|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
OC tips
Pozdrav! Ovako ljudi, sutra (tocnije danas) kupijem Abit IS7 plocu i vrata OC-a mi se napokon otvaraju! E sada, ja do sada nisam u praksi OC-ao, znam više manje postupak kako ide, znaci dižem fsb do granice stabilnosti, kada se sustav ruši, dižem voltažu,pa opet fsb....! E dajte mi recite po koliko da dižem voltažu! Imam P4 2.4 533 FSB i stock cooler, ne namjeravam ga puno dici, probat cu do 2.8, ali dalje tek kada nabavim bolji cooler! kada smo vec kod coolera, da li osim zalmana AL-CU preporučate nešto dobro i tiho (samo ne Thermalright i Papst 120 jer nedam toliko para ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Sa pločom si si otvorio vrata OCa, a sa memorijom zatvorio ![]() Pazi kad dižeš FSB, da te memorija ne koči. Koristi pravilne devidere. Makar u bootstrap-u izaberi FSB800, pa imaš 5/4 i 3/2 dividere za memoriju. Ako uspiješ nekako dignut FSB preko ¸180 onda će ti 5/4 biti neophodan
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
od LemilicE
|
Super isplativo za te pare. Ploča je najbolje štp 865 čipset može ponudit Jedino još p4p800 ulazi u igru Nije hard overclocker, ali je više nego solidna
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Heh, jedan je tip prodavao p4p800 ali mi je rekao da je imao problema sa zvucnom i sata kontrolerom, tako da nisam htio riskirati! e, kada OC-am proca, sa kojim programom bi bilo najbolje da ga istestiam da je stabilan i koliko da dugo vrtim testove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Lorde, imam priliku zamjeniti memu iz siga za neki noname 1x512 DDR 400! pošto mi je proc na 533, mema bi mi radila na 333, pa mi ostaje nekih 70 mhz da ju clockam dizanjem FSB-a? Jel bi to bilo bolje nego sa trenutacnom memom koju imam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Pantera, evo ti moja iskustva s P4 2.4 FSB533 i Abit IS7-E (ista kao tvoja samo manje opremljena). Ja sam imao DDR400 memoriju u Dual chanelu: U Softmenu opcijama sam stavio PSB667. Tako su bili najbolji rezultati u svim benchmarcima, a memorija je bila 1:1 (DDR400, pa je mogla). FSB je bio dignut na 170 i to je davalo P4 2.4 @ 3.06. Na PSB800 je isao do 3.2, ali poprilicno nestabilno i davao je slabije rezultate nego na 3.06 jer koliko sam skuzio na toj ploci PAT radi samo na PSB667 i tada daje najbolje rezultate. I sadasnji procesor drzim na PSB667 iako je FSB800 procesor i puno su bolji rezultati nego na PSB800 valjda zbog ukljucenog PAT-a. One zadnje dvije opcije u Game Acceleratoru stavi na disabled (ne znam sada kako se zovu) jer ces tako dobiti najvisi clock.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
ja isto imam 2.4 533.... radi stabilno na 170fsb.... znaci 3060mhz.... voltaza je malo dignuta tek toliko da nije na difaltu.... ![]() hladim ga zalmanom 7000b-alcu.... zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Moj ide do 3.5 ali samo ako je u sobi 10C ![]() Možda jednom kupim vodeno pa bi nagurao i 3.6 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma dobro, neču ništa clockat dok ne nabavim bolju memu! A što da koristim za testiranje??? Prime 95? pa nije to jedini program!!! dobro, znam za pcmark i 3d mark, ali ima li još nešto?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
|
Sve češ razumijet kad budeš prvi put pogledao bios od ploče... nemoj uzimat 1*512, nego 2*512 da ti rade u deall chanellu. Evo ti link za testirat: http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=17001
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Lorde, danas cu se čenjđati sa frendom za memu! dat ce mi DDR400 no name 1X512! zasada mi je to dosta! E malo sam proučavao bios i skužio sam da PSB ima veze sa memom! Imam za odabir 4 opcije: PSB 400/533/667/800 E sada, pošto je moj proc 533 a mema 400 mislio sam staviti PSB 667, mema bi mi radila po tome na 333, ali ja bi zasada digao FSB na nekih 160, tako da nebi baš puno popušio na frekvi meme! Necu ici iznad 160 jer imam stock cooler, tako dok ne kupim zalmana, necu pretjerivati! što misliš jel može ovo upaliti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ma kakvi, stavio sam memu koja je Twinmos DDR400... stavio sam fsb 160 i nije htio bootat! Stavio sam PSB 667 i nije htio bootat....stavio sam voltaže od 1.525- 1.6 i nije htio bootat! pa kaj mu je jebemu! e lud sam! daj lord pomozi! sad mi radi na 4:5 i na 166 mhz mema! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ako nisi stavi tako...
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
pa naravno da jesam, evo testira mi u primeu i nakon 2 min je vec error! poludjet cu! pa ne kužim zašto, mema radi na 160 mhz znaci na nižoj frekvenciji od specificirane i onda sere! nije mi jasno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo stavio FSB na 150 i memu na 187 i radio je 3 sata i 43 min u primeu i 0 errora! ![]() jedino je bed što mi radi u omjeru 5:4, jel mi to dosta utječe na performanse? Samo ja nisam zadovoljan jer sam mislio da ce ici više! Trebam vjerovatno bolju memu i bolji cooler! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
od LemilicE
|
Mojem starom 2.4B je trebalo dosta struje. Stavi VCore na 1.65V VDDR na 2.8 VAGP na 1.7 Pod postavke memorije stavi 2.5-3-3-6 manualno Nemoj niti ulaziti u windowse ako ti memtest nije stabilan. U memtestu stisni c, pa 2, pa 5, pa 5, pa ENTER i pusti da vrti neko vrijeme Moguče je i da mema ne želi raditi na tako niskim freqvama stavi 2/3 ili 3/4, ovisi šta imaš ako ti je 4/5 pre malo
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ostavi si agp na 1.6, mislim da nema potrebe dizati više... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
VAGPom dižeš i VDDQ što je napon na chipsetu. Probaj, nikom neće škodit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |