|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
(riješeno) Crni ekran
Ovak, ukratko: Sam sam spajo novu konfiguraciju, i nisam krivo spojio... provjerio 17 puta, čak sam i makivo hladnjak sa cpu-a --> pola sata <-- , da provjerim el sam cpu naopačke (nekim slučajem) stavil... al nisam... sve dobro spojeno, sve ima napajanje, sve vrti ![]() Problem je ovaj: Spojim monitor, slika crna... piše "nema signala" Ne pišti ništa, uredno vrti, samo nema slike 1)monitor radi na 2.kompu (na laptopu) 2)kabel - probo uštekat na drugi DVI na grafi --> kabel nije 3)kabel - uzeo VGA kabel i spojio na drugi port na monitoru -->DVI port nije 4)kad ištekam kabel iz monitora kaže: "provijerite kabel", a kad ga ustekam, otiđe sve crno na sekundu-2, i kaže "nema signala"... Znači: Skuži da je spojen, al ne prima nikakav signal... Zaključak: (PRVI PUT SPOJEN... STAR TJEDAN DANA) Problem NIJE u: 1)kablovima 100% 2)RAM - 100% 3)napajanje i spajanje komponenti problem JE u: 1)MBO il CPU - ne pišti ništa, ne resetira se ko majmun... ništa divlje... - nema OS na sebi... sad ne znam el bi se trebo restartat po defaultu nakon kaj to skuži il ne... el bi trebo doć do nekog odbrojavanja: 10s i onda restart il ostane po defaultu samo ispis "vaš komp je majmun i nema ništ na sebi"... u svakom slučaju... on može cijeli dan radit ak ga se ostavi... (i svejedno je majmum) 2)grafičkoj
Zadnje izmijenjeno od: m4ni4c. 29.09.2009. u 00:55. |
![]() |
![]() |
#2 |
It's all a joke
|
sta kaze kad ga "kresnes"? jel ti javlja sta bios, neki "beep" da se boota il nest, bilo sta, ili se samo ventilatori okrecu?
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
ok... lol.. malo se zajebavo i nakraju problemi sa ramima vidio da dosta ljudi ima isti problem sa ovom matičnom i baš ovim mojim Corsair ramima piše da bi mem OK! to trebal rješit... ajd... will see EDIT: Citiraj:
loš sam... kasno je... mogo sam i sam... EDIT: hah... mem ok ne rješava... postat ću malo nasilan... al sa samo jednom pločicom mi diglo na par sekundi...
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.09.2009. u 23:15. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
It's all a joke
|
aj glavno da si skuzio u cem je problem ![]()
#5 |
Premium
|
ok... memOK! je sranje... samo blica... i niš očistio cmos preko jumpera 4 puta... za svaki slot... (stavio pločicu u A1 - clear cmos preko jumpera) i tako puta 4 (A2, B1, B2)... ništa sad sam izvadio bateriju... i čekam... al sam obeshrabren... još nisam vidio slovo na ekranu... bio sam sretan dok mi se restarto 5 put za redom sam od sebe... bar je nešt radio... valjda ću vidjet nekaj na ekranu...
Zadnje izmijenjeno od: m4ni4c. 29.09.2009. u 01:55. |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imam ja.. Pravila -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 Edit ne postoji? Pa navedes konfu koju imas i OBAVEZNO i PSU! |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
žurilo mi se... imam još samo danas laptop... trebam osposobit komp do sutra... moderator: zatvori thread
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|