|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
HP ProBook 4515s crni ekran
pozdrav, imam hp 4515s laptop. Kod bootanja biosa pojavila mi se greska error 601. googlao sam i vidio da je problem u internoj bateriji i kao da je ona izgubila kapacitet. nakon te poruke laptop je malo zastao sa bootanjem al su se nakon nekog vremena winodwsi podigli. uspio sam napraviti back up podataka. sljedeci put kad sam upalio laptop nista se vise nije pojavilo na ekranu, ledice svijetle, ventilator radi al nema nista na ekranu. narucio sam novu baterijicu istih karakteristika, zamjenio ju al opet isti problem, samo crni ekran a laptop radi. moze kakav savijet ili pomoc? tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Nazovi neki od servisa pa priupitaj, imam samo dobra iskustva s njima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
da nije matična otišla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
nasao sam bas na hp-ovoj stranici sljedeće: If Primary (internal) Battery (601) appears in the alert message, it means the measured storage capacity of the primary (internal) battery is less than 25% of the original storage capacity. The number “601” denotes the associated error code that is recorded in the system log. al ja sam zamjenio bateriju, stavio novu, hmmm fakat cudno, bojim se da je maticna otisla. zvao sam servis i frajer mi je reko da je otislo nesto na maticnoj. al htio sam jos podjelit svoj problem sa vama na forumu da vidim dal je jos netko imao slican problem da sad ne bacam 2k i vise novaca za novu maticnu jer laptop-u je prosla garancija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Možda je ta nova baterija loša, probaj još jednu novu za svaki slučaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ej, evo kaj sam nasel na hp-ovoj stranici Caps Lock/Num Lock LED Component Tested Error Condition LEDs blink 1 time CPU CPU not functional LEDs blink 2 times BIOS BIOS corruption failure LEDs blink 3 times Memory Module error not functional LEDs blink 4 times Graphics Graphics controller not functional LEDs blink 5 times System board General system board failure LEDs blink 6 times BIOS BIOS authentication failure na zalost meni 5 puta blinka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj na lap priključiti vanjski monitor putem vga konektora. Ako nema slike, otišla matična. Eventualno bi mogao novu nabaviti preko ebaya jer se kod nas ne isplati mijenjati ih. Druga solucija ti je prodaja lapa u dijelovima i kupnja novog.
![]() |
#10 |
Registered User
|
probal sam i to istal stvar.. gledal sam na ebay-u al za taj model nema maticnih ili ja nisam nasel.. nego imam jos jedno pitanje za drugi lap.. radi se o hp nx9420, kad se uslo u win pokrenul se neki filmic na youtube-u komp se srudil i ugasil... kasnije se nije mogo upalit.. zadnje kad sam ga palil poceli su se dizat win i samo se ugasil komp, rastavil sam ga,ocistil od prasine,promijenil pastu na procesoru i grafickoj i sad lap radi bez bada. mjeril sam temp sa sppedfanom i tam pokazuje ovakve temp: Local temp: 43 Remote temp: 46 Local temp: 51 Remote temp:79 core 0:78 core 1:79 core 0 i 1 znaju skakat i do 90 :S al komp se ne rusi nakon ciscenja makar su takve temp. kaj mi savjetujete da napravim? promijenim cooler ili i ovak moze komp radit? tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
hmm, everest mi pokazuje iste temp..hmm sad mi se komp smrzo kad sam ga ugasil na gumb i ponovo upalil digli su se win, al u idle modu su mu temp jezgri oko 60 a cim pokrenem nekaj na youtube-u temp skoce na 80 pa cak i 90. dal je mozda otisel Heat Sink od procesora...pastu sam stavil artic silver ceramique, nisam je puno nanosil, nego samo da prekrije povrsinu proca.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
da i mislio sam si da je matična prsnula....ajde imam tih starih matičnih od laptopa sigurno jedno 50(bavim se time) ....pa možda pronađem nešto što bi moglo odgovarati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Naravno. Izvadiš cooler, na strani gdje se dodiruje s procom zagriješ heatpipe (vrućom vodom, fenom za skidanje boje, upaljačem...), na suprotnoj strani (rebrima) bi trebao unutar 2-3 s imati istu temperaturu, odnosno postati vruć. Ukoliko to nije slučaj, kupi drugi.
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() tnx ljudi javim kaj sam rjesil ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
No na testu stress cpu ne prelazi 81 ni nakon 15 minuta. A prije čišćenja je dolazilo preko 90 nakon 10 minuta.
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
kad sam ga ocistil, promijenil pastu komp je normalno radil..sad se bojim kad ce se nekaj vise radit na kompu, recimo svirat po par sati da ce se komp srusit.. to mi bas ne treba.. danas cu isprobat ovo kaj mi je GOW Nec rekel da probam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
jel ima di za kupit u hr taj heatpipe ili moram narucivat to sa ebay-a? tnx, LP ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Probaj njuškalo, newse... Ne znam koliko ti je isplativo kupovati novi. Sad si vidio kako ga lako probaš, pa da ti netko ne uvalja isti k'o tvoj. Imaš na njemu P/N, pa po njemu potraži koliko košta izvana, čisto da vidiš cijene. Po meni, vrijedi 150 Kn ako ti treba za glavu, a 50 ako se netko s njime pobacuje po doma jer ga nema gdje staviti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|