|
![]() |
#1621 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Malan fps(asus hd4870)
Skoro sam kupio grafu asus ati 4870 512 gddr5,i nemogu da vjerujem da mi je malan fps u igricama poput crysisa(20-35fps na 1024*768) ili NFS Shift(13-25fps na 1024-768). Moja konf: amd athlon 5200+ dual core 2gb kingston rama maticna m3a Skiuno sam i nove drivere 9.11!!! Je li mozda znate do cega je to sve??? hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Format C: i novi OS pikni gore. Također, stavi nove drivere i DirectX. Iako s tim procesorom ne možeš očekivati rezulate kao na reviewima kartice koje gledaš na netu jer oni koriste puno jače procesore koji mogu "nahranit" tvoju grafu.
![]() |
#1624 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
Hello! Imam jedno pitanje, nije da me nešt boli, ali malo bode u oči kad pljuneš za grafičku preko soma kuna, a onda nešt nije kak bi trebalo bit... Naime, radi se o XFX Ati Radeon 4870, 1GB GDDR5 E sad... i na kutiji i na stranici xfxforce.com lijepo piše da su default clock-ovi Core/RAM 750/900 upalim ja stroj, instaliram GPU-Z i dogodi mi se sljedeće... ![]() S time da na ovoj slici gdje je tab "Sensors", u trenutku kada prebacim na taj tab, piše 750MHz i onda se prebaci na tih 600MHz. Zanima me sljedeće... Da li je to u redu, ako nije, molio bih prijedlog, što učiniti da mi grafička radi na tih 750MHz(core)?! Moram napomenuti da, kada sam uzeo taj screenshot od GPU-Z-a, OS je bio u idle-u, ništa osim tog programčića nije radilo, dakle grafička je bila totalno NE opterečena! Da li je razlog tih 600MHz baš u tome što nije opterečena, te TEK kada pokrenem neku igru, se CORE clock diže po potrebi? Evo, nadam se da sam bio donekle jasan sa pitanjem! Puno hvala unaprijed na savijetima, svim vama PC-guruima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1625 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
grafa ima više settinga za taktove, u cilju smanjenja grijanja i potrošnje struje, tako da nisu više samo 2D/3D taktovi u igri... http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1142
![]() |
![]() |
#1627 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
Yes, u pravu ste obojca! To mi je i palo napamet, da se radi o optimizaciji! A mutav sam, al zato ima vas koji znate, hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Mislim da je vapor-x samo marketing te isto kao i ti ne želim oc grafulju jer se premalo dobije. P.S. imam problem sa svojomn grafuljom na win 7 jer mi dodjeli još gigu kao sheranu memoriju a to mi u biti usporava grafulju te oduzima memoriju. 1giga joj je sasvim dovoljan a ne znam kako to isključiti. na starim mbo je bila opcija u biosu a na mojoj asus p5q to nema zna li tko rješenje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1629 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1630 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Sad baš da ne ide preko 50°C pod opterećenejm mi je jako teško povjerovat al ajd ![]() Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 30.11.2009. u 10:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() P.S. Zivjela recesija .. Sapphire HD4870 1GB VaporX (Toxic) za 500kn nasao i odmah kupio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 |
aka Sizif
|
Sad baš da ne ide preko 50°C pod opterećenejm mi je jako teško povjerovat al ajd ![]() za sada testirana samo u cod4, btw case hlađen sa 2x120mm i 1x80mm (cirkulacijom izbjegavam toplinski džep) + hladno razdoblje. Vjerujem da će preko ljeta imati barem 10° veću temp, no realna temp se mjeri kada je temp sobe cca 20° +-2,3°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To gledaš trenutnu temp nakon što si izašel iz igre ili si pustil neki soft u pozadini pa alt-tabal igru i provjerio peak temperaturu? btw ak hoćeš citirat post, klikneš na gumb Quote ![]()
![]() |
#1634 |
Registered User
|
Pozdrav.Evo neki dan mi umrla HD3870 i sad gledam XFX 4870 da kupim pa imam par pitanja.Sumnjiva mi je matična tj. nesiguran sam hoće li stati grafička,zbog heatsinka na chipsetu matične koji je čudan u najmanju ruku jer mi jedan pci slot beskoristan.I druga stvar,hoće li napajanje biti dovoljno iako mislim da nebi trebao imati nekih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
aka Sizif
|
Citiraj:
vrtim igru a u pozadini imam pc wizard i ati ccc pa sa alt-tab spustim, pokazuju iste temp oba programa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ni to nije baš neka referenca, jer onoga trenutka kad si spustio igru alt/tabanjem automatski si rasteretio grafiku i ona se istog trena krenula hladit. Instaliraj GPU-Z, i u tabu sensors uključi continue refreshing this screen blabla, odigraj neku igru, pa onda fino izađeš iz igre i imaš opcije na svakom mjernom mjestu show highest reading, prebaci na to pa ćeš tek onda znati dokle je kartica išla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#1641 |
aka Sizif
|
gpu-z kaže: GPU temp max 44.0°C - ovaj se gleda, zar ne? GPU temp (dispio) max 44.5 °C GPU temp (memio) max 57.5 °C GPU temp (shadercore) max 51.0°C razlika je 2.5°C između gledanja sa alt+tab i gpu-z |
![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
lijepe temperature...Imam i ja ZEROtherm-ovo hladjenje ali nisu bas takve temperature.. Prije toga sam imao Gainward-ovu HD4870 sa isto posebnim hladjenjem,al su tu bile stvarno visoke temp...nakon sto sam kupio ovu preporodio sam se... PS,imam pitanje za vlasnike HD4870(pogotovo ako neko ima Powercolor): Naime,meni od prvog dana(bila je nova,dobio je na reklamaciji) graficka u (ajmo to tak nazvat) Low-Power 3D-u jako cvrci,cuje se stvarno dosta(dobro,komp mi je tih pa zato cujem)...i npr kad igram igru pa izadjem,onda takodjer prvih par min...a nekad i sama od sebe...Zasto to tako??...Npr kad cvrci u 2D-u onda dok scroll-am nesto u npr Adobe Readeru u tom "ritmu" mi cvrci... kod gledanja HD filmova(ukljucena mi je hardverska akcelaracija kartice) cvrci i kod onog stekanja u kamp kucici u DiRT-u 2 takodjer(ko ga igra,znat ce o cem pricam(naravno,sad vise nema jer sam skinuo patch ![]() Hmmm,ima li jos ljudi s takvim problemom? Posto kao sto sam rekao komp je tih,pa me to nekad smeta malo..ali vec sam navikao ![]() Napominjem,grafa u 3D-u uopce ne cvrci koliko god zahtjevna igra bila,..i grafa je 100% ispravna,samo eto cvrci ![]()
![]() |
#1645 |
Premium
|
Problemi sa 4870 + x1300/1550
Dakle, imam gigabyte 4870, no fali mi jos jedan izlaz za monitor (dok ne kupim jos jednu :-)) Stavio sam unutra tu x1300, i sve se lijepo diglo, instalirali WDDM driveri i radi ko beba, no onda sam updejtao drivere od 4870 (jer su se i oni prebacili na WDDM).. Zgasili windowsi x1300 i vele da radi error code 43.... Probano 2x i ista stvar...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Pocisti ATI drivere i stavi ovo http://support.amd.com/us/gpudownloa...7&lang=English ne mozes ocekivati da ce ti x1300 raditi bez problema sa najnovijim driverima za 4870
![]() |
#1647 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Pita frend dal se isplati uzet sapphire 4870 512mb sa nesto garancije za 750kn. Ima oko 1300kn pa ga zanima jel mu se isplati uzet to za tu lovu dok ne dodu nove nvidie ili novim aticama ne padne cijena? Da ne? da ne?? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|