|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Spajanje na win 7 na internet sa xpa
Imam dva računala..na jednom je instaliran win 7 a na drugom xp..e sad, ja se na internet spajam sa win 7 pomoću web'n'walk sticka...znači u računalu mi je to prikazano kad se spojim na wirelles konekciju..ja bi se htio spojit na net sa xp-a preko win7 na net..uspješno sam spojio ta dva računala pomoću lan kabla i sve radi u redu..na win 7 je ip 192.168.2.1 a na xp 192.168.2.2 i sve funkcionira..čak sam i shareao D: particiju na win7 i xp uredno sve vidi na network places..i sam win 7 normalno vidi xp računalo..al ne znam kako namjestit da win7 sharea tu vezu koju ostvaruje s web'n'walkom na xp? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Željeno probaj napravit sa ICS (Internet Connection Sharing). Ponekad se taj fičur dosta zloglasno ponaša pa se nemoj čudit kad sve potrebne korake napraviš a ono neradi. Prebaci lokalne IP adrese u 192.168.0.x grupu adresa jer ICS iako bi trebao ne radi na drugoj. Također preporućam na obje makinje manualno napravi Restore point da se lakše vratiš ako se šta zbrčka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Problem riješen..naime ona opcija ICS može biti dostupna samo na jednoj konekciji od jednom..meni je bila čekirana na lan vezi s drugim računalom a ne na glavnoj konekcijom s internetom kao što bi trebalo biti..znači treba isključiti sharing na svim konekcijama i onda će ta opcija biti dostupna i na drugim konekcijama gdje prije nije bilo onog taba sharing...i na win7 mi je tražilo da prebaci na hostu IP na 192.168.137.1 a na drugo računalo treba stavit Obtain IP address automatically @Nikky, hvala na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|