|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Gigabyte GA-790XTA-UD4 i Intel SSD 40 GB (34 nm) instalacija Windwosa u AHCI modu
Pozdrav Treba mi pomoc oko instalacije intelovog ssd-a na doticnu maticnu u AHCI modu. Prijatelju je prodavac instalirao ssd u IDE modu i kada sada prebacim na AHCI nece da boota u windowse.Uz to treba instalirati na ssd novi firmware da moze pokrenuti trim a to se ne smije napraviti dok je u IDE modu. SSD je spojen na marvellove utore.Ja sam ga mislio spojit na normalne sata 2 utore (plave) jer koliko znam taj ssd podrzava sata2. Evo opcije u biosu pa mi recite koje treba promijenit na AHCI za pravilnu instalaciju. OnChip IDE Channel [Enabled] OnChip SATA Controller [Enabled] OnChip SATA Type [RAID] OnChip SATA Port4/5 Type [As SATA Type] Onboard USB 3.0 Controller [Enabled] Onboard ESATA Controller [Enabled] Onboard ESATA Mode [IDE] Onboard SATA3 controller [Enabled] Onboard SATA3 Mode [IDE] Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Koliko znam nema druge nego ponovno instalirati Windowse u AHCI modu...ista stvar je bila kod mene...doduše s običnim diskom...instalirao Windowse XP i 7 x64 u IDE modu, kad sam prebacio na AHCI, nije više htio bootati ni jedan ni drugi...samo je reinstalacija pomogla...Win 7 x64 bez problema...dok za XP je trebalo skidati AHCI drivere sa stranice proizvođača mat. ploče i integrirati ih u instalaciju Windowsa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako je win7 u pitanju, moze prebacit u AHCI mod. Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Reinstalirao sam windowse i prebacio u biosu sata na AHCI....sve ok....Nakon toga instalirao novi firmware za ssd ali sam u biosu satu trebao prebacit na IDE jer u AHCI nije htjelo updatedat firmware....Usao u windows u IDE modu i toolbox i Trim rade,vratio nazad na AHCI trim ne radi.....ma izludio sam se.Imam kuci intel ssd g2 34nm i uvijek sve radim u AHCI ali kod njega nisam uspio.Mozda da sada kada je firmware novi i da ponovo instaliram windowse u AHCI toolbox i trim bi radili...ali jednostavno nemam vremena...Može pitanje....Ako mu ostavim u biosu IDE jel ima to kakve lose posljedice za SSD? Pokušao sam vratit na AHCI ali trim tada ne radi....Jel je tko imao slicno iskustvo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa ne bi smjelo imati...ipak je to samo način kako će SSD komunicirati sa chipsetom na matičnom pločom...tako da mislim da je SSD-u svejedno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|