Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2009., 01:48   #1
Rino123
Premium
Moj komp

Rino123's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Umrezavanje racunala preko iskonovog st780?

Ukratko, zanima me je li moguce medjusobno umreziti vise racunala preko spomenutog routera ili se on moze koristit samo za pristup internetu. Naime imam 4 racunala koja bi trebao nekako umreziti i imam taj router koji sam dobio od iskona, sva racunala se normalno spajaju na njega i na net ali mi ping izmedju njih medjusobno ne radi. U cemu bi mogao biti problem?
Ako i je ne neki nacin to blokirano od providera, imam jos i micronetov SP3367A router/dsl modem koji sam sam jos prije kupio pa me zanima je li moguce koristiti taj router za umrezavanje, a st780 za spajanje na net istovremeno?
Rino123 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2009., 10:02   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pogledaj Adsl Bibliju i preporuke vezane za "umrežavanje",
detektiraj koja je IP adresa web konfiga tvog ST780 (koristili su više, probaj 192.168.5.1),
fiksne mrežne postavke i isti workgroup.
Ako je u uređaju IPTV fw onda za kompove možeš koristit samo Lan1 i 2 + wireless.
SP3367A možeš upotrebit kao switch.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2009., 12:07   #3
Rino123
Premium
Moj komp

Rino123's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pogledao sam te preporuke i sve sam napravio kako tamo stoji: sva racunala su u istom workgroupu, upaljen netbios, ukljucen file and printer sharing i podeseni folderi za shareanje. Jedino nisam staticki podesio ip adrese jer ih sva racunala dobivaju od dhcp-a na routeru i sva su racunala dobila postavke za istu mrezu. Probao sam i pingat nakon svega toga i neki puta mi ping prolazi skroz, neki puta ima neke gubitke, ali kolko vidim racunala se medjusobno "vide". Problem je sto kad u browser upisem ip adresu nekog racunala da mi pokaze shareane foldere browser mi izbaci error ili mi pokaze praznu bijelu stranicu i napise u dnu "done". U cemu bi mogao bit problem?
Rino123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno