Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.11.2010., 21:19   #1
nevenx
Premium
Moj komp

nevenx's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Gigabyte MA785GM-US2H BIOS ne pamti postavke za unlock CPU-a

U ploču je upiknut Sempron 140 koji uredno radi kao Athlon II x2 4400e na postavkama EC firmware selection: Normal , ACC: All Cores, nikak drugačije ga ne otključava znači može još EC: Hybrid, ACC: Auto i Per Core ali samo gornja kombinacija otključava proc u drugim kombinacijama diže sistem kao Sempron problem je u tome što svaki put kada se ugasi komp ne zapamti ACC: All Cores nego ga prebaci na Disable i diže sistem kao single core, znači ako hoću da radi kao x2 moram svaki put kod paljenja kompa u bios i stavaljat ACC na All Cores što je vrlo iritirajuće pa ako se neko susreo sa sličnim problemom ili zna kako ga riješiti bio bih vrlo zahvalan!
Staro 30.11.2010., 23:33   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Samo tu jednu opciju ne "pamti"?
Flash bios-a?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2010., 18:58   #3
nevenx
Premium
Moj komp

nevenx's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ploča je imala F11 bios stavio sam novi F12a bios na oba isto, nakon restarta pamti postavke i diže se sistem x2 ali shut down i ponovno paljenje zaboravlja i ponovo diže single core nikako da zapamti nakon gašenja ovaj ACC da ostane All Cores mada ostale postavke pamti, ne znam više lud sam probao svakakve postavke u biosu stalno nakon gašenja vraća ACC na disable, nisam se prije susretao previše sa Gigabyte pločama pa ne znam jel ima neka caka, ploča inače ima i dual bios s kojim se također ranije nisam susretao, uglavnom svaki savjet je dobrodošao!

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno