|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nova ploca Matsonic MS9167C i Prescott opet ne rade
Dakle, kupio sam plocu MSI neku koja nije podrzavala moj procesor (Intel Celeron D, 2,53Ghz, Prescott), pa sam ju stavio sa strane i kupio novu plocu. Dodje ploca danas doma, stavim procesor, spojim sve (RAM, GPU, Front panel), prebacim jumper s 100Mhz na 133Mhz sabirnice, spojim napajanje, pritisnem power gumb - ne radi. Ajde, skuzim da je prekidac neispravan, pa ga zamjenim s reset. Pritisnem reset, odnosno, power, napajanje se upali, ventilator na procesoru zavrti, no...: ne svjetli power LED, ni HDD LED (sto je ocito, kad nije HDD spojen), nema beepa (spojio sam buzzer). Drzim tipku 10sec, ugasi se sve. Opet upalim, isto. Izbacim RAM - isto. Sumnjam da je do GPU, pa ploca bi bar nesto javila. Znaci, ostaje pitanje: da li sam opet 'kupio' plocu koja ne podrzava moj procesor? ploca: http://www.motherboard.cz/mb/matsonic/MS9167C.htm (samo zelene boje) procesor: http://www.cpu-world.com/CPUs/Celero...6RE2533C).html Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
No offence ali nekak mi se čini da si ovo trebal pitati PRIJE nego si je kupio... Inače ak je FSB 800 morala bi radit sa Preskijem ali pitanje je koji je BIOS na njoj, dal je ispravna, dal je proc preživio ono mrdanje od zadnji put itd... IMHO najbolje ti je napravit "total writeoff" gubitaka na tome svemu i otić kupit neku gotovu MoBo + CPU kombinaciju na tržnici ili čak u dućanu uzet, mislim neke jeftinjara kombinacije dobiješ za parsto kuna jer ovim tempom buš spiskao više nego da kupiš novi komp...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Plocu mi je poslao jedan clan foruma na povjerenje, ako radi, uplatim, ako ne radi, vratim plocu. Skuzio sam i sam da se to ne isplati pa sam dao sve za prodaju pa eto... Valjda cu zaradit dovoljno za neku maticnu i procesor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|