|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
P4 2.4 Overclock
Ovako imam taj proc (533) i ASUS P4S533 ploču! Htio bi ga malo clocknuti ali se bojim jer neznam da li mi matična ima zaključanu PCI i AGP frekv.! Ako netko to zna ili da mi javi kako da to provjerim bio bi zahvalan!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Trenutno sam opet na toj Asusici i kolko ja znam nema pci/agp lock. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Slobodno ga diži. On ima automatske AGP/PCI lockove koji imaju svoje dividere i sami se reguliraju ovisno o FSBu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako i postoji taj spomenuti "automatski divider", tada on samo otprilike stavlja AGP/PCI na 66/33, jer mnozitelj ima cijele brojeve, te eventualno 1/2 i 1/3, tako da AGP/PCI rade na specificiranoj frekvenciji +-10% (ili vec koliko je to postotak).
![]() |
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
|
Ima gpremec pravo. Sad sam pogledao - na 133FSB PCI je 33, a na 166FSB PCI je 42Mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
Trenutno imamo isti proc i istu matičnu i proc ide do 2.9 Ghz bez beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Varijanta da kupujes novu plocu da bi OCao je po meni obratna od ideje OCanja. OCanje je postizanje/izvlacenje maximuma iz postojecega. Ako ces kupovati novu plocu samo zato da bi OCao, onda si vrlo blizu toga da prodas i plocu i proc, te da osim nove ploce kupis i opakiji proc. Tada ce ti se mozda pokazati da ti je ta platforma dovoljno jaka, te da ti se ne isplati uopce OCati.
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Još da je skužio da je celić na 2ghz i na 3ghz isti k.... ....di bi mu bio kraj |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Treba kaj skurit??
|
Jednostavno bubnuo FSB na 160MHz (šta god stavim iznad toga boota na 160 :confused: ), dignuo napon proca na 1.65 jer se ispod toga rušio i hvalio se s 2.9. Tetsiranje je bilo.....nikakvo. Nije se rušilo pa ja bio zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
A digao si FSB preko biosa ili na matičnoj- preko switcheva?? I koje imaš hlađenje??? Ja imam Intel cooler! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Treba kaj skurit??
|
Prek BIOS-a. Možeš slobodno i sa stock coolerom ak imaš dobru ventilaciju u kučištu jer se zna dosta zagrijat, al ne nešto pretjerano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
evo malo najs OC-ova sa 2.4B http://v-tec.hp.infoseek.co.jp/pi104/l239a587.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo sada cu mabavit MSI 648 MAX ploču koja ima lokan AGP/PCI bus (nadam se) ![]() E sad ja cu podizat FSB, ali recite mi do koje granice da podižem voltažu, (kod Bartona je mislim 1.8 V) i kako da to istestiram da sam siguran da radi stabilno??? Ajde nešto napišite pa če past pivica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Treba kaj skurit??
|
Ne znam kolko ta matična dođe, al bi ti preporučio ili ASUS P4P800 ili DFI Infinity 865 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
ja imam isti proc i ASUS P4P8X-SE ploču i proc neće stabilno na 2.9, kaj da mu radim? |
![]() |
![]() |
#20 |
Treba kaj skurit??
|
E vidiš, u istim smo govnima. Neće ni moj. Al nema veze, slijedeći tjedan mi dolazi 2.4C pa ćemo da vidimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
pa onda će ti trebat i ddr400, kaj ćeš to sve mijenjat? A jesi razmislio o 2.4E, kakva je to stvar? |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
a i često 333 mema može potegnuti DDR400 sa skroz opuštenim tajmingzima btw vidim da si se morao ponovo učlaniti : nono : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Treba kaj skurit??
|
Uz njega kao serijska oprema idu i DDR400. U biti mjenjam svoj proc i rame za 2.4C i 2x256 DDR400 za 0 kn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
Citiraj:
ako imam intela 2.4 oc na 2.85 i onda mi je fsb oko 600 i nešto. a externa frquencyja je 156 , a DDR 333 i na 2,2,3,6. i što ja moram napravit da onda gore može 2.4E ili 2.4C? |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
i da, onaj btw sproveo sam si dsl i neznam kako ali account mi je 'polu nedostupan' pa sam poso neke mailove nekim važnim-tako tvrde- ljudima na forumu al glavno je da sam se vratio |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Odnosno ako dignem proc na 2.6 nemogu ram (mislim mogu ali se rusi), ako dignem ram nemogu proc :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
ja sam ti negdje pročito da i napajanje ima neku ulogu svemu tome. Moj proc ide na 2.93, ali je sve iznad 2.88- nestabilno, voltaža je 1.675, a ujedno mi je i memorija na 2,2,3,6 na 2.65. Imam ASUS P4P8X-SE ko zna možda je do serije, prčakj još malo, po voltaži,i ostalome...pa ko zna |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|