|
![]() |
#1 |
See your bottom for...
Datum registracije: Sep 2003
|
Spojiti 2 ADSL Routera bezicno???
Pozdrav ekipo! Naso sam se pred problemom, jer je prije par dana od jednom, valjda neki susjed nesto kupio (bezicni tel. ili slicno) ili premjestao namjestaj, uglavnom nestalo mi je wireless internet signala u jednom djelu stana. I to tocno na polovici udaljenosti od routera. Sad bih ja buduci da imam Micronet SP3367/B i Siemensov Gigaset 555, htio spojiti tako da mi je cjeli stan pokriven! Inace je gigaset spojen na net, a preko Microneta bi ga htio prosirit na drugi dio stana! Da li je to moguce i kako? Ako treba mogu i zamjeniti , tako da micronet bude na netu a forwardiram net preko gigaseta. Hvala!
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa kolki je stan ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
See your bottom for...
|
Citiraj:
stan ide u slovo U tako da sam ja na jednom kraju s routerom a drugi dio je na drugom kraju, tamo mi isto treba net! sve je radilo , cak je na notebooku bila izvrsna veza, a na media centru slaba, (losa antena od kartice)... uglavnom radilo je sve super. sad nema signala dok ne dodjem u hodnik koji je na pola puta. cak se vise ne vidi ni router od nekog susjeda koji nije postavio zastitu ...
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
da ti susjed nije oblozio stan sa olovom? ![]()
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
See your bottom for...
|
![]() |
#6 |
networking wannabe guru
|
znaci, tebi bi trebalo nesto ovakvo d-linka spojis kablom na siemensa i ovaj ti sluzi kao range extender... kablom, zato jer ocito na drugoj strani nemas wireless signala... e sad, nemam pojma da li tako nesto moze i ovaj tvoj micronet radit, to bi ti trebao reci netko od ekipe koja ga ima...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
See your bottom for...
|
evo zamjenio sam gigaste za d-link , ***iga nemaju vise gigaseta na zalihama... ja sam mislio da li je moguce, bez kablova naravno, spojiti sada d-link i micronet router , odnosno , da je jedan spojen na net a drugi sluzi kao extender ali bez kabla! ??? Da li je to moguće i kako? BTW drustvo ima netko firmware za razbijanje glupih IPTV portova na d-linku G684T? - nisam jos pogledao postove (evo tek sam spojio d-link ovaj tren)
![]() |
#8 |
networking wannabe guru
|
malo ispod sredine stranice http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=59331&page=2
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
See your bottom for...
|
zahvaljujem XAN! cak je izasao i noviji... 13.04.2007. ![]() Pozdrav!
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Trebas prebacit u Repeater mode uredjaj koji zelis da ti prosiri wireless signal (ako podrzava taj nacin rada).
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
ja imam jedno slicno pitanje,a mozda i istp jel bas nisam skuzio 100% o cem se radi, dali se 2 routera mogu spojiti wirelessom i da jedn koristi internet od drugog, odprilike ovo Ruter s netom - - - - - - - 2. ruter - - - - - - - laptop s netom |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Da može samo ovisi o kojim uređajima se radi, navedi točne oznake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
evo ga ovaj je THOMSON ST780 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Ježuš marija ljudi, tko, što, koliko itd. Šta vas uće u školi ? "evo ga ovaj je THOMSON ST780" > koji ovaj, 1. ili 2. uređaj ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Imaš dva rješenja: 1 - dva ST780 su spojeni preko lan kabela spajaš ih Lan1 - Lan1, 2. uređaju moraš promjenit ip adresu u 192.168.1.2, ugasit DHCP server, manualno unjet DNS servere s tim da Primary staviš 192.168.1.1 i Secondary 195.29.166.116, svakako upotrebi admin account / pass jer sa običnim user nećeš moći postavit sve potrebno, možda trebaš telnet i CLI komande 2 - dva ST780 su spojeni preko wirelessa uređaju moraš promjenit ip adresu u 192.168.1.2, ugasit DHCP server, manualno unjet DNS servere s tim da Primary staviš 192.168.1.1 i Secondary 195.29.166.116, uspostavi WDS link među uređajima, na oba mora biti postavljen isti wireless kanal, isti tip i šifra za wireless, najprije dok uspostaviš link bez ikakve zaštite a potom "podiži" zaštitu dok je obostrano podržana |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
zahvaljujem |
![]() |
![]() |
|
|