|
![]() |
#8613 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzeo si Trek 4300 Disc http://vivasport.hr/index.php?page=s...chk=1&Itemid=1 za sad oduševljen no pitanjce jedno Kada kočim sa stražnjom kočnicom i polako pojačavam stisak na kočnici počne mi škripit kočnica, jel to normalno za diskove ili da odem do servisa?
![]() |
#8614 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() ak imas di nizbrdo spusti se 2-3 puta da spalis pakne jer mozda imaju masnoca na njima ili rotorima pa zato cvile |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8615 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Kakvo vam je iskustvo s kupovanjem u maratonu.si Konkretno zanima me koliki im je pdv i nakon koliko ga se dobije nazad |
![]() |
![]() |
![]() |
#8616 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
20% im je porez, DDV. Dobiješ ga nazad kad odeš u dućan nakon što si na carini potvrdio papire. Mislim da je rok 6 mjeseci.
![]() |
#8617 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo i mene sa kračenja bužira i kratkog spusta niz Vončininu http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1000705 Dobra brzina je postignuta, i dojmovi su slijedeći! Prednja kočnica pri niskim brzinama treba poprilično snake iz mog prsta da me ukopa dok je sa zadnjom to igra za male bebe. Zadnja se tako lijepo dozira i kada ja to hoću odmah grize, dok prednja pokazuje svoje zube tek kod većih brzina i onda se i ona pokazuje kao prava zvjer, nevjerojatno mi je kojom lakoćom sam zakočio sa jednim prstom (što do sada nikada nisam mogao, uvijek sam kočio sa tri a kočnice su bile Hayes Sole) i izgleda da im ipak treba da se pakne malo zagriju je onda stvarno koče ko blesave, doziranje je tu također, ja sam super zadovoljan ali pravi test će ipak biti na sljemenu! E da, stražnja uopće ne trubi (rekoa bih ne cvili ali zvuk je više kao da trubi) dok prednja trubi pri niskim brzinama (ravno po cesti) dok mi je prilikom spusta bila potpuno tiha, jedino što se čulo je disk odnosno grebanje pločica po njemu! Preporođen sam, za sada, jer kažem treba testirati na sljemenu! Pakne su na 50% tako da sam naručio odmah nove pa kad dođu budemo i njih probali! ![]()
![]() |
#8619 |
Moderator
|
Kod Shimana je stvarno teško da disk struže po paknama, jer ima servowave koji stvarno ostavlja prostora između diska i pakni. Tako da ti vjerojatno ili disk stvarno spigan ili nije čeljust dobro pocentrirana. Iskreno, jednom kad ćemo bit na Sljemenu htio bih probati taj XT ![]()
![]() |
#8620 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
tudajfor, koju verziju XTa imaš, tj ručice na njemu, 2 finger ili 1.5 finger? Ja sam se susreo i vozio 2 finger i to mi nikako nije leglo, sa jednim prstom je preteško bilo kočiti, a i geometrijski je očito bilo da je predviđeno za 2 prsta. Koliko god se odmaknule ručice od gripova još uvijek je previše stršalo. Nadam se da si pokupio "pravu" verziju ![]()
![]() |
#8621 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo, evo! (56k warning) http://www.pohrani.com/f/1W/U6/2T2VTwMS/p3150390.jpg http://www.pohrani.com/f/40/pD/2kzMz2fX/p3150391.jpg i ovdje su dva zgurana prsta na njoj http://www.pohrani.com/f/34/Nx/8mkhZOn/p3150392.jpg Citiraj:
http://bike.shimano.com/publish/cont..._mountain.html i njoj u opisu piše da je 1.5finger!!!!!
![]() |
![]() |
#8622 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Tako da je njhovih deklariranih 1.5 2 kod drugih, ako se mene pita ![]()
![]() |
![]() |
#8623 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma bilo kako bilo ja sam zadovoljan kupnjom!
![]() |
![]() |
#8626 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() I dođem do Zlatka kad ono bacim oko dole vidim nešta mi poznat kotač, odmah sam ga pitao jel to tvoj, on kaže, je Josip piše ![]() ![]() Moj će biti gotov najvjerojatnije do petka, 250kn sve žbice+niple+slaganje. ![]()
![]() |
![]() |
#8629 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
2d4 probaj staviti mjenjac izmedju gripa i kocnice, bice blize i lakse za mjenjati! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8630 |
Avocado
|
![]() |
#8631 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni je dovoljno da vidim ovaj dio u videu http://www.youtube.com/watch?v=GzZkE...ailpage#t=144s da mi bude jasno zašto je svako malo potrebno odzračivati Avidove kočnice da bi one radile kako se spada! ALI, ja nikada nisam niti ću ikada reći da AVID nevalja, dapače, odlične kočnice (kada su odzračene) i tome su dokaz mnogi ovdje na forumu i još neki ljudi koje sam upoznao! Naravno da mi nitko nije kriv kaj sam ja tvrdoglav i kad zapnem za nekaj onda to i napravim, u ovom slučaju kupim XT kočnice, ali ja ne smatram da sam kupio loše kočnice, dapače mislim da sam kupio odlične kočnice, ali opet svatko svoga konja hvali ili kako već ide to ![]() Na sljemenu će se sve iskristalizirati! ![]() Probao, nebu išlo!
![]() |
![]() |
#8632 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8633 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nego, nitko ne komentira moj top speed u gornjem postu ![]() Izletila mi neka žemska sa aftom onu ulicu prije semafora i tu se vidi najveći drop u brzini nisam se uopće osjetio ugroženim ![]()
![]() |
![]() |
#8634 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8635 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@ 2 die 4 Biljezim se za testiranje kocnica, bas me zanima kak XT koci...odmah cu ti reci jesu li bolje od Elixira ili ne ![]() Ja kocim s dva prsta, jednostavno mi ne odgovara drzati rucicu kocnice s jednim prstom...mora da je navika s V-breaka ![]() Ovo da moram primaknuti ruku da presaltam brzinu kod mene ne bi proslo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8636 |
Avocado
|
|
![]() |
#8637 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8638 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8639 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Što se šiftera tiče, naviknut ćeš se (iako su tebi stvarno daleko). Svatko tko koči jednim prstom ima malo udaljenije šiftere, no eto ja sam si ih tako sredio da mogu bez micanja ruke šiftat. Uostalom, na spustu sa Sljemena će ti ipak pri kraju zatrebati i drugi prst, to budi ziher ![]() Citiraj:
XT stare 4 klipne su lutrija. Jedan dečko mi je još davno na dropbike-u rekao da, mislim 2008. godina su vrhunske kočnice sa malo problema (ali kad problemi počnu, nema im kraja jer nema zamjenskih djelova), dok druge su slabe i sa gro problema. Osobno sam vozio jedne 4 klipne XT kad smo bratu kupovali kočnice i ostao razočaran koliko su slabije na istom rotoru od primjerice Elixira ili Juicy-a. A bome i od Code-a. Citiraj:
![]() Samo vozi, već druga vožnja će bit bolja ![]()
![]() |
![]() |
#8640 |
Premium
|
@Nik, nema frke, ali izgleda da je ovaj tjedan gotov kaj se vožnji tiće! http://prognoza.hr/sedam.php?id=seda...ska&code=14240 tako da ostaje to za slijedeći tjedan. @Vuco, ma kočit ću ja i sa tri prsta ako bude trebalo, ali kažem, osječaj koji sam doživio danas spuštajući se i kad sam počeo kočiti a ono se bajk počeo ukopavati bez pretjerane muke ma to mi je bilo nešto što do sada nisam doživio, jer bi si sa prijašnjima ruke potrgao od stiskanja! ![]() Noć!
![]() |
Uređivanje | |
|
|