|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Što je crklo, procesor ili matična?
znači ecs kn1 lite ( sct 939 ) + athlon64 3200 ne fercera. dan prije se smrzlo i sad više ne pali ram ispravan grafa ispravna napajanje ispravno počupam hard i dvd, upalim, vrte se svi cooleri ali nish se ne pokreće. pitam se što je crklo? i da li postoji način da ( bez fizičkih alata ) sa sigurnošću znam dal je matična ili procesor. unaprijed zahvaljujem na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jedini nacin da probas proc na drugoj MB. Tvoja je riknula 99%.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Kao što su ti već rekli, samo da stavis proc na drugu matičnu i probaš. Iako nevjerujem da je proc jer je on jako izdrzljiv. Na ćemu ti se smrzlo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
naravno da nemam drugu matičnu inače bi već i to isproba. sreča da su 939 matične tako dostupne........ NOT !!! hvala svima na pomoći. idemo probat ubosti neku polovnu matičnu. znam da su se prije par mjeseci plaćale suhim zlatom. možda bude sreće |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
A gle, ako ti je tak hića, pa pogledaj tu malo po prodaji, ima nekih 939 konfiguracija na prodaju, pa probaj nabavit matičnu, to ti nije neka prevelika investicija, a upravo ako i nije matična, onda fino rasprodaj to sve što imaš i opet na tržnici nađeš dijelove i sastaviš si nešto novije a opet ne skupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zamoli nekog forumaša sa s939 konfom da dođeš kod njega i ubodeš svoj proc u njegovu ploču - max. pol sata posla. Ako radi, znači da je vjerojatno ploča bye bye.
![]() |
#8 |
Premuim
|
Evo da neotvaram novu temu... Nabavih jednu HP socket 478 konfu, radilo sve normalno... Pa idem je raskomdati, povadih sve komponente... Izvadim bateriju, i tak sve sa ploče, al ostala je u hp kucistu... Za probu spojim samo cpu, mbo(ima integriranu grafiku) i ram... I Idem uplati, kad ono pisti zvucnik da sa procom nije nesto uredu (5 kratkih beepova)... Ajd pomislih da nisam dobro stavio proc, i sve ponovno spojim kad ono opet isti problem... I sad vidim da je na procu kroz onu malu rupicu u kutu proca upalo malo paste i to se valjda nemoze izvadit osim da ga isperem vodom, al to necu ni pokusavat.. Pa me sad zanima da li zbog toga ploča pišti, ili je nekim cudom proc uspio nekako krepat? Komponente su: P4 prescot 2.8GHz Ploča neka hp-ova sa 865 čipsetom i keks 256 MB rama Posto nemam kod kuce nikakve druge 478 komponente osim gigabyte ploče koju nezelim riskirati i drugog preskija na 3.0, da li bi moglo biti ikakve stete po te druge komponenente koje normalno rade, ako taj 2.8 proc stavim na drugu ploču i ako stavim drugi proc na tu glupu ploču iz hp-a? Samo ce i dalje pistati ili bi moglo nesto otici u vjecna lovista? Nadam se da je netko skuzio o cemu se radi... Hvala EDIT: Rijeseno... Ostvaio sve pola sata na miru, izvadio bateriju i par puta pritusno tipku za clear cmos na ploči i sad radi kako treba... Samo ima jedna stvar, kako ugasiti u biosu da nejavljda da nije ukljucen chasis fan? jos me to sprijecava da sve radi kak treba u jednoj 3. konfi...
Zadnje izmijenjeno od: Campeonato. 04.10.2009. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Crko intel procesor...svasta cu jos cuti ovdje ![]() Sto se tice pistanja za chasis fan moras brikati dva pina na tom konektoru na ploci sa jumperom recimo sa HDD-a ili slicno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premuim
|
Citiraj:
Koliko je ovo sigurno da mi nece spaliti ploču? Znaci koliko sam skuzio, spajam onaj rpm senzor(onu gdje na konektorima se nalazi zuta ili bijela zica) i onu srednju, ta srednja je mislim minus... ILi nekako drugacije... Prilicno je hitno, a nezelim sprziti ploču nekim kratkim spojem... Hvala
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|