|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
windows 2000 i mreža....
Naime imam više računala tj. 7 komada povezanih u lokalnu mrežu, od toga su 4 sa instaliranim xp-om dok 3 su sa win. 2000. E sad mi je problem kad želim staviti ove 3 gdje su win. 2000 instalirani. Naime čim promjenim naziv mreže (workgropup) na njima jednostavno se ne vide u mreži i oni ne vide ostala računala, a čim vratim naziv workgroup kao naziv sve je ok i vide se u mreži ali pod nazivom workgroup.... pa ako netko zna kako to ispraviti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
E da je bilo malo potražit i čitat, promjeni ime mreže iz "WORKGROUP" u "MREZA" na svakom kompu trebaš "pristupit" novoj mreži: XP - Control Panel > System > Computer Name > Change Win2000 - Control Panel > System > Network Identification > Properties Napravi doslovno po gornjem primjeru i obavezan Reboot na svakom kompu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Možda nisam dobro gore napisao ali znači čim ja promjenim naziv "WORKGROUP" u npr. "LAN" ova računala gdje su instalirani win. 2000 ne vide se u mreži. Znači vide se samo kad je naziv mreže nepromjenjen tj "WORKGROUP" kao "WORKGROUP" e to mi je problem..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Shvatio sam te, nemoj za ime stavljat "LAN", gornji primjer nije dan "bez veze", evo C/P iz 1# posta ADSL Biblije: File & Printer share 1. Postavi na sva računala isti workgroup (Control Panel - System - Computer name - Change) Napomena za korisnike 9x sustava (Win95/98/98SE/ME) ime maksimalno 8 slova (i bez posebnih karaktera kao /()&%$#"!:;<>). 2. Uključi NetBIOS over TCP/IP ako već nije (Control Panel - Network Connections - Aktivna mrežna - Properties - Internet Protokol TCP/IP - Properties - Advanced - WINS tab - Klikni [selektiraj] Enable NetBIOS over TCP/IP) 3. Dozvoli share nekog direktorija (preporuka koristiti simple share). (npr. New folder [Mreza] - Properties - Sharing - Klikni Share this folder on network - Stavi ime pod kojim će se taj folder vidit na mreži, npr. Mreza isto - Klikni Allow network users to change my files, da omogučiš međusobno brisanje i čitanje). Napomena iz 1. točke vrijedi i ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma sve sam ja to probao i mjenjao, i na: Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=885524#post885524 Code:
http://support.microsoft.com/?kbid=318030 |
![]() |
![]() |