|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Prenosivi hard 120 GB Verbatim ne radi
Prijatelj mi ima problem sa hardom pa me zamolio da tu postam: Kupio je prenosivi hard od 120 GB Verbatim i mjesec dana nije imao problema s njim. Nakon mjesec mu se javio neki problem i više ga ne može otvoriti,tj. očitava mu ga kao Removable Disk a prije ga je očitavao kao disk E. Kada ga proba otvoriti piše mu please insert a disk into drive F. Ako neko zna u ćemu je problem neka mi kaže kako to srediti, jer mi prijatelj ne da mira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Probaj ga ukljuciti sa Y kablom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po opisu se čini da konverter u kućištu odrađuje posao kako treba, ali da ne radi disk. Pitaj ga osjeti li vibracije i šum dok je disk spojen. Ako nema jamstva, neka ga rastavi, odspoji od elektronike i ponovo spoji ili neka proba u stolnom kompu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ako se radi o verbatim disku u sivom plastičnom kučištu problem je slijedeće prirode.Takav isti samo s 25o gb sam dobio za 1ćunu od t-coma i isti je radio cca2 mj ok a onda se počeo blesirati te ne vidi ništa na disku (a pun je cca 60%) pa onda isto kao kod tebe vidi ga kao removable disk itd..Problem sam riješio elegantno ,otišao u links tržio externo kućište s y kablom ,prebacio disk i sve je ok.Problem je u kontroleru koji je zadužen za napajanje samog diska. P.S. prije kupovine neka disk isproba na nekoj drugoj matičnoj jer postoji mogučnost da napon na usb je premal kod njega makar čisto sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Meni je ok radio onaj tekomov (Samsung 250GB i u Verbatim ladici), samo sta je USB kabel koji je dosao sa njim smece zadnje! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|