|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) MSI Mega Book M677 - nema slike na ekranu
Pozdrav! Stric mi je poslao laptop da mu ga pogledam, radi se o msi mega book m677. E sad, neznam kako da ustanovim kvar, tj. kojim putem do sustava eliminacije. Lap se normalno upali ali baz slike, lcd mrtav. Da je grafa u pitanju, bilo bi bar nekakvog trzaja?? Problem mi je npr. kupit lcd pa da ustanovim da je grafa, ili neka druga komponenta. Dali netko zna kako da dodjem do komponente koja je zatajila? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jel integrusa grafa? Externi monitor jesi probao? Dali se ikakav beep cuje?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
grafa je geforce 7600 nije integrirka, bas sam krenuo probati sa eksternim monitorom ali neznam dali ce ga odmah prebaciti na taj monitor, zvuka nikakvog nemogu dobiti. EDIT: evo ga digne sustav i sve. lcd 0 bodova, prebacivanje na externi sa DVI isto 0 bodova.. Netko s idejom? ![]() EDIT: Look at the LCD screen very closely and check if you can see a faint image on the screen. It’s possible that the LCD lid close switch stuck in the “closed” position and the backlight stays off even when you open the LCD screen or turn on the laptop. The switch turns off the backlight when you close the LCD display to save the laptop battery power. Check the LCD lid close switch. Usually it is a small plastic pin located close to the LCD hinges. Try to tap on the switch a few times to turn on the backlight. If after tapping on the LCD lid close switch the backlight stays on, you fixed the problem. It is also possible that after tapping on the LCD lid close switch the backlight works fine, you see a normal video on the screen for some time and then the backlight turns itself off again. In this case I would blame the FL inverter board. Try to reseat cables on both end of the FL inverter to make a better contact between the cables and the FL inverter board. If it doesn’t help I would try to replace the FL inverter board. Pronašao sam ovo pa ću probat! EDIT: Ali onda bi mi ga trebao prebaciti kad ustekam dvi.. Ili nebi.. dali automatski treba prebaciti ili se to namjesti u control panelu? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.11.2009. u 09:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
|
A ko zna, pokusaj i onu kombinaciju tipki (nacrtan je monitor) fn+f5 najcesce. Znaci "digne sustav" razumijem kao da "digne windowse"? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Nista od ovoga sa engleskog foruma. Nista od prebacivanja slike na externi monitor. Znači ostao je isti problem, hmm, da je nesto od hardware-a nebi digao OS, a posto ga je digao, rekao bi da je 80 % monitor... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.11.2009. u 09:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Dali se vidi nesto na ekranu od lapa, barem lagana promjena boje kod paljenja. Vjerojatno je kihnuo lcd kako kazes.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
epic fail bi bio da na kraju ustanovim da je nesto drugo.. ![]() Hvala ti puno na odgovorima!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
|
Ali ipak, ako nedaje sliku na vanjski (a mora) onda neznam koliko ti se isplati trazit novi lcd. Ja imam trenutno jedan 17" Asus A7C kojem je puko ekran, ali najnormalnije radi externi monitor spojen na dvi izlaz od lapa. Nema slike skroz do ucitavanja windowsa, onda radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
pa koja komponenta moze sfušat ako diže win??? Mislim koja god da neradi, nebi trebao dic sustav, zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Edit: Ja sam za onaj moj zatrazio ponudu od Msana = 3.000kn+pdv (mos mislit). Na e-bayu ga dobijam za 140$ + ono sto nasa carina odere. Ali moj je bas polomljen.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ja sam jedan polomljeni imao na toshibi, i zamjenio sam ga za 400 kn.. nasao sam tu na pce decka koji prodaje samo monitor i cijena je bila super.. 15,4" Tako da cu to ponovno potraziti imam i vga, probao sam i to... isto pljuga... dali je to po defaultu da on prebaci na drugi monitor? EDIT: riješeno!!! malo sam "prodrmao" kontakte, dao je sliku na lcd.. Sve je u najboljem redu.. neno fala... Pozz EDIT: malo sam se rano razveselio ![]() bit ce da ga software-ski nesto kolje ![]() EDIT: fakat vise neznam sta cu... nemrem vise dobit sliku... nema nitko ideju?? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.11.2009. u 09:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Imam i ja doma takav laptop MSI m677x i muči me ista takva stvar. Meni definitivno nije problem u ekranu (isprobao sam ga na drugom MSI-u), probao sam prebaciti procesor, memoriju, disk i sve radi na drugom laptopu. Jedino mi sad preostaje grafička odnosno matična jer je grafička integrirana na njoj. Ne znam da li si ti uspio ukloniti kvar, ako jesi, reci što je bilo. Ja imam još jedan problem, osim da se ekran uopće ne pali, a to je kad ga upalim, radi točno 35 sekundi i onda se sam ugasi. Ako ga ponovno želim upaliti moram iz njega izvaditi bateriju ili direktni kabel za napajanje i onda ponovno spojiti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|