|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
(riješeno) Nova memorija, komp se pregrijava
Dakle, danas dobio Kingston 3x2GB DDR3 Trident @ 2000MhZ, i komp mi se odjednom pocme gasit. Gledam tgemperature na CPU skocile masu, sa 40C prosjek, na 80C. Prvo mislio da senzor krivo pokazuje, otvorim, kad ono vrucina iznutra, kiler od H50 peče na dodir. Uglavnom cijela ploca vruča na dodir. Nije mi jasno sta se to moze desit zamjenom memorije a da se cijeli sistem pocme pregrijavat. Do sad je bio unutra isto Gskill 3x2GB ali na 1333MhZ. SVe je na stock. edit: ostatak konfiguracije je pod Moj komp Zadnje izmijenjeno od: jucca. 04.10.2010. u 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
bok znači, kad vratiš stari ram ( ako ga još imaš...) onda opet radi komp normalno??? Si pokušao staviti najnoviji bios ploći. možda bude neka zakrpa.. Možda je ta frekvencija prezahtjevna za ploču.. sa posotojećim biosom.. ili tako nešto.. a moguče je da i ram ima grešku pa da procesor hoče nešto napraviti a nemože.. pa vrti neke operacije.. i znoji se.. radi a nikakva korist od toga... Probaj underclockat ram.. na 1333 ako će uopće htjet na toliko raditi.. ne vjerujem. ali probaj.. pa ako bude ikakve koriisti .. diži ka 2000 U najgorem slučaju.. nosi ga na garanciju pa ili traži isti takav ( što nije nikakva korist ako je problem u ploči) ili traži drugi model / drugu marku.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
U iste gdje je bio i stari. Rješio sam problem, trebalo je samo resetirati BIOS |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|