Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2010., 08:43   #1
benxxs
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Zagusenje mreže torrentom?

Imam više kompjutera u mreži od kojih je jedan za skidanje a ostali za za surfanje. Na kompu za skidanje su xp sa patch sa tcp/ip patchom i utorrent 2.0 je instaliran port na simensu sx763 otvoren. Sada mi se javlja slijedeći problem moja brzina je 10 Mb download i 0,52 Mb up http://www.speedtest.net/result/722786072.png . Utorrent je podešen da skida sa max 7.5 Mb download-a i 0,25 Mb up po meni bi trebalo ostati dovoljno brzine da se surfa na ostalim kompovima ali ako skida više stvari sve ode kvragu na drugim kompovima mi se toliko uspori net da je gore ponekad nego dial up veza. Šta bi mogao biti problem. Provjereno nemam virusa (avira free) ili spywera(spyboot).
benxxs je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2010., 09:08   #2
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Smanji globalni broj konekcija prema van i smanji maksimalnu brzinu uploada na maksimalno 15 kb/s. Znam da ćeš sada reći da je to malo, ali ako imaš hrpu računala na mreži, potreban im je i veći dostupan upload za ugodno surfanje.
tihomir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2010., 10:36   #3
benxxs
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Smanjio sam upload ali sam i povečao i u utorrent-u bt.transp_disposition value to 255sada mi se cini da je stanje bolje. Nemam previše kompjutera u mreži maximalno 3 u upotrebi + ovaj za skidanje znači 4. Vidjeti ćemo kako će se dalje situacija razvijati. Hvala na pomoći može lock .
benxxs je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2010., 15:31   #4
boki_bl
Premium
Moj komp

boki_bl's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne bi bilo lose da skines tu Aviru jer besplatna verzija Avire nema Real Time protekciju sve prolazi samo sto eto mozes sa njim da skeniras racunar i da vidis kakva je situacija al tad je obicno kasno..

Spy-Bot ti je dobar za uklanjanje Spyware-a i njega koristi za te stvari !!!
A sto se tice besplatne verzije antivirusnog software-a najbolje da sebi instalises Avast Free Edition i dobices od njih na svoj E-mail serijski broj koji kad ukucas vazi godinu dana.. i besplatno na taj nacin dobije antivirusni software koji ima Real Time zastitu i naknadnu mogucnost skeniranja sistema..

Druga stvar, avast se mnogo puta pokazao kvalitetnim antivirusom i licno sam se uvjerio da je bolji od sljedecih:
Nod , Avira, Avg ,

Eto toliko od mene.. i ja imam 4 racunara u mrezi

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno