|
![]() |
#11101 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Kvaliteta videa opada čim se komprimira. Da ne pričam da nijedan kodek ne komprimira zadovoljavajuće da možeš 60FPSa vrtit ![]() A 500MB je stvarno malo za iole kvalitetan filmić ![]() Može upload na pinkbike. Vidio sam da se na njemu vrte neki 60fps filmići, no pitanje je dal je to za obične smrtnike. inače: http://www.pinkbike.com/news/Silvia-...Brad-2011.html omg kako lete, i ja bih ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 15.06.2011. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11102 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@ 2 die 4 Kamera ima problema u sumi i kad su veliki kontrasti - sunce koje probija kroz grane i tamni sumovitiji dijelovi istovremeno + hrpa detalja - nije jedina, i ostale imaju problema. Snimljeno je u 720p@60fps (bitrate 15000kbps) Cilj se smanjiti film sto manje a da je kvaliteta dobra, tako da 60fps-a odmah leti jer to guta prostor. Bitrate sam smanjio cca 4.5x od originala (oko 3200kbps), za ilustraciju GoPro filmovi na Vimeu imaju Bitrate otprilike niti u pola manji (oko 8000kbps), sto ce reci vise nego u duplo veci od mog filmica. Treba se malo igrati i isprobavati kombinacije - za to treba imati vremena, ili biti profic pa znati posao od prve...osim toga nemam se vremena s time zajebavati, pogotovo sto ne mogu na kompu nista raditi dok on zvace video (trebam nadogradnju he he ![]() Ne mozes previse izvuci iz originala kad ni on nije kak spada...svaki iduci puta bit ce bolje ![]() @De5tr0yer Strava je koliko sam se ovdje nanosio bajka ![]() @Vuco Kocnice su polozile. Ja zadovoljan. Modulacija mi je super dobrodosla jer na onoj podlozi i strmini s Elixirima i naglim zagrizom se ne bi dobro proveo. Manjak snage kocnica, bez problema nadoknadim viskom snage u prstima prilikom stiskanja ![]() U svakom slucaju i kamera i kocnice ce se jos preispitavati po Sljemenu gdje sam doma, tako da ce trebati jos malo vremena da izvucem maksimum iz njih. Treba nam jos malo upoznavanja. Jel netko u srijedu za poslijepodnevnu voznju, tunel 16h ako ne padne pljusak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11103 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam za srijedu, četvrtak i petak - kad god. Čak mi popodne i nije loše jer nije toliko vruće, na vrhu je onda taman. Imam volje za vožnju, ispiti su pri kraju i ide sve po planu, plus želim malo isprobati neke nove staze prema istoku, koje počinju od Hunjke. Bicikl je u dosta lošem stanju tako da za sada malo idem sporije na spustu, da ne potrgam nešto do kraja jer nemam love za popravke, pogotovo ne veće. Za srijedu, osim meteo.hr svi vele da će biti sunčano i bez kiše.
![]() |
#11104 |
Premium
|
Onda danas 16h tunel...a moze i sutra ![]() Skicnuo sam prognozu za vikend i bit ce kisovito, pogotovo u nedjelju...treba iskoristiti dane. Razmisljam da si nasarafim SPD i probam kako ce mi ici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11105 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jučer 32km, jeba*kog uspona nekih 2km i onda po tom istom putu natrag, milina ![]() Koljena me bole, nekako više desno nego lijevo kad savijam.. Ne preskače, nego zna pucat i boli, boo.. proći će valjda.. Ma jedva čekam svoju bicu, jer sa posuđenom nije to to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11106 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
I ja bi išao, ali mi je malo kasno u 16, jer se ja moram dovuć i do Ruda. Bi išli sutra? Ja mogu bilo kad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11107 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Nik, daj ti to meni da se ja time pozabavim, evo kako izgleda moja noćna snimka od 6:26min a mislim da je bila tako negdje oko 500mb kada sam ju skomprimirao! http://www.youtube.com/watch?v=WmU9v9tkZN4
![]() |
#11109 |
Premium
|
@2 die 4 Cuj, 6 min i 500MB, i 8min i 190MB nije isto sto je valjda jasno. Cilj je napraviti filmic 3-5 min. i zauzece prostora od max 250MB...ne zanima me uber kvaliteta i fajl u GB-ima. Mogu ti ja dati origigi fajlove pa se igraj. To je skoro 6GB i cca 1h snimke, ali napominjem da original nije najbolji, pogotovo spust u sumi, kao da se kamera nije dobro izostrila. Snimka ceste iz auta je npr. fantasticna, i to nije problem prekodirati a da bude mrak...suma i uvjeti u njoj su druga prica...ali kazem - neznam kak se kamera ponasa dok ne snimim braem jos 5 filmica. Vjerujem da ce puno bolje ispasti kad netko bude na bajku ispred a ja s kamerom iza...vidjet cemo ubrzo ![]() Treba mi tih recimo 5 snimki i vremena da se mogu igrati s video materijalom i...ako ne odem na Velebit, slijedeci cijeli tjedan imam vremena za to. Svjestan sam da to nije ispalo onak kak treba, najvise me zanima dal je bolje snimati u 1080p pa kodirati ili u 720p@60fps pa kodirati, pa u kojoj kvaliteti kodirati, pa s kojim kodekom tralalala...hebiga, previse pitanja ![]() @murina AVS Video Converter i Camtasia Studio Zadnje izmijenjeno od: Nik. 15.06.2011. u 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11111 |
Premium
|
Nemoj snimati spust u 1080p jerbo ne dobiješ dovoljno široki kut pa se onda ne dobije dojam brzine, najbolje se vidi na (Angle of View: 170ş ultra wide angle in WVGA, 720p, or 960p mode) Dakle na tim rezama snimaj! Znam da je razlika između 500 i 200mb ali kupio si kameru koja može bolje, ovo kaj ona smanji kvalitetu u šumi ma to nije bed, ali snimaj na najširem kutu jer onda je više toga u focusu i manje se osjete te promjene u kvaliteti slike! Btw. ja koristim PowerDirector 8 a sada ima već i 9 pa treba i to isprobati, odličan je!
![]() |
#11112 |
Premium
|
Mislim da samo trebam imati bajk ispred sebe tak da se kamera moze izostravati na njemu, ovako ima hrpa detalja i hrpa sjena i suncevih zraka kroz krosnje, i na sve to brzina i kamera se "zbuni". Prva slijedeca voznja Sljemenom ide netko ispred mene, snima se 720p@60fps, i garantiram da ce duplo bolje ispasti. Bitrate cu dignuti na barem 5000, ako ne i vise. Nije bitan toliko program kad ionako postavke codeca mogu podesavati kak hocu (neovisno o programu) i tako odrediti kvalitetu. Vegas imam doma ali nisam imao vremena proucavati kako radi, na prvi pogled ima previse mogucnosti za ono za sto meni treba pa sam ga maknuo na stranu (znam da ga svi hvale kao mocnog i jedostavnog) Power Director cu prvom prilikom skicnuti da vidim jel mi lezi. Sad kad imam svoju kameru pozabavit cu se problematikom obrade HD videa ![]() Kamera je prvenstveno nabavljena za snimanje zimskih backcoutry spusteva, do tad cu se vec ispraksati s obradom videa a bome i snimanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11119 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Još jednom hvala na infu za siceve, na kraju sam uzeo WTB ProGel u DSG-u za 200kn. Jedino što su imali u Protei je bio Specialized Indie XC no 400kn mi je bilo nekako puno za prvi sic. Što se pedala tiče, uzeo sam DaBomb Napalm u Marko-projektu za 150kn. Htio sam DMR V8 no nisu ih imali niti u crnoj niti u bijeloj boji. Na prvi pogled i par krugova po dvorištu sam zadovoljan, sutra slijedi tura 1h+ pa ćemo vidjeti da li sic i pedale vrijede te novce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11121 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
alo sljemenari di je neki report? ja planiram ponovo ici na sljeme u subotu ili nedjelju jos neznam kada cu biti fraj. Plan mi je ici posjetiti francuske rudnike koji se nalaze ispod donje stanice trosjedeznice i onda se ponovo vratiti do vrha i otici do Zrinskog rudnika koji se nalazi u blizini Graficara |
![]() |
![]() |
![]() |
#11122 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
@zgmmax: da ne spamamo siletovu temu.... nisam ja mislio ništa loše o sasquatch rami, niti o tvojoj kondiciji, samo mislim da za njega ima boljih izbora što se rama tiče... npr. na čistu FR ramu (kao što je tvoj sasquatch) definitivno ne paše sektor (kojeg on ima - novog), ali na neku drugu "AM" ramu, tj. ramu koja ima zatvoreniji kut sa 140 vilicom sa dužim ST i TT od "malog" sasquatcha, je već puno ljepše vidjeti sektora..... sa tim tvojim sasquatchem moj frend nije mogao pedalirati ni 10min lojsteka ![]() ![]() a i on je imao 180 vilicu gore, pa možda je i do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11123 |
Moderator
|
![]() |
#11124 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ma nisam se ja uvrijedio ![]() ja sam samo htio reci da ja mogu uzbrdo sa njime ![]() imao sam ja jedno 2mjeseca gore recona 351 u-turn pa je na 130mm izgledao bajk smijesno, kada sam stavio marza onda se je preporodio bajk i zgleda bas kao FR pila ![]() Jedino kazem moram probat sa duzom lulicom jer ova od 40mm mi je nekak prekratka i baca me na ledja na nekim dijelovima uspona, a mozda je to i zbog toga kaj sada na ruksaku furam FF kacigu koja stoji na ruksaku pa me mozda i zato vuce iza. Dogovorio sam se vec za duzu lulicu pa cu vidjet za vikend kak se onda bajk ponasa na usponu. EDIT: Znam da imaju radno vrijeme Subotom i nedjeljom - od travnja do kraja listopada organizirana su dežurstva vodiča pred špiljom za pojedinačne posjetitelje od 11:00 do 17:00 sati. ja ne mislim ulazit unutra jer ne znam di bi bajk ostavio ![]() Uglavnom planiram nabaviti onaj dnevnik u koji lupas zigove i kada ih skupis sve (za medvednicu ti treba 16 zigova) dobijes znacku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11125 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
neznam kakav volan imaš, ali širi volan radi (skoro) isto što i duža lulica, samo još dodatno pridodaje osječaju kod brže vožnje, pa da možda u tom smjeru gledaš? i kaciga odostraga je standardna banana... i mene je j3balo kad sam tako vozio pa sam na kraju odlučio da je najbolje kada je za volan zakačim jer tada - osim što ne baca na leđa - pomaže prednjem kotaču da ostaje na zemlji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11126 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Eto upravo je bane jedan napravio ![]() Uglavnom, jako dobra vožnja, još da je bila mrvicu fluidnija bila bi još bolja. Puče mi guma prvi put na sljemenu, nisam provjeravao tlak u gumi. ![]() @max i zubich: sasquatch sam probao na finom komadu leusteka, changeali smo se malo. Sad, dal je do HTa ili težine, puuuno lakše mi se bilo penjati na njegovom sasquatchu neg na mojoj AM fulki ![]() Sutra se ide na sljeme opet, pa tko želi može biti na trgu oko 11:40, Žac vodi ekipicu gore, pa ste svi dobro došli. Tunel 12:15.
![]() |
#11127 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ma ne znam niti ja ![]() mislim da je 680mm al nisam siguran a ne da mi se sada ic mjerit. dok sam imo XC kacigu iza je bilo OK, ma moram malo iskombinirati i vidjet kaj mi je najbolja opcija Citiraj:
![]() vidis, meni je bilo lakse na tvojem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11128 |
Premium
|
Evo vam da nebi bilo da niste bili informirani! http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_20743.htm
![]() |
#11129 |
Moderator
|
Max, probaj si malo nakositi sic prema napred, bacit će ti težinu na volan. Ako već nisi jel. Meni je razlika u usponu između 100, 80 i 60mm lulice neprimjetna. Sad sam na 60mm i ako sam išta izgubio na usponu, puno više sam dobio na spustu kod nekih polu skokova i kontrole prednjeg kraja kad je neki drop ili slično.
![]() |
#11130 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Toga se nisam sjetio. Probam sve za vikend. Recimo neki dan sam se normalno popeo na salatu po onoj cesti na koju skrenes iz vocarske sa 150mm naprijed, ali to je sve po asfaltu i bez ~6kg tereta na ledjima. Tak da je vrlo vjerojatno problem u FF kacigi koja mi visi jer ne znam kak to drugacje objasniti na ruksaku. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|