|
![]() |
#1621 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
ZEROtherm CF800
Citiraj:
Najbolje od svega je kad ga se prebrika sa FanMateom brzina moze pasti na cca 150 RPM minimum....gotovo pasiva i golim okom se moze vidjeti usporena rotacija ventilatora, a temperature su par celzija vece ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1622 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@dizel jel radi to automatsko reguliranje brzine ventilatora ovisno o temp.? |
![]() |
![]() |
#1623 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Prijatelj je kupio polovno računalo sa e2180, grafičkom sa pasivnim hlađenjem i veoma tihim Scythe 120mm ventilatorom na ispuhu. Nažalost prodavač je uzeo hladnjak koji je bio na CPU i vratio stock cooler što je računalo automatski rangiralo uz bok perilicama i klimi po bučnosti ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Uglavnom sam ga isprobavao preko potenciometra od Nirvane NV120 Premium i tu brzina ide od 150-720 RPM, a kad je bio spojen vulgaris bez potenciometra nije prelazio 850 RPM i uglavnom se konstantno vrtio na toj brzini....za koji dan ga lansiram na IX38 QuadGT, moju staru miljenicu, skupa sa E6850 i onda cemo vidjeti sto macak moze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1625 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151828 Pitanje je sljedeče: vrijedi li to uzeti pored Sonic tower-a hoču li dobiti niže ili iste temperature??? Razmišljam o promjeni kučišta, a pored Sonic tower-a nemogu uzeti ništa uže od 20cm jer kad ga namontiram imam 1cm do bočner stranice tako da se taman zatvore(temperature su OK i nebi ga mjenjao radi toga) ali nestane u svako kučište ![]() Kupnjom sa gore navedenog linka imam puno veči izbor kučišta e sad vrijedi li kupiti Sigmu radi kupnje kučišta i zamjeniti Sonic sa navedenim. Molim savjet ili neko drugo rješenje(cjenovno prihvatljivo) max.200kn. ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
To je moj bivsi Xigmatek,da,jako je dobar,onak izmedu TX2 i Mugena,blizi je mugenu... Odlican je ladnjak,ali stvarno neznam dali je bolji od Sonica,iako sumnjam da je,dam se kladit da su tu negdje u 2-3c. |
![]() |
![]() |
#1629 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Samo se nadam da će se Seasonic 430W lijepo smjestiti u podnožje kučišta i da će kablovi biti dosta dugački glede napajanja na MBO ![]() Sorry malo smo Off topic, ali valjda nije problem ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
meni je malo knap ali ništa strašno...ali ti ni nemaš tak veliku grafu pa će ti biti još bolje neg meni (s kablovima) kučište je strava za te pare...uzeo sam ga i jako sam zadovoljan...imam samo ona dva venta koja dolaze s njime (držim okretaje na low) + Katanu 3 na i7 920 i temp mi s Prime95 blend testom (nakon 4 sata) ne idu preko 70 stupnjeva (proc je na 3.3Ghz pri 1.1V u cpuz-u)..mjereno real tempom pri temp od 26 stupnjeva u sobi... |
|
![]() |
![]() |
#1631 |
Guest
|
Koju pasticu da uzmem? ![]() Zalman ili AS Ceramique? Ili je to sve isto..? ![]() Edit: Na kraju sam Zalmana dobio... Iste temp kao i prošla pasta.. (mislim da je prošla sa stock hladnjakom došla ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 09.07.2009. u 12:31. |
![]() |
#1632 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Ceramique naravno ![]() BTW; Nemojte lapirati coolere sa bazama na kojima su heatpipeovi "vani" (HDT) ![]() Citiraj:
![]() Najjači komentar: "Owned" ![]() ![]()
![]() |
#1635 |
|
Tu su negdje, možda je Mugen malo bolji zbog veće površine disipacije. Al radije bi uzeo Vendetu čisto zato što je Mugen kurva od coolera - svi su ga imali ![]()
#1636 |
Why so serious
|
|
![]() |
![]() |
#1637 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
dečko je pitao Mugen 2 a ti dalje na svome govoriš o starijem prošlom modelu Mugen , zar ne? ouujeeeaaa govoriš li o Mugen ili Mugen 2???? 100 čudi i 10 zuba nemoj davat krive savjete koju će netko zbog tvojih neznanja skupo platiti
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#1638 | |
|
Citiraj:
GOvorim o onome o kojemu je i dečko pitao, aludirajući naravno na Mugen 2, jer je i on pitao za njega, pobogu zašto bi pričao o drugome? ![]()
![]() |
#1640 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Usput, jos pokoji dojam za ZEROtherm CF800...temperature manje za oko 10°C u loadu nego pod stockom od Preslera(dakle onaj sa bakrom u sredini kao za Quad), a buke nema jer ventilator ne prelazi 1000 obrtaja... |
|
![]() |
![]() |
#1641 | |
|
Citiraj:
Potpiščina i pol! ![]() Ja kategorički odbijam uzeti bilo kakav cooler od Scythea ![]() Čak su mi se i njihovi ventovi zgadili kolko se hvale ![]() BTW, šta je bilo sa Gregom i njegovim "Škajtom" ![]()
![]() |
#1642 |
Why so serious
|
Jel ima netko Gladaiator max na quadu, pa da kaže kakve su mu temp u loadu! Recimo na dualcu nije bilo neke velike razlike sa istim kulerom između idle>load cca 10-15°C max, ovisi o kloku min>max ! A sad mi recimo everest očitava redom jezgre 35 / 38 / 25 / 39 u °C ! Dok je load 6min OCCT 64 / 64 / 51 / 59 °C Pa ak ima neko gladiatora...da usporedi! to su temp na 3.4GHz 1.17V |
![]() |
![]() |
#1644 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
ajde ponovno pročitaj malo prije što si preporučio dečku? why? jesi preskočio koje slovo?? da, broj 2 ![]() ja sam te pratio u stopu s mnogo grešaka.... od pojave reviewa Noctue stalno govoriš Mugen a neznaš pisati 2 a ovako laički svi će pomisliti o starom modelu. ![]() što se tiće coolera odnosno ventilatora. pa tko te brani? to je tvoja slobodna odluka... zar tebe prijete pištoljem u glavu da kupiš Scyhte? pa zašto onda u svakom postu i drugoj temi govoriš da ne želiš kupiti Scyhte? pa gotovo svi vrapci na granama znaju i malo se spusti na zemlju. usput,gdje je tvoj ponosni V10 koju si pričao uberkul najbolji hladnjak a prešao si na TRUE? ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#1646 |
|
De oladi dečko ![]() Povratna informacija se valjda odnosi na prvotno traženo pitanje, ako je riječ o dvici, onda i odgovara o dvici bez nekih posebnih naznaka ![]() Nadalje, V10? Ne, nego V8, a na TRUE sam prešao čisto usporedbe radi, i još mi dolazi Xigmatek Thors Hammer, da treči kuler, wow, odbacit ću i TRUE i V8 ![]() ![]() Komprehencija stvarno na nivou ![]()
#1649 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
#1650 |
Premium
|
|