Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.04.2011., 23:12   #1
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Exclamation WD Caviar Green 2 TB ne radi

Pozdrav, naime imam hard disk WD od 2TB Green edicija, kupljen prije cca 1g , stojao u kompu kao podrska glavnom disku od 500GB, sve super do jucer, odjednom kod paljenja PCa pojavi se onaj startup check program koji provjerava diskove i izbaci neku gresku, windowsi se dignu ali nema diska od 2TB, reset kompa i u bios odem, disk se vidi, tj. oba se vide. Kad se windowsi podignu diska nema. Nebudem ljen pa disk izvadim i odnesem kod susjeda isto ima Win7, spojimo ga, u biosu se vidi, kad se windowsi dignu njega nema, probamo dici boot s DVDa od Win7 kao da idemo instalirati win7 nanovo, u onom prozoru gdje se odredjuje na koji ce se disk instalirati sistem jedostavno diska od 2TB nema, u biosu ga ima ?!? jednostavno iz cista mira nestao i ne pojavljuje se vise, cujem ga da radi, srotuje normalno kao i prije, al ga nema, instalirao i onaj program HDTune al ga ni on nevidi ...

Savjet kakav ? ili pomoc ? naime imam gore prilicno bitnih stvari od cca 1.4TB a neznam sto da radim ...
JozicA je offline  
Staro 25.04.2011., 23:27   #2
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Desni click na My Computer->Manage->Disk Management

Vidi je'l ga tamo ima...(sivo podrucje u sredini, ako imas 2 diska, taj drugi bi trebao biti disk 1).
Overclock je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.04.2011., 02:15   #3
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

jok, i to isprobano, nigdje ga nema,sad sam skinuo i onaj Data Lifeguard Diagnostic for Windows za WD diskove pa cu disk sutra jos jednom prikljucit i isprobat ...
JozicA je offline  
Staro 26.04.2011., 17:31   #4
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

ovako, isprobano sve sto mi na pamet palo, i dalje disk ne radi, nist, ici ce na servis a za izgubljene podatke ... e to mi je skola ..

http://www.ngohq.com/news/19805-crit...reen-hdds.html

Ima opis na gore navedenom linku kako popravlja gresku kod WD diskova, meni nije pomoglo, mozda sam prekasno vidio, ali ako kome pomogne puno sam napravio ...
JozicA je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno