|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
![]() Pozdrav svima! Krenimo na problem. Imam stari PC - konfiguracija - Core2Duo E8600 (standardna frekv.), 4 GB DDR2 800 memorije, matična ploča - Asus P5NT WS, HDD 80 GB WD800BB, Asusov DVD+-RW... Isto mi se desilo jedan put prije par mjeseci, al je nakon čačkanja proradia, potom se desilo opet par puta kad bia ga upalia, al bi ga na holdPOWER ugasia i ponovno upalia pa bi radia kako triba. Ista stvar mi se prije par mjeseci desila 7. Pali komp mehanički, ali na ekranu nikakvog signala apsolutno. Bi li mogo bit BIOS? Sad sam se sitia, prije nego se to desilo kad san ga palia, nešto su bile shebane postavke u BIOS-u i komp mi je sam predložia da vratim kontrole BIOS-a na default, i kad sam to napravia, upalia je normalno! Neznam šta je.. Kazaljka od napajanja prikazuje samo 100 W potrošnje, inače ide do 400. Cooler Master napajanje. Ventilator na grafičkoj - Zotac GeForce 9800 GTX+ AMP! - pri normalnom paljenju bi prve 3-4 sekunde radio na maksimalnim okretajima i potom usporio dosta, a sad radi konstantno na full. Stvar je u tome da kad ga upalim, lampica monitora blinka (Dakle nema signala), hdd lampica zasvijetli prvu sekundu paljenja i posli nikako. Ventilatori svi rade (ali ne usporavaju!!) - inače bi prvih par sekundi paljenja radili na maks i onda kad bi počeo dizat Windowse sami bi usporili.. Dakle, sve radi, al ne diže apsolutno ništa (ne mogu nigdje uć i to). Hvala unaprijed
MPS Zadnje izmijenjeno od: Logicus. 07.09.2010. u 03:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Prvo izvadi sve kartice (zvučna, lan, tv-ako imaš), odspoji optiku, počupaj van rame i očisti kontakte gumicom. Vrati samo jedan keks rama i probaj upaliti komp. Ako se slučajno upali te dobiješ sliku na monitor odmah fleshaj bios. Ako se ne upali najvjerovatnije ti je kihnula ploča. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad neman baš živaca opet isto radit, al napraviću jer nema druge ![]() Šta bi točno moglo riknit na matičnoj, vrag je odnija, 1600 kuna je koštala ![]() Kako resetirat bios ako slučajno znaš? Neman manual, ploča P5NT-WS. Jel se može s vađenjem baterije na 20 min?
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Morati ćeš fleshati bios, reset biosa ti neće pomoći. Imao sam identičan problem na gigabytovoj ploči sa p35 čipsetom. Što se tiče reset biosa možeš izvaditi bateriju ali imaš jedan jumper s kojim to jednostavnije napraviš. Traži gdje ti je clear cmos jumper. Izvadi ga i stavi na pinove 2-3, ostavi 10-tak sec. i vrati na pinove 1-2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 |
Premium
|
Isti simptomi kao kod tebe. Svi kuleri vrte, ali nema slike na monitoru niti se čuje boot sa beepera(zvučnika). Počupao sve nepotrebno i vratio jedan keks rama i upalila je. Odmah flash biosa i proradilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() |
#10 |
Premium
|
Riješia san. Problem je bia u konektoru (malom od napajanja), koji se spaja odma do glavnog. Pošto je bia na istoj grani s tri takva već uštekana, valjda nije dava dovoljan napon. Sad sve radi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|