|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Ubio sam grafičku, barem mislim
pozdrav ekipa, evo doso je i taj dan kad sam shebo graficku, jucer sam prije snimanja novih winsa i promjene hdd-a pravio reda, pa sam tako i mjenjao bios na grafickoj sa asusovog OC-nog na stari sapphire-ov , i tokom te radnje mi je bacio neki error ali ja reko dobro, nek ti bude... i dalje sve radilo normala.. bio na netu, ovo ono.. medjutim, ugasio sam komp, spojio novi hdd, upalio komp, nece proc nista, ni POST ni beep, nista, zero... vjerujem da sam nekako shebo gpu i sad neam ideja kako da ga ozivim??? sada sam na onboard video card.. kod paljenja sam usteko gpu prvo u 1 slot i digo winse ali ga winsi ni device manager ne prepoznaju, isto sam napravio i sa 2. slotom na MBO... ima li netko kakvih ideja sto bi jos mogo? p.s. ventilator se vrti kad je grafa unutri na nekih 30% kao i prije i grije se, znaci da chip neki k....c radi... info: sapphire hd5770, sapphire am2rs790g, 2gb xms2, phenom II 550 be, samsung f3 500gb... ali vec sam ustvrdio do ceg je, samo et, da znate...
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa, flashaj je sa BIOS-om koji je bio prije pa vidi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
ali jos uvijek me muci ona stvar sto sam napisao: komp ne prepoznaje karticu, a za flashanje on mora prepoznati karticu, da je ustekana, a meni nista ne pokaze! i da: komp se ne moze upaliti dok je graficka u kompu :'( evo isprobo sam i sa atiflashom: kod unosa atiflash -ai ili samo -i napise: device not found..
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rebbit. 17.08.2010. u 15:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Čudno mi je kako to da je nakon tog errora radila, a kod ponovnog boot-a više niš ne reagira. Jel si probao resetirat BIOS?
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#10 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sad budem zločest i ne baš od neke koristi, možda. Pa kak moreš biti tak mutav ![]() Kao prvo, trebal si zapisati taj error i progulati o njemu. Drugo. Trebal si opet nanovo preflešati bios na grafičkoj nakon što si dobio error. Naravno to napraviti prije nego si ugasio komjuter. Treće. Dok se fleša grafička treba uvijek imati backup grafu. Kolko vidim ti imaš ploču sa onboard grafom pa mi nije jasno kak sad nemreš preflešati. Di ti je grafa. Program ju ne nalazi??? Uglavnom niko ti ovdje nije dao konkretan savjet, tak da se budeš moral čupati sam. Mogel si barem staviti koji screenshot programa da se vidi nekaj. Nije mi jasno kak si opće došel na ideju gasiti piceka nakon kaj ti je bacilo error. jao
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() no, bilo, proslo, trebo sam, a nisam, hebga, nema nazad.. rewind zašteko :P vec sam naisao na netu za taj problem, a i netko je ovdje il negdje napisao da program jednostavno ne pronalazi onboard grafe... tak da za ponovno flashanje moram imati 2 pci grafe.. bilo je kasno, isao sam spavati i onda sam tako sve na brzinu zdrkenjo.. et, sta da kazem.. pucaj u mene ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I ne, ne moraš imat 2 pci-e grafe, može i neka stara pci, ako ju nađeš. Uvijek ti ostaje flešanje na slijepo, a grafa se vjerojatno nalazi na adapteru 0. Pošto si napravio bad flash, stvar je jasna da se opet može flešat, jer su šanse skoro jako male da si ju zauvijek ugasio. Nego, skini novi ATiflash za dos i pazi da podržava novu seriju pa i tvoju grafu. Moguće da je problem (ako je istina da ti ne vidi čip od 5770) u starijoj verziji programa.
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
koristio: atiflash -f -p 0 bios.bin atiflash -p 0 bios.bin ali nisam nist uspio, mozda sam nesto krivo radio, al svi fajlovi su na usb-u i ne vidim razlog da moram jos nes dodatno kemijat... i atiflash podrzava juniper...
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: DomagojX. 18.08.2010. u 17:57. |