|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Lan i Win XP pitanje
Kao prvo pozdrav forumu i molim za jednu sugestiju. Dakle imam lan za potreba prebacivanja fajlova sa satelitske u kompjuter i upadate softa itd. sve radi OK Nego ako prije nego što ugasim računalo ne Diskonektiram Lan prilikom novog podizanja sistema kad se pojavi desktop moram čekat još minutu i po otprilike da mogu nastavit radit a i onada tek proradi zvuk ako sam Diskonektiro lan prilikom restarta ili gašenja kompa onda sve proradi u roku od sekunde zvuk se pojavi pri pozdravljanju XP-a Moje pitanje dali postoji neka opcija da se to sredi il šta napraviti a usput i pitanje dali ne smeta kompu ako je stalno prikopčan kabel između njega i satelitske po meni nebi trebalo. Zaboravih da je Lan on board. Hvala unaprijed na savjetu.
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
moguce je da ti i zvuk i lan kontrolira isti chip, pa mu treba dulje da se oporavi od scaniranja subneta. pokusaj staviti fiksne ip adrese na svim kompovima u rangu recimo 192.168.0.1/24 (iliti 192.168.0.1 - 192.168.0.255) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da nisi slucajno ostavio obtain IP adress automaticaly a nemas nikakav DHCP server na mrezi... zadaj IP rucno pa vidi kako ce onda biti, ali 99% sam siguran da ce ti to rjesiti problem... tvoj kompjuter ceka 60 sekundi da dobije IP adresu a nema DHCP servera na mrezi odakle bi dobio tu adresu, tako da na kraju sam sebi zada nekakvu "automatsku" IP adresu koja je u nekom XP segmentu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|