ali mislio sam da mnogi razvikani PDF editori mogu nešto više, ali u biti su dobri samo za čitanje ili eventualno stavljanje nekih oznaka i zabilješki. Ispitao sam iz znatiželje nekoliko PDF editora i najbolji mi se pokazao PDF-Xchange 4. Za moje potrebe idealan. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Acrobat Professional sigurno može to što tražiš, da mijenja tekst i da eksportira slike (to možeš i u osnovnom (Acrobat Reader) sa Snapshop toolom. Ne znam zašto uopće konvertiraš u Word format, nema šanse da to ispadne kako treba. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Budući da diplomski pišem u Word-u , najjednostavnije bi mi bilo da mi pravilno konverira u taj format. Snapshot koristim kad insertiram sliku ili dijagram iz hrvatske literature koja je u PDF-u. Tada je to idealno riješenje jer ne treba ništa mijenjati u opisu slike, tablice ili dijagrama. Tu funkciju koristim u PDF-Xchange Vieweru. Ali ako je snapshot insertiran iz engleske literature onda moram izmijeniti npr. naziv apscise i ordinate i to ide teže sa snapshotom, jer ga Word prepoznaje kao sliku. Našao sam program Smart PDF Converter koji to radi elegantno. Samo treba konvertirati u RTF format i onda se u Wordu izbriše višak teksta, opis slike ili dijagrama se promjeni sa engleskoga u hrvatski i to je to. Ovim programom se takođe može izvući samo jedna stranica koju je potrebno editirati. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
export to eps ubacis u adobe illustrator ili corel draw...imas sav tekst i slike copy/paste i gotov si za par minuta
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znaju PDF konverteri nomenklaturu organske kemije Ne znam što točno studiraš pa pretpostavljam da ti najveći problem predstavlja prevođenje imena kiselina kad si već rekao da si probao sa Abbyem, ove ostale stupce samo prevedeš i prepišeš. Nabrzaka sam preveo u trivijalna, a neka i IUPAC-ovu nomenklaturu (za zasićene masne kiseline), za nezasićene je IUPAC-ova nomenklatura nezgrapna: Zasićene masne kiseline: Butyric acid – butanska kiselinaCaproic acid – kapronska kiselina tj. heksanska Caprylic acid – kaprilna kiselina tj. oktanska kiselina Capric acid – kaprinska kiselina tj. dekanska Lauric acid – laurinska kiselina tj. dodekkanska Myristic acid – miristinska tj. tetradekanska Pamitic acid – palmitinska tj. heksadekanska Stearic Acid – stearinska kiselina tj. oktadekanska kliselina Nezasićene masne kiseline: Oleic acid – oleinska Linoleic acid - linolna Linolenic acid - linolenska Arachidonic acid - arahidonska kiselina Provjeriš ovo što sam napisao, ubaciš u tablicu i riješiš se muke.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 17.07.2011. u 14:22. Razlog: vidio sam jedan mali tipfeler :-) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Hvala vam na savjetima. Završio sam Kemijsko - tehnološki fakultet (1981. godine). Sada radim kao sanitarni inspektor. Ovaj diplomski piše moja nećakinja a ja joj pomažem. Tema je: Proizvodnja sira škripavca u mini mljekari.Ja se najbolje snalazim u Excel-u a ove PDF editore koristim samo za čitanje. Ovaj Smart PDF editor je dosta dobar pa ću zasad koristiti njega. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |