|
![]() |
#1 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa HDD-om - sistem se smrzava
Pozdrav! Danas mi se komp počeo čudno ponašat. Zamrznuo se i zatim sam ga resetirao. Tu su počeli problemi. Sustav mi se nije htio podić. Prije samog podizanja pokrenuo se Disk Checker i odvrtio sve do kraja, ali tu se on sam opet restartao. Maloprije se uspio upalit, ali komp je zaštekao svako malo (čuo se klik u HDD-u).Nakon nekoliko sekundi se odmrznuo (bez restartanja), ali nakon 2 minute opet isto. I tako nekoliko puta zaredom dok se nije sam resetirao. Sjetio sam se nakon toga pogledat event viewer i imao sam šta i vidjet. Evo screenshot-a. Proguglao sam malo u vezi tog error-a, ali vidio sam da bi morao reinstalirat OS da bi nešto mogao promijenit.Zanima me da li postoji kakvo rješenje bez reinstalacije, odnosno bez formatiranja diska? Hvala
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Backup dok još možeš i nosi disk na reklamaciju, vidim da je Seagate u pitanju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bazinga
|
Toga sam se i bojao. A niš najprije ću probat reinstall. Tek tolko da se uvjerim da nije problem u software-u.
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Čim se čuje klik u HDD-u to ti je zvuk mahanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Slično je nedavno i moj hdd "umro". Prvo se samo čuo jedan "klik", i ništa radi dalje normalno. Nakon jedno tjedan dana, "klik" se čuo pri svakoj malo zahtjevnijoj operaciji. I jedan dan samo "klik-klik....", i računalo se više ne podiže u Win. Ako još uopće možeš najbitnije da snimiš podatke ako nemaš kopije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bazinga
|
Ma imam ja već takvih iskustava. I naravno sa Seagate-om, već sam izgubio pol terabajta diskovlja. Sad se vraćam na WD.
![]() |
#8 |
Bazinga
|
I sada je službeno krepal.Proklet bio. Od 200Gb podataka uspio spasiti samo par slika. Kvragu i sa takvim diskom. Nebi ništa rekao da je bilo kakvih naznaka ili da nisam vodio brige o njemu. Već drugi disk od Seagate-a koji je vrisnuo sa 200Gb podataka.
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Seagate-i su danas na lošem glasu, i sam znam nekoliko slučajeva gdje su gotovo novi diskovi dali sve od sebe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|