|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Maticna pali ali ne boot-a
Pozdrav. imam jedan problem identican na dve maticne jedan je asus m2n-e a druga asrock k8nf4g.uglavnom svaka s upali ali ne boota nema nista na ekranu nema bipa nema nista jedino kad izvadim memoriju onda ima bip na jednom i drugom...znaci kuzi da neke fali probo sa novim ramovima procom napajanjem sve ali nista,vadio bateriju opet nista,,,ima ko kakvo rjesenje il da bacim oba dve u smece... hvala na odg.pozzzz ispricavam se ako ima vec takva tema otvorena |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
hm... tu mi smrdi napajanje... memorija takodje nije iskljucena a ni proc... skini onaj HireneBoot cd pa gledaj, testiraj gde shteka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a cekaj sta mislis da mu nepase napajanje il mislis da ne radi jer sam probo na tri razlicita al nemogu ga testirat nikako kad je crni ekran znaci upali komp svi ventilatori se vrte ali ne dize sliku nikakvu mozda sam krivo napiso pa se nismo razumjeliugl nema ama bas nikakve slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ovako.. imam par predloga... 1)Probaj odpojiti sve kablove iz matcine i od napajanja i vratini nakon par minuta U medjuvremenu probaj ocistiti sve slotove kojim spajas napajanje u maticnu, dvd, hdd.. Ako neradi probaj sledece 2) Ako imas graficku, izvadi ju van, ocisti i vrati natrag. To isto uradi sa Memoriom... moze biti da ti je otiso slot za memoriju, ali bi se opet trebao cuti BEEP. a ako ni to nepali moze biti da te maticna izdala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok probat cu jos to makar sam sve moguce probo zasad i mislim da je maticna otisla ali sam se htio cut mozda je ko imo slicno iskustvo pa da mi veli sta je napravio...uspio rjesit sta il bacio u smece i jos nijedan kondic nije napuhan sta je najbolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Teško da su obje ploče crknute, probaj još sa drugom grafom pošto si sve već druge izmjenjao, jedino je još grafa ostala sumnjiva.
![]() |
#9 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Da ne otvaram novu temu pitati cu ovdje: Imam isti problem nema beepa, proc i cipset se griju. E sad je problem u tome sto je uzrok nepaljenju kompa? Imam dva moguca rjesenja pa mi recite koje je vjerovatnije: 1. Maticna je am2 i neznam da li je na njoj zadnji bios koji podrzava moj proc phenom 810 te zbog toga ne boota i ne daje sliku. 2. Maticna je crkla Do graficke nije jer sam isprobao 2 pci express i 1 pci graficku! Sebastijan moguce da je kod tebe problem broj 1 jer nije vjerovatno da su obe crkle ili ti je proc neispravan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Gx25: probaj te komponente na drugom kompu.. ili skini HirenBoot cd |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Jesi stavio natrag stari proc s koji je ploča radila? Clear CMOS si pretpostavljam napravio, dakle ostaje ti nabaviti neki stariji proc i ako ploča boota onda upgrade biosa. Napajanje je OK?
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 05.01.2010. u 21:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
lijepo sam napisao dva moguća problema, naravno da je napajanje ok kad ga sad vozim. Znaci problem je do maticne ili je potpuno crkla ili treba flash biosa. Mene zanima koji su simptomi kad maticna ne prepoznaje proc tj. nije podrzan jer tek zadnjim biosom dobija podrsku za phenom 2. Zanci sve komponenete ispravne |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
malo sam se igro do sad i ne nece nikako ova 754 ima integriranu grafiku nece ni ta ni sa pci-e grafom drugom a ova druga asusica nema i stavio du grafu isto nema zivota dok na kompu koji radi sljaka grafa znaci u tom nije..a sta se proca tice stavljen je 7750 black najprije pa sam nakraju skuzio da taj nepase pa sam stavio 5200+ nije htjelo s tim i zadnji je bio 6000+ i ni sa tim nece jednostavno nula bodova sve isto jedino kad zvadim memoriju onda kuzi da neke nema i bipa |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jan 2010
|
Da ne otvaram novu temu,Imam i ja isti problem. Imam komp koji stoji,Je stariji al ce poslužit. Matična Intel D850GB,Proc P4 Wilamette 1.3GHz Ramove sam nabavio,Rambus 2x128Mb. Kad nema rama,Triput se cuje Beep. Sad sam satvio Ramove,I Ventilatori rade,Hdd radi,i DVD rom,Sve radi samo nema nikakve slike niti se uopce zeli Boot-ati. U cem je problem,Jel bi mi mogao pomoci taj CD koji gore spominjete? Jeli mozda problem u Bateriji?Posto je to stajalo par godina,Ona se sigurno ispraznila,Pa bi trebalo mozda bio updateat? Ima ko rješenje? Zadnje izmijenjeno od: marko15. 07.01.2010. u 14:09. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|