|
![]() |
#421 |
Propali User
Datum registracije: Dec 2006
|
nabavio ja Toxic prije par dana jer nisam mogo docekati atomic(mozda je cak ni nece biti jer je limited verzija).Idle od 50 do 55 a load od 63 do 73 stupnjeva.Prvi put dok sam upalio komp preplasio sam se da mozda nesto ne radi koliko je tiha.Jako sam zadovoljan.Ima ju tko ovdje imam jedno pitanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
imao sam prilike isprobati HD4890 Toxic i grafa je brutalna... i naravno jako tiha. Ako bi uzimao HD4890 onda bi uzeo Toxic verziju. Cooler odlično obavlja svoj posao a nije bučan. Što se tiče XFX HD4890BE i nju sam imao prilike probati grafa je brza ali je bučna u 3pm za primjer u loadu kad temp ode na 80°C ventilator se vrti na ~4400o/min (75%) kada bi spustio vent na nešto podnišljivijih 40% ili cca 3800-3900o/min temp u loadu bi išla do oko 92-95°C Citiraj:
ne znam, ja nisam dobivao artefakte kad sam tako spustio i fiksirao vent no što je je...grafa je vruća i bučna ... jednom riječju pravi ATi ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Moderator
|
daj mi pojasni ovo kaj misliš pod VX HP hibrid edit: kužim na kaj misliš... misliš na to da Toxic osim kaj joj GPU hladi Vapor-X hladnjak uz njega koristi i blokove koji su heatpipeovima spojeni na na regulaciju napona po meni je to još bolje rješenje nego što ima običan Vapor-X evo iskopao sam jedan test di se vidi kak te grafe izgledaju http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...0vaporx/2.html IMHO ja bi radije uzeo Toxic
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.07.2009. u 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Jedno brzopotezno ![]() Ducan: HG Spot Razlog: reklamacija SAPPHIRE HD4890 OC ili PoV GTX 275 ? Uvjet: Tih* i hladan rad u 2D * <800 RPM 120mm Scythe/Chieftec/Xilence
![]() |
#428 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Isto bi reko nVidia Moja PoV GTX275 sa coolerom apsolutno nečujnim na 35-40% temp ~45 stupnjeva
![]() |
![]() |
#431 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#432 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam imal baš GT koja je bila avion al je bila hladna! I još jedna zamjerka kaj nisi mogel taj avion kontrolirati, bio bez pilota! Nema kaj je nVidia.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.437 Za 1609kn, vapor-x, 2GB GDDR5??? Ovo zvuči predobro! Jedino piše da je nedostupna.
![]() |
#435 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#436 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ups krivu stavio, a razlika je u jednom broju (7 umjesto 9, to me podsjetilo na 7of9 heh) http://www.ipnovaonline.com/Products/83863-sapphd-48901-gb-gddr5hdmidvi-vapor-x.aspx 1.492,83 kn, vapor-x, 1GB GDDR5 i RV790 gpu.
![]() |
#437 |
Guest
|
I još na tih 1500kn dodaj PDV + dostava... ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Moderator
|
Citiraj:
iako je prvi pravi tih dual slot cooler imala ''fantomska'' 7800GTX 512 i kasnije 7900GTX 8800GT je bučna jer je single slot i vent je glasan
![]() |
![]() |
#440 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#441 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....3&postcount=17 Izvoli, pa ovog gospodina kontaktiraj. Zna vise od mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Guest
|
Citiraj:
I treba vidjeti tko su ti njihovi uvoznici i ovlašteni servisi.. ![]() Edit: Praksa je pokazala da sve što zvuči "predobro" ima neku gadnu manu.. (postoji i svjež primjer - hardveraj..) |
|
![]() |
![]() |
#443 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
To je fora kod novih obrtnika...(možda i firmi nisam ziher)...ukoliko obrtnik počinje tek s radom onda on može predati u poreznu upravu zahtjev da ne bude u sustavu pdv-a a na kraju godine kada se radi završni obračun onda se provjerava jel on imao promet veći od 85.000,00 kn te ukoliko je, onda ulazi u sustav pdv "prisilno"...tako da je mogiće pošto su novi da se džibere još na tu caku.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Imate pravo, tvrtka nije u sustavu PDV-a zato su i cijene malo manje nego inaće, ali ja kod njih uzimam robu i moram reći da drže samo kvalitetnu robu i dostava je u roku od 3 dana od datuma narudžbe.... zasada nemam primjedbi A koliko znam tvrtka ulazi vrlo uskoro u sustav PDV-a jer je očigledno da ljudi ne znaju da je moguće NE biti u sustavu PDV-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Uglavnom on kad placa graficku placa neto cijenu + pdv (nema pravo na predporez) i kad fakturira fizickoj osobi dizne ovu cijenu sa pdvom za jos marzu, tako da nikako ne moze biti drasticno jeftiniji od ostalih. Kao i ova recenica da ima dobru referentnu listu, ono wtf koja bi firma poslovala sa njim ako je izvan sustava PDV-a jednostavno im nije isplativo. Eto nemojte se zaletavati, pa makar platili stotinu kuna vise za graficku bar znate da cete je dobiti.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 27.07.2009. u 01:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Premium
|
Pozdrav! da li netko ima vapor-x 4890 grafu? kakve su joj preformanse i odmos ulozenog dobivenog? trenutno imam xfx 4850 i neznam da li mi se isplati prelaziti na vapor-x najvise me kod ove xfx smeta relativno glasan cooler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#448 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Naravno, 4890 bi bila bolja, pogotovo na monitoru na kojem se ti igraš, al mislim da to za sada, sa igrama koje trenutno imamo na raspolaganju ne bi pokazivalo neku drastičnu razliku. Realno gledajući, koju današnju igru 4850 ne može glatko potjerat (izuzev neoptimiziranih tech-demoa koje ni 4890 neće zavrtit kak treba), pogotovo ako imaš primjerak sa 1GB. Ako se ja na svojoj igram više nego pristojno, i dan danas maxam detalje u igrama na 1440x900.... A što se isplativosti tiće, vječna muka...To je stvarno subjektivno, i ovisi o financijskoj situaciji pojedinca. Ako imaš para za pljunut na 4890, go for it, u današnjim igrama ćeš se malo bolje igrat, ali za koju godinu (kad bi 4850 počela štucat), 4890 će i dalje pošteno peglat. Jača je grafa, tu nema dileme, dulje će ti "trajat" itd... Ali velim, mislim da je pametnije ovo što sam ti prvo rekao, više se "isplati", pa onda ak si baš u višku love, kad izađe serija 5xxx, uzmi nju. To bih recimo ja napravio, ali samo zato jer si ne bih mogao priuštit novu grafu, a novi hladnjak već bih...Zajebano je to sa isplativošću... http://www.overclockersclub.com/revi..._vaporx/17.htm Review vaporice. Ukratko: Pros:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Premium
|
Da li se zna kad ce izaci 5xxx serija grafa?? Nisam bas nikako zadovoljan sa ovom xfx pa rado bi se je rijesio. Gledao sam na nabavi da ima ovih vapor-x vec po 1500kn. Procitao sam dosta recenzija i stvarno kartica za te pare izgleda best buy. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|