|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Random smrzavanja PC-a
Athlon XP 2200+ Radeon 9250 Albatron KX600 ploča sa VIA KT600 chipsetom. 2*256DDR XP SP 3 par simptoma koje sam primijetio: tijekom rada PC se smrzne na par sekundi i nastavi radit normalno, kao npr. u firefox-u, scrollam stranicu i onda svako malo se smrzne i nastavi za koju sekundu radit normalno. ili, dok mi je upaljena glazba, dok nešto radim, glazba se drastično usporava, kao da je neki efekt uključen, ono u stilu da se totalno uspori i cijepa na dijelove ![]() šta da radim s ovom kantom kad joj ni novi windowsi nisu pomogli? ![]() i da, upravo primjetih, ostavio sam dvije memorije ipak da stoje, i postavljene su za dual-channel al hwinfo32 mi javlja da je još uvijek jednokanalni pristup memoriji na snazi. i da, ako šta pomaže, ovdje sam pisao o problemu koji je prethodio ovome. unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hmm ja bi rekao na ova kratka smrzavanja da te disk zeza.. Imas li kakvih errora u Event viewer? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a je fakat. The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period. <- ima tih par i odgovaraju vremenski kad su bila smrzavanja. The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0. <- ovoga imam samo jedanput. al ovo mi nema logike, to bi značilo da su mi kaskadno popadali diskovi, prije dva dana sam ugasio seagate-a od 320gb jer je smart javljao kritično stanje, a i bio je nemoguć za ikakav rad. nemoguće sad da mi je ovaj disk okinio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
|
Koji je disk u pitanju? Ako imas backup podataka istestiraj disk sa alatom od proizvodaca i npr. HDtune pa vidi sta kazu.. PS.Diskovi su SATA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
maxtor 6E040L0. ATA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
|
Mozes jos probati promjenit kabel, i pogledaj je li disk upao u PIO mode.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
da stvarno, PIO mode. ali ga ne mogu vratit u UDMA. edit: sad sam upravo shvatio da dok je PIO način rada aktivan sve je kolko tolko ok, tj. PC se ne ruši. Zadnje izmijenjeno od: henmour. 15.09.2009. u 02:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
|
Desni klik na taj kanal-> unistall-> i restartaj komp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
da, ali ako to napravim PC radi jedva 5 minuta i ruši se, i sve tako dok se ne vrati opet u PIO. a u PIO ne mogu ništa radit, obična instalacija traje već pola sata a PC je totalni užas ako se više običnih radi odjednom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
|
Jesi probao promjenit kabel? Stavit 80 zilni.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
vec imam 80 pin kablove. dolazim do zakljucka da mi je memory controller na ploci riknuo samo ne znam kako to provjerit... update: zamijenom dvaju kabela nisam ništa dobio, no imao sam jedan drugi kabel doma i zamijenio sam i zasad sve izgleda normalno, čak sam i u UDMA6 modu trenutno, bez ikakvih rušenja i zastajanja. čak i nema nijednog atapi upozorenja u event log-u! što će reć da mi je i drugi kabel u banani... što je dobro, jer očito nije ništa teže. budem vidio kako ovo radi i hoće li sve bit ok. muchos gracias joke ![]() Zadnje izmijenjeno od: henmour. 16.09.2009. u 00:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|