Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2010., 23:44   #1
FreeR1D3r
Registered User

Datum registracije: May 2010
Gateway P-7805u FX - ne radi drugi memorijski slot

Pozdrav svima! Imam problem sa laptopom.. Radi se o sljedećem računalu -> http://www.notebookreview.com/defaul...eway+p7805u+fx

Naime, imam 2 slota za radnu memoriju, i u oba slota je isti samsungov memorijski modul od 2 GB DDR3-ce - 2GB 2Rx8 PC3-8500S-07-00-f0

Događa se sljedeće.. Kada su oba modula u svojim slotovima, pojavljuje mi se Blue screen nekoliko puta na dan... Zna se dogoditi da se pojavi jednom ili 2-3 puta u cijelom danu, a ponekad se pojavi i resetira po 3-4 puta zaredom. Pokušao sam izvaditi modul iz slota 2, i u tom slučaju računalo normalno radi (provjereno - već mjesec dana). Pokušao sam sve kombinacije sa modulima, mijenjao im mjesta, pokušao svaki zasebno, i zaključak je sljedeći- Komp radi dobro kada je u prvom slotu memorija, nebitno koja od spomenute dvije. Kada stavim drugi modul u slot 2, tada se opet javlja blue screen. Za spomenuti je i da prilikom igranja igrica, laptop se NE resetira i NEMA blue screena sa obje memorije unutra. Nema pravila po kojima se javlja blue screen, ponekad pri otvaranju browsera, ponekad sam od sebe.

Instalirao sam i windows debugging tools za analizu crash dumpa, no nisam mogao pronaći simbole za svoju verziju windowsa (windows 7 x64), tako da ako netko može to otvoriti mogu mu poslati jedan od crashdumpova.

Računalo je marke Gateway i kupljeno je u americi, tako da mi garancija vjerojatno ne znači ništa..

Ako je netko imao sličan problem, molio bih ga da mi pomogne, nadam se da sam dovoljno dobro opisao problem. Hvala!
FreeR1D3r je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 00:04   #2
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
1.jesi provrtio memtest?
2. mislim da ti je slot rikavela, jer si napravio sve normalne zamjene i vise manje si ustvrdio da moduli na jednom rade, na drugom ne (zajedno, odvojeno, nije bitno).

probaj jedino mozda nabavit od nekog ddr3 modul pa i tako isprobat, ali mislim da to bas nema veze....

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2010., 01:53   #3
FreeR1D3r
Registered User

Datum registracije: May 2010
znao sam da sam nešto zaboravio )

da, napravio sam memtest sa oba modula unutra, znači sa 4 gige rama i sve je bez greške.. imao sam na kompu instaliranu i vistu i sedmicu 64 i 32-bitnu, i uvijek isto. Očito slot zeza, ali ne znam sad na koji način bi se to moglo riješit.. jer on prepoznaje memoriju, a komp dok radi, radi super.. i onda blue screen ubije svu romantiku.. :S
FreeR1D3r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno