|
![]() |
#1231 |
Guest
|
Ako otiđeš još dalje u prošlost još je kritičnija situacija. Recimo. Mislim da je GF2 (ne mx smeća) bila u svoje vrijeme toliko skupa da su se paralelno još debelo prodavale GF1, te Rive TNT. |
![]() |
![]() |
#1232 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Radeon 5950 due in Q1 2010 'According to a recent article on German-language Hardware Infos, AMD might be planning a release of a new dual-GPU graphics card, which will be officially announced sometime in the first quarter of 2010. The specifications and features of the new card are somewhat similar to AMD's current flagship, the HD 5970, as both cards are based on the same 40nm RV870 graphics processing units. Said article also gives a summary on the previous reports on the rumored HD 5950, including details on the GPU and memory clock speeds. Unfortunately, these specifications haven't yet been finalized and we are expecting the HD 5950 to work at between 650MHz-675MHz core clock, or 1800-2000MHz memory clock. Additional features include 2 x 1440 Stream Processors, 2 x 72 PBC, 2 x 32 ROPs and 2 x 256-bit GGDR5 memory. Unfortunately there's no word on pricing, but the new card will debut sometime around the same period as NVIDIA's much-anticipated Fermi-based line of GeForce graphics cards. This should ultimately enable AMD to lower the prices on their latest generation of Radeon cards, as the Fermi-based architecture is expected to deliver an impressive performance boost, over the current GT200 family of GPUs.' Izvor:guru3d |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dakle, 5970 je trebala biti 5870X2 i zamijeniti 4870X2. Međutim, na defaultu po performansama i tehničkim karakteristikama više liči na 5850X2 tj. 5850 CF. Šta će onda biti 5950? 5830X2?
![]() |
#1235 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
HD5970 i jest HD5870x2 odnosno zamjena za HD4870x2, samo što se zove HD5970. Ako bolje pogledaš vidjeti ćeš da se radi o da punokrvan Cypress grafička procesora kakvi se nalaze na HD5870. Što se taktova tiče, razlog potraži u ATX specifikacijama potrošnje ![]() HD5950 bi pak trebala biti, ajmo to nazvat, HD5850x2 odnosno kartica sa dva okljaštrena Cypressa
![]() |
![]() |
#1236 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ATI Radeon 9800XT je bila cca 4600 kn kada je izasla te na vise. Znaci minimalno 4600 kn. Znam jer sam onda sa 9600XT presao na 9800XT te se na Master kupovalo. ![]() Je, to je bila ta cijena (100 kn vise-manje). Naravno, pricamo o ATI.Imali su serije "SE", "Pro" i "XT" (mozda mi je neka promakla). Vrijeme kada je ATI derao nVidiu malo zesce nego sto je to danas situacija. ![]() Znam da sam nakon te ATI presao na nVidiu i ima sam ih sve do sada kada sam uzeo ovu koju sada imam. LP P.S. Vi gore sto se "svadate" bez veze...ne znam, ali meni pokazuje tocno ovo: Giga HD5970, 2GB GDDR5, 2xDVI, PCI-E Cijena 5.275,35 kn. Nije na skladištu. Napravljen samo c/p sa stranice na koju ste dali link tj. ovdje: http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_...PEiufAHpxgKsH4
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 26.11.2009. u 18:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Evo u Austriji imaš za 475€. Još ako uzmeš dolje mwst. ispadne 475*0.85(jer ne dobiš puni povrat poreza)= 404€*7,3=2950kn http://geizhals.at/a483407.html Samo nažalost ak potvrdiš povrat mwst. na slovenkoj granici, slovenci javljaju našima sve povrate prek 400€ tak da bi se morala platiti carina. Al i sa plačenom carinom ispada jeftinije nego kod nas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
|
Ista situacija kada je izasla 8800GT pa je bila ona nestasica grafickih te ih ekipa pograbila po trgovinama i onda tu i na newsima prodavala po vecoj cijeni.....i koliko se sjecam ljudi se kupovali! Svaka roba ima svoga kupca..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
nzm jeste vidjeli no imate beta drivere za W7 (ima i za xp), neki kazu da je posebno za CF-ovce no opet neki kazu da imaju malo vece i bolje performanse...9.12b vista/W7 xp x86/x64 izvor:guru3d
![]() |
#1249 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sapphire Solves Eyefinity Issue
Citiraj:
![]() http://www.driverheaven.net/news.php?newsid=485
![]() |
![]() |
#1250 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1251 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() |
#1252 | |
Moderator
|
Citiraj:
Da samo kaj je pitanje dal prek toga šljaka Ajfiniti ![]()
![]() |
![]() |
#1254 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Treći monitor može ići isključivo preko DP-a i u tom slučaju mora bit na njemu konverter DP to DVI signala, jer inače ništ od toga. Ako ga samo spojite na DP (na monitor koji ima DP), prepoznat će ga, ali ga nećete moći forsirati kao trećeg monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#1256 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Doink the clown , nist osobno samo link komentiram ![]()
![]() |
![]() |
#1257 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Moderator
|
![]() |
#1259 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A ak ne uvjek se može malo raspisat na Garancije, povrat novca, zamjena robe... threadu ![]()
![]() |
#1260 | |
Moderator
|
Drito ![]() kikić: Ali ne, jednostavno je slika nestala. Ko na prekidač. Ja zaista ne znam što se to desilo. ![]() lik: A ovi ostaci tinola, razvaljena lemna mjesta i fleke po kartici? kikić: Ma zbilja ne znam, to ja kupio takvo ![]() Citiraj:
Ma treba brate, dašta da treba. Treba da se klokuje to, pošteno to da se raazguzi. Moraš to da moduješ, tada imaš da osvojiš prvo mesto, garantovano. Onda lepo ako pobediš ima da odeš u srbiju da se natječeš sa svetski priznatim overklokerima. Da predstavljaš svoju naciju. Jel tako drug Jelc? To je veoma velik uspeh za tebe i tvoju zajednicu. Če tada ceo svet da zna tvoje ime. Ima da budeš belosvetski priznat overkloker. Nije to mala stvar. Jel tako drug Jelc? Ma šta drug Jelc. Tek smo počeli. Ima da razguzimo ovaj thred ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.12.2009. u 22:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|