|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Imam problem sa curinim kompjuterom, nije se htio uključit' jedan dan, ali uspjelo je nakon isključenja iz mreže, pa nakon vraćanja utikača u utičnicu PC odmah proradio. Zatim im je neki dan nestalo el. en. i mislim da je prenapon prilikom vraćanja el. en. oštetio (vjerojatno) napajanje. Na matičnoj svijetli zelena LEDica, ali nikak da se komp. uključi, mrtav... Probao sam ga opet isključiti iz mreže, i prilikom uključenja - ventilator od procesora se malkoc zavrti, isto zelena LEDica svijetli, ali komp. se ne da uključit ![]() Što je prognoza? -da znam zamjeniti spaljeni dio... Hvala unaprijed.
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
|
Navedi konfu ako znaš napamet. Probaj s drugim napajanjem kresnuti komp, mislim da je to prvi sumnjivac.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Matična je ASUS M2V-TVM -procesor je AMD Semprom ne sjećam se frekvencije, al' nije ni bitno sad... -ima integriranu grafulju -napajanje je MS 400W -RAM-i su DDR2 Transcend 667MHz -Hardić je WD 80GB -i ja sumljam na napajanje. Kupio sam joj danas onaj produžni kabel sa prenaponskom zaštitom i filterom za glađenje napona, pošto mislim da im struja u selu varira + česti nestanci struje bla bla... -e da, imam 2 stara napajanja koja rade koliko toliko pa ću sutra probati onda zamjeniti pa da vidim.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 09.04.2010. u 23:18. Razlog: * |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
![]() Za početak probaj sa svojim PSU-om pošto se ipak radi o kvalitetnom napajanju pa ako se pokaže da je sumnja opravdana kupite bar neki Fortron 350W za curin komp.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma ne vadim ja svoj OCZ iz svog PC-a ![]() -imam 2 napajanja od 400W koja valjaju pa ću njih sutra probati, ako je to, dam joj to svoje i bit će OK, a letva će čuvati ubuduće špiceve napona... Joj nadam se da nije matična 'otišla'...
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
UPS sjajno resenje za produzetak zivota napajanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Znam i za to, tj. da je to najbolje rješenje, ali nije riječ o mom PC-u, a ljudi nisu pri lovi, tako da nema ulaganja. Bojim se da nije otišla matična? Jer kad je PC spojen na mrežu, LEDica na matičnoj svijetli - što bi značilo da napajanje radi????
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ne znači ništa. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako ne bude bilo napajanje komp ce ti davati zvucne signale po kojima mozes da znas sta tacno nije u redu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Riješeno. Napajanje je bilo problem. Ali 24pinski konektor je u igri, tako da ona 2 moja napajanja ne mogu iskoristit', probao sam sa svojim OCZ-om i PC radi ko zmaj ![]() Kupit ću joj neko solidno napajanje, prenaponska zaštita je već pripremljena. Hvala, može lock.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije problem u prenaponu, nego u pre niskom naponu tj. velikim oscilacijama prema "dolje". Tu ti nikakva prenaponska letva ne može pomoći jedino UPS, može i najjeftiniji. Već je bilo govora o tim letvama. To je više za šminku. Ako imaš kakvo staro skureno napajanje, samo prebaci kondenzatore u ovo i raditi će kao novo. Najčešće treba samo ona 2 najveće konda što su u primaru spojeni u paralelu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Moram izmjerit sa instrumentom koliko V je kod njih u kući. Ipak mislim da je problem u špicevima naponima. Ma nemaju oni love za UPS, jbg... Aha, ajd onda ću probati malo lemit pa popravit njihovo napajanje, thx za savjet.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|