|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Gateway P-7805u FX - ne radi drugi memorijski slot
Pozdrav svima! Imam problem sa laptopom.. Radi se o sljedećem računalu -> http://www.notebookreview.com/defaul...eway+p7805u+fx Naime, imam 2 slota za radnu memoriju, i u oba slota je isti samsungov memorijski modul od 2 GB DDR3-ce - 2GB 2Rx8 PC3-8500S-07-00-f0 Događa se sljedeće.. Kada su oba modula u svojim slotovima, pojavljuje mi se Blue screen nekoliko puta na dan... Zna se dogoditi da se pojavi jednom ili 2-3 puta u cijelom danu, a ponekad se pojavi i resetira po 3-4 puta zaredom. Pokušao sam izvaditi modul iz slota 2, i u tom slučaju računalo normalno radi (provjereno - već mjesec dana). Pokušao sam sve kombinacije sa modulima, mijenjao im mjesta, pokušao svaki zasebno, i zaključak je sljedeći- Komp radi dobro kada je u prvom slotu memorija, nebitno koja od spomenute dvije. Kada stavim drugi modul u slot 2, tada se opet javlja blue screen. Za spomenuti je i da prilikom igranja igrica, laptop se NE resetira i NEMA blue screena sa obje memorije unutra. Nema pravila po kojima se javlja blue screen, ponekad pri otvaranju browsera, ponekad sam od sebe. Instalirao sam i windows debugging tools za analizu crash dumpa, no nisam mogao pronaći simbole za svoju verziju windowsa (windows 7 x64), tako da ako netko može to otvoriti mogu mu poslati jedan od crashdumpova. Računalo je marke Gateway i kupljeno je u americi, tako da mi garancija vjerojatno ne znači ništa.. Ako je netko imao sličan problem, molio bih ga da mi pomogne, nadam se da sam dovoljno dobro opisao problem. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
1.jesi provrtio memtest? 2. mislim da ti je slot rikavela, jer si napravio sve normalne zamjene i vise manje si ustvrdio da moduli na jednom rade, na drugom ne (zajedno, odvojeno, nije bitno). probaj jedino mozda nabavit od nekog ddr3 modul pa i tako isprobat, ali mislim da to bas nema veze....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
znao sam da sam nešto zaboravio ![]() da, napravio sam memtest sa oba modula unutra, znači sa 4 gige rama i sve je bez greške.. imao sam na kompu instaliranu i vistu i sedmicu 64 i 32-bitnu, i uvijek isto. Očito slot zeza, ali ne znam sad na koji način bi se to moglo riješit.. jer on prepoznaje memoriju, a komp dok radi, radi super.. i onda blue screen ubije svu romantiku.. :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|