|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Instalacija Windowsa 7
Pozdrav, Evo imam par pitanja pošto bi htio na ovom PC-u isprobati novi Windows 7 RC 1. Imam trenutno Windows Vista Ultimate SP1 OS, i dvije particije : C: i D: . Na C: je instalirana Vista a na D: su mi igre,muzika,video zapisi i slično. Zanima me jeli moguće iz Viste nekako "rascjepti" nekih 20gb iz ovog D:-a i dobiti npr. F: particiju na koju bi mogao nakratko instalirati Windows 7 RC1 da ga isprobam? U slučaju da tako napravim, hoće li me onda kod bootanja pitati koji OS želim pokrenuti, ovaj na C-u (vista) ili ovaj na F-u (Windows 7) ? Kad završim s testiranjem, jeli moguće ovih 20 gb opet vratiti u D: i izbrisati Windows 7 (formatirati F ![]() Eto toliko, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Mozes napraviti particiju pomocu Acronis Disk Director, onda samo instaliraj Win7 na tu novu particiju, on ce sam napraviti DualBoot (odabiranje OS-a tokom podizanja) onda ako ti se nece svidjeti Win7 onda možeš formatirati particiju i opet s Disk Directorom spojis particije. A ako se dualboot sam ne popravi možeš s VistaBootPro editirat boot da se Vista sama dize.... Ako jos sta nije jasno pitaj samo ovdje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
I nakon toga a vista boot pro ukloniš boot meni |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Kad idem kroz run u msconfig, imam tab "Boot" jel mogu u slučaju da mi ostane dual boot od tamo izbrisati drugi bootloader? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako su tamo prikazana oba OS - a možeš, samo pazi da ne makneš krivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Jer bi islo isto ovakvo nesto samo sto bi na c: bio xp 32 bit, a na f: 7 64 bit RTM? Jer bi instalaciju mogao pokrenuti iz windowsa? P.S. Znam da dizem topic iz groba, ali to je bolje nego raditi novi. Edit: Ako bi bio zadovoljan sa sedmicom, jer bi mogao formatrirati c: te slobodan prostor dodati f:? Na kraju, ako bi imao samo d: i f:, da li bi mogao preimenovati f: u c:? Zadnje izmijenjeno od: fran123456. 02.08.2009. u 22:04. Razlog: Update |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|