|
![]() |
#511 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma tjeraj to preko 2000MHz, to je ništa za takvu memu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
CPU moram još bolje "upoznati" 4.4 GHz stabilno na 1.394V Ne odgovaraju mi množitelji memorije nikako kod Nehalema... ili je previše, ili je premalo Ako si na nekih "standardnih" 200 BCLK imaš ili 1600 ili 2000 MHz za memoriju, ili niže... ništa između, pregrubi razmaci Trenutno držim na 216 BCLK, tek toliko da ne forsiram memoriju na 2 GHz dok ne vidim šta može, a da opet nisam ni na "sitnih" 1600 MHz
![]() |
#516 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
evo da se i ja javim.. napokon dobio dijelove i slozio i7... jedino jos nisam osposobio vodeno, ali bude i to ovih dana!! ovako.. u biosu sam samo stavio OC profil na XMP da si sam stavi postavke meme kako mu pasu, a ja sam samo jos izabrao 1T stavio sam bclk na 200 i to tako sada radi bez dizanja voltaze.. iskopcao sam i onaj speed step, ali zasto dok radim prime mi padne freqva sa 4ghz na oko 3 ili cak n 2.7?? temp niti ne gledam koja je na cpu..
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
U protekla 2 tjedna je bilo burno što se OC-anja tiče. Moj 975 je napokon dočekao da ga se pošteno ohladi ![]() Evo nekih slika: ![]() ![]() Cijeli sistem se izuzetno dobro ponašao pod LN2 i prilično sam zadovoljan postignutim. Moram priznati da sam očekivao više od procesora (barem 5.5GHz), ali mislim da nije on kriv. Sumnjam ili na napajanje ili na ploču. Jer premala je razlika između maksimalnog takta i takta na kojem sam mogao vrtiti bencheve. Super Pi 1M: ![]() wPrime 32M: ![]() wPrime 1024M: ![]() PiFast: ![]() 3DM06 CPU score: ![]() Max takt: ![]() Slika setupa s karticom (HD5870 thnx to MAGARAC): ![]() 3DMark Vantage score: ![]() Inače, moram priznat da nikad nisam prokleo ATI i njihove drivere ko u ova zadnja 2 tjedna. U 4 dana benchanja smo jedno 4-5 puta skidali izolaciju sa ploče i natrag ju vraćali gore, isprobalo smo oko 10-15 različitih OS-eva. Sve ovo je bilo povodom Asusovog natjecanja tako da je Bullet iz Dubrovnika došao kod mene na vikend (tako je bilo najprije u planu, došao u petak), ali je nakraju ispalo da je tek u utorak išao doma ![]() Zadnje izmijenjeno od: maX. 06.01.2010. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
koje su voltaže uredu za i7 860 za 24/7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
zašto mi napon nije fiksan,namjestio sam na 1.35V,fixed,ali koliko vidim po CPU-Z,on je na 1.32,a kad upalim prime95 pada na 1.26 pa naravno jvalja gresku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
od LemilicE
|
jel mi moze netko odgovorit na gornji post? zasto cpu smanjuje sam freqvu? meni jedino dolazi napamet temperatura jer sam oc smanjio i sad se to vise ne dogadja.. cekam sa carine radijator da dodje, pa montiravam vodeno, ovako mi je stock cooler, pa se grije jako
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Ne prepoznajem ju ![]() Zanima me kako se ploča ponaša sa temperaturnim minusima? Citiraj:
Load-line calibration uključi, i stavi regulaciju napona na full-phase (ako ploča ima tu opciju) Ja kad uključim LLC i stavim regulaciju na full phase sva naponska regulacija se uključuje i napon je zabetoniran bilo idle bio load
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 06.01.2010. u 09:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
OK. Max - neznam, ali mene javlja nekakve gluposti kad želim pogledat slike ![]()
![]() |
#527 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jesi li postavio fiksni množitelj za CPU? Jesi li ugasio Intel Turbo Boost? Jesi li ugasio C1E? Naravno može biti da se pregrijava pa spušta napon i takt. Nije baš poželjno dizati ga sa box coolerom. Posebice ne Bloomfield. Ugasi CPU Thermal Throttling pa neće uslijed temperature spuštat takt, no sa box coolerom to ti ne bi preporučio
![]() |
![]() |
#528 |
od LemilicE
|
haha.. sad sam isao gledat temp i pod loadom je 90C... mora da da ga to zeza.. budem pricekao radijator.. ja se nadam sutra!!
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Moderator
|
Normalno da ga to zeza. Ugasi CPU TT i neće puštat takt ali će se zaletit na 100°C i zgasit
![]() |
#530 |
od LemilicE
|
to znam, zato nisam gasio.. budem pricekao vodeno... blokove imam, ali mi radijator kasni... inace na 4 radi bez ikakvog dizanja voltaze, ali kad ga opteretis onda spusta freqvu kad mu se digne temp ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |