|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
(riješeno) MBO Abit NF7 - CPU Failure
Pozdrav! Uskoro bi trebao uzeti maticnu jednu, ima sljedece simptome: CPU is unworkable or has been changed - Please recheck CPU soft menu F1 Continue, DEL enter BIOS setup Kaze da je iso F1, ide instalirat XP dode BSOD i tako u krug. Trenutno nema hdd ni cdrom za isprobati. Procesor nije mjenjan otkako se poruka pokazuje, promjenjen je sad i ista poruka, sve isto. Zanima me da li ima spasa toj maticnoj, procesori isprobani na drugom kompu, ispravna oba... Maticna je dobivena iz jednog PC servisa, kao i jos vise od par MBO koje je dobio - najvjerojatnije svi s greskom nekom. Eto, samo me zanima da li ima spasa, clrCMOS je napravljen. Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A neki proc koji je sigurno na CPU support (list) stavit, pa flesat zadnji BIOS za tu plocu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
mbo nije kod mene, danas sam se dogovorio otic kod covjeka i isprobat. nekako mi se cini da nema spasa mbo, jer je uz nju dobio jos neke koje su neispravne/poluispravne. takav mbo da neko dobi na poklon... a da je ispravan, neznam bas. isprobao bi ja to sve, ali kazem, mbo nije kod mene. danas cu ic pa vidjet sto se da napravit. coco: offt: baterija kosta 4kn (chipoteka). nadajmo se da se mbo proradit i da se stvar samo u losem biosu/postavkama... koliko znam, ploca podrzava sve athlone, semprone, durone, athlone xp.... s fsb 400/333/266 i 200. ovo pisem s moba pa nije bas nesto napisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
isto problem sa nf7s
i ja imam navedenu ploču i u zadnje vrijeme mi se događa da se računalo gasi samo od sebe pod opterećenjem. bilo mi je sumnjivo pa sam je probao istestirati s primeom i jednostavno se u sred bilo kojeg od 3 primeova testa računalo ugasi i ne da se upaliti. kad napajanje odspojim i ponovno spojim u struju sve opet radi. probao sam i s drugim napajanjem ali ista stvar se dešava. temperatura ploče oko 39 a proca oko 50+ stupnjeva pod opterećenjem... tako da ne bi temperatura trebala biti problem. pokušavao sam podići napon proc i ostaviti na defaultnom... nema razlike jedino jop nisam stigao probati s nekim drugim procesorom. inače konfiguracija je: abit nf7s sa zadnjim biosom barton 2500 (sada na 166 x 11 inače je prije ovih problema radio na 200 x 10) 2 gb kingmax ddr 400 radeon 9600xt 256mb hitachi hard 80 gb + maxtor 40 gb psu lc power 420 w jel se to samo meni čini ili ploča ide u vječna lovišta pomalo? ili je moguće da je proc problem. unaprijed hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A koji je to drugi PSU sta si probao isto neki srot ko i ovaj trenutni ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
500 W no name ali pogledaj komponente, nikakvi potrošači, čak je i vga pasivno hlađena. ako uzmemo da je realna snaga napajanja 250 w opet bi trebalo sve raditi bez pol frke |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Moj problem rijesen ![]() Jos ujutro moram vidjeti, ali ploca s Athlonom XP 2500+ radi odlicno, ko nova. Napravljen je CCMOS i onda su prestale dolaziti one poruke, vadene baterije preko noci nije upalilo... Nadam se da ce i sutra raditi kao danas ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
A taman sam se spremao napisati da se napravi Clear CMOS kad ono već napravljeno ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Testiraj posebno grafulju just in case (furmark) - Ako nije ni jedno, ni drugo onda ti je 90% do proca ili matične. Proc obično zamzrne samo, pa restarta. Da odmah restarta trebao bi biti epic fail IMO. Tvoji me simptomi podsjecaju jako puno na memoriju. (ali i simptomi od crijevne viroze podsjecaju na trovanje hranom pa nikad neznas) |
||
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Mozda neki nisu shvatili. Prvo je ccmos napravljen na nacin da je baterija bila vani par puta. po 10ak minuta i jednom preko noci. i dalje je dolazila poruka. prebacen jumper za ccmos, upaljen komp, ugasen, vracen na mjesto jumper, i od tad sve radi. cudno, ali tako je... tj. tako mi je bivsi vlasnik rekao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
opet offt ali moram ![]() dodem kod njega, aj da vidim ja jel to radi. upali on, pocne beepat.... AGP graficka na pola vani ![]() nije bilo dima... komp na napajanju, prekidac na 1, sve spojeno, a on vadi tako procesor van ![]() najjace mi je bilo kad ubacuje ram i vadi ram dok je komp u biosu ![]() kasnije je slomio par pinova na procesoru ![]() bitno da sam ja do tad spasio sto se spasit da ![]() sorry na ot, ali morao sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
To je probao, na webcam sam ga vodio po BIOSu (skinuo sam manual pa sam znao gdje je sto). Load optimized i load fail-safe nisu bili uspjesni, i dalje cpu unworkable or has been changed. Baterija vani, pise da je cmos checksum error, ali je i dalje pisala poruka dok se god nije jumper prebacio i upalio komp s njim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|