|
![]() |
#2491 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kakva XTR klasa ? Pa to dođe preko 1000€ sve. Ne budi lud. Najviše kaj ti se isplati između uloženo dobiveno je SLX ili XT ako imaš baš više novaca. Pa tako i pogon. Tih 30g razlike jednako je 1000kn u novcima. Deore/SLX oprema (kočnice, šifteri i mjenjači i slično) će ti raditi odlično i trajat dugo.
![]() |
#2493 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Dobro, možda sam krivo rekao, znam da je X naveo, a sad XT, SLX, XTR... Jebiga, zaboravio sam kaj mi je točno rekao ![]() Ako dobavlja drito preko proizvođača na veliko, može mi srediti popriličan popust. No ništa ne računam na to. Čak i da kupujem dio po dio u "klasičnim trgovinama", nisu to tako veliki izdaci ako će me godinama veseliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
The All Seeing Eye
|
Oprostite na duplom postu. Da li imate kakvo štivo ili materijale o servisiranju bicikla (sam svoj majstor)? Što mi treba od alata i kako ste vi naučili poštelati svoj bike? Htio bi naučiti: - centriranje kotača - naštimavanje prednje i stražnje mašinice - održavanje lanca, kazeta i sl. mehaničkih dijelova koji moraju biti podmazani Probao sam se igrati sa podešavanjem mašinica, ali to nikako ne ispadne pošto ne znam ništa o tome, a definitivno je koristno to znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Sve to naučiš preko youtuba... Malo šetao City one-om i "slučajno" sam skrenuo u TS da vidim kaj ima za sitne nofce- terrago 2 za 2800KN, (deore lx+ dart2 + h.disk), xtc3 3000kn (deore lx ili xt + tora302+ h.disk) caka je u tome kaj su to S modeli. @Vuco Tak mi se ide na vožnju po Samoborskom gorju ali nemrem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=xkGBajG4TPc prednji mjenjač - http://www.youtube.com/watch?v=t7KKQy0OkUs centriranje kotača - http://www.youtube.com/watch?v=svMMa...eature=related podmazivanje lanca - http://www.youtube.com/watch?v=XLVPV...7267E5&index=0 Evo pa uživaj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
The All Seeing Eye
|
Ja nemrem vjerovati. Dva dana dok sam gledao bicikle je bilo pakleno vruče, dan je bio savršen. Danas kada sam planirao ići kupiti bicikl, nebo se otvori kao da nema sutra ![]() Ili je to neki znak, ili sam peh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
Moderator
|
Dečki, piše na DB-u da su na akciji Trance i Reign u Turbosportu. Navodno po 5600kn ![]() EDIT: Sutra bi bilo dobro na Sljeme se zaletit, sad kad je malo blatno ![]()
![]() |
#2501 |
The All Seeing Eye
|
Baš sam došao iz Intersporta. Ona Nakamura Cliff Lite je pre dobro opremljena za tih 2500 kuna ![]() Ali imaju ga samo u 18" veličini što NE želim. Hoću ogroman bicikl, da mi je taman - barem 19,5" pa na više ![]() Usput sam bio i u Biciklist dućanu, tamo imaju neki Smith 803 i 804. Koštaju 3000-3300 kuna sa 30% popusta (znači 2100-2200 kn), ali po dijelovima je to ionima iza Wheelera. Ne znam kaj je tako skupo na njima, možda ime!? Oba imaju Acera/SiS mašinice i klasičnu Shimano opremu te neatraktivan dizajn. PS: I da, na MarkoProjekt siteu vidim - NOVA poslovnica na Jarunu (Vrbanima), sav sretan se zaletim do Vrbana pošto prdnem i smrdi VeMil centar koliko sam blizu... Da bi došao tamo, a sve u ruševinama - prodaje se poslovni prostor ![]() Jebiga, morati ću sutra ići po bicikl pošto prognoziraju sunčano do četvrtka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2502 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ekipa hvali trenutno X-plorer neki. 2300kn ak sam dobro čitao, a navodno Deore/XT (XT je vjerojatno samo zadnji mjenjač) i neka prosjek vilica i pogon.
![]() |
![]() |
#2503 |
The All Seeing Eye
|
Daj me nemoj ![]() A taj X-Plorer, jesi načuo u kojem dućanu ga drže? To bi morao pogledati prije kupnje! EDIT: Googlao i našao dućane u Metrou/Interšapru i sl. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2506 |
Moderator
|
Nije, mislim da je baš X-plorer, 370 model (nisam 100%, ali taj se model najviše spominjao). Ne znam, ali čini mi se da uz sve ove popuste sad pred zimu, nisu niti do koljena onima na proljeće (barem za bajkove do 2500kn). Čisto za usporedbu, Nakamura kako sam rekao je došla manje od 1800kn, a full Deore gore. Vilica malo slabija, ali moglo se s njom fino voziti. Nakamura sa malo slabijom opremom, Acera i slično, ispod 1000kn, oko 800 mislim da je došla. A odličan bicikl. Ja sam kupio po 2500 bajk sa Deore/XT opremom, Truvativ pogonom te RS Dart2 viljom sa lockoutom. Jedino što je bilo slabije jest kočnice dok su se potrošile, te kotači koji su bili malo preslabi za spuštanje po Sljemenu. Ove jeseni samo se Merida dala fino kupiti, a evo očito i Gianti sada u TS-u. Ali to su cifre iznad 5000kn.
![]() |
#2507 |
The All Seeing Eye
|
Da, vjerujem da su u proljeće bolje cijene, ali ne znam jel mogu izdržati do proljeća bez bicikla. To je praktički 5-6 mjeseci "apstinencije" ![]() ![]() A X-Plorer Range 370 se može kupiti u Konzumu za 1199 kuna ![]() PS: Zar tebi nebi bio bad da te prijatelj pita: "Di si kupio bicikl?", a ti mu odgovaraš: "U Konzumu!" xD xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Sutra idem najvjerojatnije po ovu bebicu, plavo-bijelu verziju. =) http://www.roninsport.hr/Trek2.asp?pagee=15 Keš, za 4800kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kužiš na šta ciljam ![]() @Matth€w http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2600 http://www.huni-bike-shop.hr/index.p...s&product_id=6 Imaš dosta opcija za bajk za sličnu lovu ![]()
![]() |
![]() |
#2511 |
Premium
|
Ima još čega zanimljivog do pet tisuća? ![]() Ovaj Cube je odličan, super oprema, samo vilja je banana nasprem Rock Shoxa na treku i na Focusu. Focus je odličan, SRAM ^^, ali čini mi se da si ipak bolje kočnice na Treku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
Kužim ![]() Uglavnom bi se vozio po Jarunu, ali kada malo razmislim, sada će svako malo kiše padati, pa onda uskoro i snijeg padne ![]() Budem razmislio i posavjetovao se sa starcima/prijateljima i tak. Trebam razmisliti čime da se onda rekreativno bavim do proljeća. A i taman mi je u trećem mjesecu rođendan, do tada bi možda skupio još koju kunu, ili potrošio ovo što sam skupio od prodanog bicikla ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2514 | |
no fear
|
Nažalost nemrem, subotu radim a nedjelja neke obaveze ![]() Pri kraju sam sa poslom pa ako posluži vrijeme za kojih 1 do 2 tjedna sam free za vožnju u svako vrijeme. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Što se bajka tiče, ovo sam ovako izvukao nabrzinu, ali mislim da je to to. Hidraulika će ti biti svaka ista, bilo to M485 ili od Tektra. IMHO, teško da ćeš osjetit razliku, a ako ti se Focus više sviđa (rama), zašto ne njega uzeti ? ![]() Iako i Trek ima meni jako lijepe rame. Ili dodaš lovu da imaš 5600 i ako je istinito furaš Trance X3 koji napred ima Fox-a ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2517 |
The All Seeing Eye
|
@Vuco, zamisli ovaj scenario... Imaš Wheeler Pro 1900 sa Alivio/Acera mašinicama i RST Gilla 80mm vilicom, a u drugu ruku imaš Trek 3700 sa Acera/SiS mašinicama i Suntour 63mm vilicom. Osobno mi se sviđa od Treka rama puno više nego ona od Wheelera. Pogotovo od nove serije Treka (2010). Da li bi uzeo Treka samo zbog sexy rame (nije bitno jel je tebi sexy, postavljaš se u moju kožu ![]() Sve si razmišljam baš o tome da kupim lijep bicikl, ali onda bi puno prije morao mijenjati opremu na njemu... Pa ne znam jel to pametno!? PS: Evo linkaća na tog novog Treka. Meni je bicikl strašno oku ugodan. Baš mi djeluje profesionalno/sportski/elegantno. http://www.trekbikes.com/us/en/bikes...3_series/3700/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2519 |
no fear
|
@Bartuc Iskreno za 2500KN je teško naći neki dobar bicikl. Rađe ušparaj još kojih 500 - 1000KN i čekaj dobru priliku. Nadogradnja ti se nikako ne isplati rađe sve u komadu a to je onda tek početak troškova ;-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2520 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da ga nisi baš skužio, on misli kupit lijepši i slabiji. A ta opcija je uvijek najskuplja, na jeftinom biciklu mjenjat nešto. Bolje je to vozit godinu, dvije pa prodat i onda kupit jači nego mjenjat stalno nešto, jaaako skup sport. Pričam iz vlastitog iskustva, a kaže se da je to najskuplje iskustvo jel ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|