|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Gdje naći thermal pad za staru prijenosnu kantu?
Pozdrav svima! Nabavio sam jedan stari laptop koji sam osposobio za rad gotovo u potpunosti. Jedini problem je pregrijavanje i to zato što je prijašnji vlasnik uklonio termovodljivi materijal između procesora i hladnjaka. Naime, ne radi se o pasti kao kod većine slučajeva već je riječ o nekakvom sivkastom pjenastom/spužvastom materijalu, naljepnici ili whatever koji je debeo taman tih cca 2mm koliki je razmak između samog CPU-a i hladila. Stavio sam na mjesto toga pastu ali čini se da ona i nije neko rješenje jer problem (u manjoj mjeri) i dalje ostaje. Da li netko zna gdje se može nabaviti takav materijal i kako se to čudo zove? Hvala!
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U žargonu se dotična masa zove 'žvaka' (pogodi zašto). Teško ćeš to naći. Sa Zalman kulerima za grafe su znali dolaziti i termovodljive naljepnice ljepljive s obe strane namijenjene za ljepljenje pasivnih hladnjaka (ježića) na memorijske čipove. Pokušaj ići tim putem tj. možda netko ima viška istih.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da bi bolje rješenje bio komadić bakrenog lima od "cca 2 mm". Lagano ispoliraš da ne gubiš puno na debljini i obavezno pasta sa obje strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ima na ibeju toga ko' u prici...recimo: http://cgi.ebay.co.uk/2-x-25mm-x-25m...item1e594fc7bf oko 20kn sa shippingom i nije neka lova, a dodje ti za cca 5-7 dana iz Engleske. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|